ساداتی نژاد: ظرفیت های اقتصادی بخش کشاورزی جذابیت سرمایه گذاری دارد

تبریز- ایرنا- وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر لزوم سرمایه گذاری در بخش های مختلف کشاورزی، گفت: ظرفیت های اقتصادی در بخش کشاورزی کشور جذابیت سرمایه گذاری دارد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سید جواد ساداتی نژاد جمعه شب در نشست با سرمایه گذاران، نمایندگان مجلس آذربایجان شرقی و مدیران بخش خصوصی، اظهار کرد: اکنون ۲۵ هزار هکتار گلخانه در کشور وجود دارد که باید این مقدار به ۱۰۰ هزار هکتار در کشور افزایش یابد بر این اساس یکی از بهترین زمینه های سرمایه گذاری بخش کشاورزی در توسعه کشت گلخانه‌ای است.

وی افزود: یکی از اهداف سرمایه گذاری در این بخش انتقال محصولاتی مثل سبزی و صیفی جات از زمین ها و اراضی کشاورزی به گلخانه است که تحقق این موضوع نیاز به سرمایه گذاری دارد.

ساداتی نژاد ادامه داد: نگاه به مگا پروژه ها، سرمایه گذاری گلخانه‌ای و در سایر بخش های کشاورزی از اهداف وزارت جهاد کشاورزی در جهت توسعه و بهره‌وری است.

وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر اهمیت بهره‌وری و اینکه بهره‌وری حرف اول را در توسعه می زند، گفت: باید به سمت سرمایه گذاری در بخش کشاورزی حرکت کنیم، آذربایجان شرقی با توجه به وجود ظرفیت های خوب در بخش های مختلف از جمله بخش گلخانه ای می تواند زمینه مناسبی برای سرمایه گذاران در این استان باشد.

وی یادآور شد: چهار سد در آذربایجان شرقی با توجه به منابع آبی که دارد ظرفیت مناسبی برای توسعه شهرک های گلخانه ای و ایجاد آن و سرمایه‌گذاری در این خصوص را دارد، مثل سد سهند، چون اب با کیفیت و ۱۳۰ میلیون متر مکعب آب دارد ولی شبکه ندارد بر این اساس می توانیم در این اراضی زمین واگذار کنیم تا گلخانه و شهرک های گلخانه ای ایجاد شود.

ساداتی نژاد با بیان اینکه تولید میگو منافع اقتصادی دارد و بازار صادرات آن نیز وجود دارد، گفت: شهرک های شیلاتی در این خصوص مشخص شده و ظرفیت های اقتصادی دیگری نیز جذابیت لازم برای سرمایه گذاری در بخش کشاورزی را دارد.

وی همچنین با اشاره به اینکه الگوی کشت در کشور در حال اجرا است، گفت: اکنون برای الگوی کشت یارانه یک میلیونی میدهیم.

وی ادامه داد: با توجه به‌ افزایش قیمت های کود، در زمینه کودهای کشاورزی مثل پتاس و فسفاته نیز بستر مناسبی برای سرمایه گذاری وجود دارد.

وزیر جهاد کشاورزی همچنین با اشاره به موضوع واردات گندم به کشور گفت: اکنون اجباری برای دادن گندم به صنف و صنعت در کشور وجود ندارد.

وی همچنین با اشاره به خرید تضمینی گندم در کشور گفت: خرید تضمینی گندم ۱۳۰ درصد رشد دارد و این حرکت کشاورزی ایران به سمت اقتصادی شدن را نشان می دهد همان طور که در تولید برنج نیز ۲۵ درصد افزایش داریم. 

وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: افزایش تولید در بخش های مختلف کشاورزی حرکت رو به رشد است طوری که اکنون برخلاف سال های گذشته رشد اقتصادی و افزایش تولید در بخش های مختلف به سمت رشد مثبت حرکت می کند.

ساداتی نژاد همچنین گفت: البته در بخش دام و طیور شرمنده فعالان این بخش هستیم چون در اصلاح یارانه ها دچار فشار شدند اما البته درود بر شرف آنان که در تامین اقلام سفره مردم و کالاهای مورد نیاز محکم ایستادند و بر این اساس کمبودی نداشتیم طوری که با کمترین خطر از این گردنه عبور کردیم.

وی ادامه داد: البته هزار میلیارد تومان تسهیلات به این بخش تاکنون اعطا شده و از هفته آینده اعطای ۱۰ هزار میلیارد تومان دوم آغاز می شود.

وی افزود: وضعیت در حوزه طیور بهتر می شود اما هنوز در بخش دام مشکل داریم گرچه ۷۰هزار راس دام صادر شده و ۳۰۰ هزار راس درخواست ثبت شده ولی هنوز باید توجه به این بخش ادامه یابد.

وی افزود: در رفع تعهدات ارزی نیز مثلاً در خصوص شیر خشک این تعهدات صفر شده است و در مرکبات نیز ۵۰ درصد کاهش یافته است.

وی همچنین از پرداخت بیمه و خسارات کشاورزی در کشور از هفته آینده خبر داد.

وی در خصوص تامین میوه شب عید نیز گفت: امسال برای تامین میوه شب عید از بخش خصوصی همکاری می گیریم و در این خصوص باغداران اعلام آمادگی کردند.
تمام اختیارات وزیر کشاورزی را به استاندار آذربایجان شرقی تفویض می کنم 

وزیر جهاد کشاورزی و همچنین در ادامه این نشست با اشاره به ضرورت تسریع و تسهیل اقدامات در این بخش گفت: تمام اختیارات خود را به استاندار آذربایجان شرقی تعویض می‌کنم و تمام موارد را که صلاح بدانند بنده امضا می کنم بر این اساس نیازی به هماهنگی با مرکز وجود ندارد و خود استاندار تصمیم خواهند گرفت.

وی یادآور شد: آذربایجان شرقی در بسیاری از مسائل پیش رو بوده و در زمین های کشاورزی هم این روند وجود دارد و می تواند الگوی کشور باشد.
ساداتی نژاد همچنین با اشاره به اقدامات انجام شده در تامین گوشت کشور گفت تولید گوشت عشایر کیفیت بالایی دارد اما باید تولید سالنی و صنعتی گوشت گوسفند را در کشور راه اندازی کنیم تا ارزان سازی و میزان گوشت مورد نیاز با این روش تامین شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha