به گزارش ایرنا ، رییسجمهور ، ۲۱ آذر ماه سال گذشته ، سند تحول مالی دولت را به مجلس تقدیم کرد و اهداف سهگانه ثبات اقتصادی، تضمین رشد اقتصادی هشت درصدی و توزیع عادلانه ظرفیتها و امکانات در کشور را از جمله برنامههای بودجه سال ۱۴۰۱ اعلام کرد.
آیت الله سید ابراهیم رئیسی نگرش ملی به بودجه را برای تحقق رشد اقتصادی هشت درصدی ضروری دانست و گفت : تحقق این بودجه نیازمند تلاش همگان و دوری از بخشینگری است.
بنابراین بر اساس اعداد و ارقام لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ سهم استان ها برای رشد اقتصادی کشور مشخص شد که برای البرز سهم ۷.۴ درصدی در نظر گرفته شد.
اما استاندار البرز در نشست توسعه اقتصادی این استان عنوان کرد که این استان از ظرفیتهای فراوانی برخوردار است که باید برای شکوفایی آنها تلاش مضاعفی داشته باشیم و می توان این سهم را بیشتر محقق کرد.
"مجتبی عبدالهی" برگزاری جلسات تخصصی برای جذب سرمایهگذاران داخلی و خارجی و رفع موانع این حوزه به صورت هفتگی، توسعه سرمایهگذاری و صادرات در قالب اقدامات قرارگاهی را از محورهای مهمی برشمرد که با توجه عملی به این حوزه ها می توان سهم رشد اقتصادی البرز را نسبت به مقدار تعیین شده بیشتر ارتقا و رشد داد.
وی معتقد است البرز با داشتن بیش از سه هزار واحد تولیدی و صنعتی و شهرک های صنعتی پویا و از سوی دیگر امکان ارتباطی ریلی، زمینی و هوایی مهم و استراتژیک و از همه مهمتر نزدیکی به مرکز کشور، فرصت های ارتقا رشد اقتصادی را به خوبی دارا است.
ظرفیت های البرز براساس آمایش سرزمینی
بر اساس اهداف آرمانی برای هر یک از پهنه های استان البرز برنامه های توسعه و آمایش سرزمینی توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان البرز تدوین و مشخص شده است که در این زمینه کرج به عنوان کلانشهر مدرن با هویت مستقل در عرصه ملی قطب دانشگاهی و پژوهش کشاورزی ، هشتگرد و نظرآباد برای تولید پاک رقابتی و پایدار ، طالقان و آسارا به عنوان مناطق کوهستانی پاک بهشت گردشگران با محیط زیستی بالنده و پایدار و شهرستان اشتهارد به عنوان منطقه ای با صنعت روزآمد و ارتباطات توسعه یافته شناخته شدند.
راه های تحقق رشد اقتصادی البرز
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان البرز در خصوص برنامه اجرایی برای دستیابی به رشد بالای اقتصادی استان بیان داشت: تحقق رشد۷.۴ درصدی اقتصاد کشور متناسب با ظرفیتهای بالقوه اقتصاد در سال ۱۴۰۱ به عنوان ماموریت اصلی تمام دستگاههای اجرایی تعیین شده است.
عبدالرضا کریم پور افزود: به منظور برنامه ریزی در زمینه تحقق رشد اقتصادی خواسته شده از استان البرز ( ۷.۴ درصدی به تفکیک نرخ های رشد بخش کشاورزی ۹ درصد، بخش معدن۶.۴ درصد ، بخش صنعت ۱۰.۲ درصد و بخش خدمات ۶.۱ درصد ) نگاه ویژه به سرمایه گذاری و بهره وری از اهمیت بالایی برخوردار است که با توجه به تدوین طرح آمایش سرزمین و تقسیم کار ملی متناسب با ظرفیت های بالقوه استان؛ در دست اقدام می باشد.
وی یاد آورشد: افزون بر شناسایی ظرفیت های اقتصادی مناطق مختلف استان البرز برای رشد ۷.۴ درصدی ، ارتقای توان تجهیز منابع ذیل روشهای مختلف تامین مالی مانند: مشارکت عمومی-خصوصی (مشارکت با بخش خصوصی و مشارکت با نهادهای عمومی غیردولتی)، مولدسازی و فروش اموال و داراییهای مازاد یا بلااستفاده مورد توجه قرار گرفته است.
رییس سازمان برنامه و بودجه استان البرز اضافه کرد: همچنین برای تحقق رشد اقتصادی دراین استان با توجه به برنامه ریزی های صورت گرفته ، اجرای پروژه ها و برنامه های دستگاه های اجرایی در قالب سرمایه گذاری و بهره وری که منجر به رشد اقتصادی می شود نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.
تحقق رشد اقتصادی بالای هشت درصد
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری البرز نیز معتقد است رشد اقتصادی بالای هشت درصدی استان البرز براساس ظرفیت هایی که در این استان وجود دارد قابل تحقق است و برای آن برنامه ریزی و هدفگذاری کرده ایم .
سیف الله اسداللهی افزود: احیای واحدهای تولیدی نیمه فعال و غیرفعال یکی از مهمترین برنامه ها برای تحقق رشد بالای اقتصادی در استان البرز است که در هفت ماه گذشته با کمک تسهیلات بانکی تعداد قابل توجهی از این واحدها به عرصه تولید ورود پیدا کرده اند.
وی ادامه داد: برای تسریع در رونق بخشی به اقتصاد استان البرز ، بانک های عامل در این استان به سمت حمایت از بخش تولید تشویق و ترغیب شده اند.
سرپرست معاونت امور هماهنگی اقتصادی استانداری البرز تاکید کرد: بانک های استان با توجه به اینکه به نسبت میانگین بانک های کشور حدود ۳۰ درصد به لحاظ پرداخت تسهیلات به واحدهای تولیدی عقب هستند ، براین اساس سپرده های آنها شناسایی و راهبری می شود.
اسداللهی گفت: تلاش می شود تسهیلات بانکی برای رشد اقتصادی به سمت تولید سمت تولید سوق داده که کاری سخت است شاید در کوتاه مدت این مهم محقق نشود ولی اکنون مصوبه هایی که در کارگروه تسهیل داشتیم برای اینکه مشکلات برسرراه تولید برداشته شود.
وی اضافه کرد: همچنین برای تحقق رشد اقتصادی تلاش شده تا مالیات شرکت هایی که در البرز مستقر اما دفاتر آنها در تهران است و مالیات این واحدها در پایتخت پرداخت و مصرف می شود به البرز بازگردانده شود.
توسعه واحدهای تولیدی صنعتی و کشاورزی در البرز
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری البرز بیان داشت : در کنار احیای واحدهای راکد تولیدی ، توسعه صنایع جدید و پروژه های تولیدی بخش کشاورزی با سرعت در استان البرز در حال انجام است.
اسداللهی گفت : در حوزه کشاورزی تدابیری برای رشد اقتصادی از سوی استاندار البرز اندیشیده شده که تاسیس شهرک های گلخانه ای با تعامل بخش خصوصی و دولت مهمترین حرکت اقتصادی در این استان است که به صورت جهادی پیش می رود.
اینک استان البرز که حدود چهار هزار واحد تولیدی و صنعتی بخشی از آنها صادرات محور هستند در کنار ۶۸ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی حاصلخیز به عنوان یکی از قطب های اقتصادی کشور مطرح است ضمن آنکه وجود جاذبه های فراوان طبیعی و تاریخی مانند جاده گردشگری کرج - چالوس ،روستاهای هدف گردشگری ، آثار تاریخی ۹ هزار ساله و بناهای تاریخی ارزشمند این ظرفیت را دارد که بتواند شاخص اقتصادی خود را فراتر از برنامه تعیین شده از سوی دولت برساند.
اکنون برگزاری جشنواره های گردشگری و اقوام به عنوان یکی از راه های رشد و توسعه اقتصادی در استان البرز کلید خورده و قرار است تا پایان امسال چندین جشنواره اقوام و گردشگری در مناطق مختلف البرز برپا شود.
این اقدامات و بیشتر تلاش هایی است که توان شاخص رشد اقتصادی استان البرز را به نتیجه مطلوب رساند و افزون بر کمک به اقتصاد ملی ، در تامین نیازهای اجتماعی ، اقتصادی و فرهنگی مردم استان تاثیر گذار خواهد بود.
آنطور که مسوولان اجرایی استان البرز می گویند با وجود مشکلات و کاستی ها در سال جاری تلاش ها برای ارتقای شاخص اقتصادی استان موفقیت آمیز بوده است.
نظر شما