نخستین مرکز مدیریت یکپارچه پسماند شهری تهران بهره برداری شد

تهران - ایرنا - نخستین مرکز مدیریت یکپارچه پسماند شهری (MRF) و ۵۵ غرفه دریافت پسماند خشک با حضور جمعی از مدیران شهری در منطقه کوهک چیتگر به بهره‌برداری رسید.

به گزارش خبرنگار ایرنا، مراسم بهره برداری از نخستین مرکز مدیریت یکپارچه پسماند شهری (MRF) و ۵۵ غرفه دریافت پسماند خشک در دهمین شنبه امید و افتخار با حضور پرویز سروری نایب رئیس شورای شهر تهران، محسن پیرهادی رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری، مهدی بابایی رییس کمیته ایمنی شورای شهر تهران، لطف الله فروزنده معاون مالی و اقتصاد شهری، حسین نظری معاون خدمات شهری شهرداری تهران، شهرداران مناطق ۲۱، ۲۲ و ۵، جمعی از مدیران شهری و اصحاب رسانه در منطقه کوهک چیتگر واقع در منطقه۲۲ آغاز شد.

مدیرعامل سازمان مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند تهران در حاشیه این مراسم در جمع خبرنگاران گفت: امروز اولین مجموعه مدیریت یکپارچه پسماند شهری در حریم شهر ایجاد شد.

محمد مهدی عزیزی افزود: در این مراکز مدیریت پسماند و تفکیک آنها با اولویت جداسازی حداکثری پسماند با ارزش در مبدا صورت می‌گیرد که در فاز اول برای ایجاد این مرکز ۵۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری شد و همچنین از ظرفیت ۱۰۰ درصدی بخش خصوصی نیز استفاده شده است. در این محل پسماند مناطق ۲۱، ۲۲ و ۵ دریافت می‌شود و ظرفیت دریافت ۷۵۰ تن  پسماند در این منطقه وجود دارد و زباله‌ها پس از پردازش به آراد کوه منتقل می‌شوند.

وی اظهار کرد: البته هدف ما این است که اقدامات لازم برای جداسازی زباله‌های تر و خشک را در همین منطقه انجام دهیم تا دیگر زباله‌ها به کهریزک نروند و برای انجام این کار درحال همکاری با بخش خصوصی جهت سرمایه گذاری هزار میلیارد تومانی هستیم و در بازه زمانی سه تا چهار سال دیگر این کار انجام می‌شود.

وی تاکید کرد: ۵۵ غرفه دریافت پسماند خشک در این مرکز وجود دارد که به عنوان مشوق‌های خوبی برای شهروندان به شمار می‌رود و با ابتکارات صورت گرفته تقریبا سه برابر افزایش مراجعه کننده در این غرفه‌ها وجود دارد.

مدیرعامل سازمان پسماند شهر تهران با بیان اینکه در غرفه سنتی فقط شوینده تحویل شهروندان داده می‌شد، افزود: اکنون در ازای تحویل پسماند خشک گل به شهروندان می‌دهیم و آنها می‌توانند از هایپر پسماندها نیز مواد مورد نیاز خود را دریافت کنند همچنین در منطقه ۱۵ فضایی برای بازی کودکان در ازای دریافت پسماند خشک ایجاد شده است و مجموعه‌ای در منطقه ۱۰ نیز روزانه ۱ تن پسماند خشک دریافت می‌کند.
 

سهم ۱۰درصدی پایتخت در تولید سالانه ۲۰ میلیون تن زباله در کشور

مشاور وزیر کشور در امور فناوری نیز در این مراسم از تولید سالانه ۲۰ میلبون تن زباله در کشور خبر داد که سهم شهر تهران از این میزان تولید ۱۰ درصد است.

 حمیدرضا طهوری با بیان اینکه وضعیت مدیریت پسماند در کشورمان قابل قبول بوده اما در حوزه پردازش و تفکیک زباله دچار عقب ماندگی و مشکلاتی هستیم، افزود: ۲۰ میلیون تن زباله سالانه در کشور تولید می شود که سهم شهر تهران و ۲ شهر از شهرهای شمالی کشور هر کدام ۱۰ درصد از کل میزان تولید زباله است.

وی افزود: در حال حاضر ۵۰ درصد از زباله های جمع آوری شده در تهران دفن می شود و باید اقداماتی مناسب برای کاهش آلودگی زیست محیطی پسماندهای شهر تهران انجام شود.

طهوری ادامه داد: برنامه وزارت کشور در این حوزه کاهش نقاط جمع آوری زباله در کشور از ۷۰۰ نقطه به ۳۰۵ نقطه است که این کار با استفاده از روش های نوین و بی خطر سازی زباله و تفکیک آن از مبدا میسر است.

وی خاطرنشان کرد: وزیر کشور در ابلاغیه ای در اواخر سال قبل ۱۰ فرمان را در خصوص تفکیک زباله از مبدا و استفاده از استارتاپ ها صادر کرد که راهکارهای لازم را جهت استفاده مدیران شهری در جهت مدیریت پسماند شهرها ارائه می داد که در حال حاضر اتفاقات خوبی در این حوزه در کشور روی داده است.

تاکید شهردار تهران بر کاهش دفن زباله در کهریزک

همچنین مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهر تهران در این مراسم از تاکید شهردار تهران به لزوم کاهش میزان دفن زباله در کهریزک به زیر ۱۰ درصد خبر داد و گفت: هدف ما از بهره برداری از فاز نخست مرکز مدیریت یکپارچه پسماند شهری تفکیک ۱۰۰ درصدی پسماند با ارزش در ابتدای مسیر است که رونمایی از زیرساخت های این پروژه امروز در قالب ۵۵ غرفه رونمایی شد.

محمد مهدی عزیزی اظهار داشت: در مجموع در شهر تهران ۶هزار تن پسماند در روز تولید می شود که از این میزان پنج هزار تن در کهریزک تحویل مجموعه آرادکوه می شود، در حال حاضر نیز ۵۰ درصد از زباله های آرادکوه دفن می شود و مابقی نیز تبدیل به کمپوست و یا سوزانده می شود.

وی ادامه داد: به این دلیل به سمت مراکز مدیریت یکپارچه پسماند شهری یا MRF رفتیم که نیاز بود تا پسماندهای شهر تهران را بر اساس اسناد بالادستی ساماندهی کنیم.

عزیزی با بیان اینکه در تهران نیاز به زیرساخت هایی داشتیم تا دفن زباله در تهران را به ۱۰ درصد و کمتر برسانیم تاکید کرد: این مجموعه با سرمایه گذاری ۱۰۰ میلیارد تومانی راه اندازی شده تا پسماند با ارزش ۲۵ درصد در مبدا افزایش پیدا کند همچنین فاز دوم این طرح با سرمایه گذاری ۱۰۰۰ میلیارد تومانی است که با تعامل سازمان محیط زیست دستگاه های مدرن را بتوانیم پای کار بیاوریم.

وی با بیان اینکه روش های مختلفی برای تشویق و افزایش مشارکت شهروندان باید داشته باشیم افزود: شهر تهران به هشت پهنه تقسیم شده و مدیریت یکپارچه پسماند در تهران از طریق این هشت مرکز و با بهره گیری از ظرفیت سرمایه‌ گذار انجام می شود که قطعا در این راستا از فناوری‌های نوین بهره گرفته خواهد شد.

مدیرعامل سازمان پسماند شهر تهران در بخش دیگری از سخنان خود گفت: مجموعه ای که امروز در منطقه کوهک افتتاح شد قرار است پسماندهای مناطق ۵، ۲۱،۲۲ را مدیریت کند. ظرفیت ورودی این مجموعه ۷۵۰ کیلوگرم است که پردازش و جداسازی حداکثری انجام می شود. پسماند تر و بی ارزش از آن جدا می شود و پسماند تفکیک شده به آرادکوه منتقل می شود همچنین در فاز دوم قرار است اقدامات لازم برای پسماند تر و خشک را در این مرکز انجام دهند تا دیگر نیازی به انتقال به آرادکوه نباشد.
 

افتتاح مجموعه بزرگ بازیافت خاک و نخاله در آینده‌ای نزدیک

 رییس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران نیز در این مراسم گفت: به سبب افتتاح نخستین مرکز مدیریت یکپارچه پسماند شهری ایجاد کارخانه های مختلفی را در این حوزه خواهیم داشت که یکی از آنها بازیافت خاک و نخاله است که مجموعه بزرگ بازیافت خاک و نخاله تا چند وقت دیگر افتتاح می شود.

مهدی پیرهادی تاکید کرد: یکی از ویژگی های پروژه امروز مشارکت بخش خصوصی در آن است که در هشت نقطه از شهر تهران این مشارکت در حال انجام است.

وی ادامه داد: ویژگی دیگر این پروژه بحث فشرده سازی پسماند ریجکتی است، در حالی تا پیش از این اینکار در فضای باز اتفاق می افتاد و مخاطرات زیست محیطی ایجاد می کرد اما امروز به جهت تصفیه شیرابه پسماند، فشرده سازی پسماند بیش از ۸۰ درصد مجموعه زباله های تهران در این ایستگاه های میانی پردازش و تفکیک می شود که کاهش هزینه را نیز در برخواهد داشت.

این عضو شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: به سبب این پروژه ایجاد کارخانه های مختلفی را در این حوزه خواهیم داشت که یکی از آنها بازیافت خاک و نخاله است که مجموعه بزرگ بازیافت خاک و نخاله تا چند وقت دیگر افتتاح می شود، علاوه بر این قرارداد یک زباله سوز با حجم چندین برابری زباله سوز موجود در سازمان پسماند در حال انعقاد است و تا حدود سه سال آینده به بهره برداری می رسد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha