ارتقای فرهنگ ایمنی و بهداشت در معادن به طور جد در دستورکار قرار گرفته است

زاهدان- ایرنا- مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سیستان و بلوچستان گفت: با امضای تفاهم‌نامه همکاری بین این اداره‌کل و سازمان نظام مهندسی معدن استان، تشدید بازرسی‌ها و ارتقای فرهنگ ایمنی و بهداشت کار در معادن در دستور کار قرار گرفته است.

به گزارش خبرنگار ایرنا حامد آرامش روز پنجشنبه در مراسم امضای این تفاهم‌نامه همکاری،اظهارداشت: بارها تاکید کردیم که صیانت از نیروی کار در اولویت اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی است و در این راه بدون اغماض با مواردی که ایمنی قشر شریف کارگری استان را به خطر اندازد، مطابق قانون و مقررات برخورد می‌شود.
وی بیان کرد: طی سال گذشته و نیمه اول امسال، در مجموع ۳۰۰ مورد بازرسی توسط بازرسان کار استان و نمایندگان دستگاه‌های وظیفه مند در قالب گشت مشترک از سطح معادن انجام شده که حاصل این بازرسی‌ها و همکاری بهره برداران و پیمانکاران معادن، به صفر رسیدن حوادث منجر به فوت در این شغل سخت و طاقت فرسا شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سیستان و بلوچستان با تاکید بر اینکه این استان با دارا بودن ظرفیت معدنی ممتاز، بهشت معادن کشور و منطقه شناخته می‌شود، افزود: برای بهره‌وری مناسب و دستیابی به ارزش افزوده لازم در راستای توسعه فراگیر استان، اصل مهم، توجه و صیانت از نیروی کار است.
وی تصریح کرد: به استناد قانون، تمامی معادنی که بیش‌از ۲۵ نفر کارگر داشته باشند عملیات باید تحت نظر یک نفر مسوول ایمنی صلاحیت دار انجام شود و در معادنی که کمتر از ۲۵ نفر نیروی کار دارد، این مسوولیت بر عهده سرپرست معدن و یا مسوول فنی معدن خواهد بود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سیستان و بلوچستان اظهارداشت: اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان با همکاری مرکز تحقیقات و تعلیمات حفاظت فنی و بهداشت کار، برگزاری دوره‌های آموزش ایمنی بهره‌برداران معادن، مسوولان ایمنی، مسوولان فنی و کارگران معدن را بر اساس قوانین و مقررات مربوطه اجرا می‌کند.

رییس سازمان نظام مهندسی معدن سیستان و بلوچستان نیز گفت: ۱۰۵ مسوول ایمنی در سطح معادن استان فعالیت دارند و این افراد بر رعایت ضوابط و مقررات ایمنی و بهداشت کار در این مکان ها نظارت دارند.
شهاب دهواری افزود: خوشبختانه در چند سال اخیر با همکاری بازرسان کار استان و مجموعه اقدامات نظارتی که از معادن استان صورت گرفته است، حوادثی که در معادن سایر نقاط کشور رخ می‌دهد در معادن سیستان و بلوچستان دیده نمی‌شود.
وی اظهارداشت: سازمان نظام مهندسی معدن سیستان و بلوچستان ۱۵۴ عضو دارای پروانه اشتغال بکار معدنی دارد که امسال با برگزاری آزمون های تخصصی درصدد افزایش اعضا هستیم.
رییس سازمان نظام مهندسی معدن سیستان و بلوچستان گفت: ۲۳۰ معدن در استان دارای پروانه کار هستند که با در نظر گرفتن معادن بدون پروانه کار یا تعطیل و نیمه تعطیل، می‌توان تعداد معادن استان را در مجموع ۳۲۰ معدن عنوان کرد. 
وی برگزاری دوره های آموزشی را در آگاه سازی فعالان بخش معدن و کاهش حوادث و ارتقای بهره وری مورد تاکید قرار داد .

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha