۸ آبان ۱۴۰۱، ۸:۴۲
کد خبرنگار: 2161
کد خبر: 84927229
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

استاندار گلستان: لایروبی خلیج گرگان هفت درصد از زمان‌بندی جلوتر است
لایروبی خلیج گرگان

گرگان - ایرنا - استاندار گلستان با اشاره به جذب هزار میلیارد ریال از اعتبارات پیش‌بینی‌شده برای لایروبی خلیج گرگان گفت: پروژه رسوب‌برداری کانال‌ «آشور» هفت درصد از برنامه زمان‌بندی جلوتر است .

به گزارش ایرنا، علی‌محمد زنگانه شامگاه شنبه در جلسه علاج‌بخشی خلیج گرگان اظهارداشت: ۲ هزار و ۸۴۰ میلیارد ریال برای لایروبی خلیج گرگان پیش‌بینی شده که تاکنون هزار میلیارد ریال آن اختصاص یافت و با این اعتبار، روند اجرای پروژه با سرعت قابل قبولی در حال انجام است.

استاندار گلستان افزود: رسوب‌برداری از خلیج گرگان و کانال‌های منتهی به آن نیازمند تخصیص اعتبار پایدار با ردیف اعتباری است و سازمان بنادر باید با اخذ مجوز ماده ۲۳ زمینه گنجاندن ردیف پایدار لایروبی خلیج و کانال‌های در لایحه سال آینده را ایجاد کند.

وی با اشاره به انجام مطالعات لایروبی کانال‌های «چپاقلی» و «خوزینی» گفت: لایروبی کانال «آشور» در بهبود کیفیت آب خلیج گرگان، تردد شناورها و زمینه‌سازی سرمایه‌گذاری و فعالیت اقتصادی منطقه بسیار موثر است.

رنگانه گفت: پروژه لایروبی خلیج گرگان به پیشرفت ۳۸ درصدی رسیده و مسیر ۷.۵ کیلومتری کانال «آشور» تا عمق ۱.۵ متری رسوب‌برداری شده است.

استاندار گلستان ادامه داد: تکمیل لایروبی خلیج گرگان و اجرای طرح گردشگری جزیره آشوراده می‌تواند زمینه ارتباط بیشتر گلستان با ترکمنستان و بندر «ترکمن‌باشی» این کشور را فراهم کند.

پس از حضور آیت‌الله سید ابراهیم رییسی در خلیج گرگان در اسفند ماه سال ۱۴۰۰، وی دستور فوری آغاز لایروبی و رسوب‌برداری از کانال‌های سه‌گانه منطقه را صادر کرد و پس از مدت کوتاهی با هماهنگی سازمان بنادر و دریانوردی به عنوان مجری و قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا به عنوان پیمانکار، مرحله نخست این عملیات آغاز شد که برای انجام آن از اواخر مردادماه ده‌ها دستگاه ماشین‌آلات سنگین برای لایروبی وارد کانال «آشوراده» شدند.

قرارداد ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریالی بین سازمان بنادر به عنوان کارفرما و قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا به عنوان مجری بسته شده و تاکنون ۱۰ هزار میلیارد ریال از محل اعتبارات مدیریت بحران به این پروژه تخصیص یافت.

با وجود توجه دولت سیزدهم به مطالبه مردم گلستان برای نجات خلیج گرگان، مدنظر قرار دادن پایش لحظه‌ای تغییرات خلیج گرگان و استفاده از این داده‌ها در اجرای طرح‌های نجات‌بخشی، همراه کردن جوامع محلی برای مشارکت و استفاده از ارتباطات بین‌المللی در سطح ملی و استانی به ویژه با کشورهای همسایه خزر و به ویژه روسیه مورد تاکید علاقه‌مندان به محیط زیست است.

خلیج گرگان از لحاظ موقعیت جغرافیایی در جنوب شرقی دریای خزر و حوزه شهرستان های بندرترکمن، بندرگز، نوکنده و بهشهر از ۶۰ کیلومتر طول و حداکثر ۱۲ کیلومتر عرض برخوردار بوده و دارای امتداد شرقی - غربی است.
خلیج گرگان یکی از بزرگترین مخازن آب شیرین متصل به دریای خزر نیز هست و تداوم زندگی بسیاری از جانداران در بزرگ‌ترین دریاچه زمین به اتصال آن با دریا وابسته است.

این پهنه سال‌هاست که گرفتار چالش‌هایی از جمله کمبود آب برای تجدید حیات آبزیان، شکار بی‌رویه، لایروبی نکردن کانال های آبرسان، افزایش تعداد آب‌بندان و مزارع پرورش ماهی در بالادست شده و این عوامل بر بحرانی شدن شرایط منطقه افزوده و ضرورت تلاش برای حل آن را جدی‌تر کرده است.

ثبت خلیج گرگان در سال ۱۳۵۴ به همراه تالاب «میانکاله» و «لپو زاغمرز» در استان مازندران به‌ عنوان نخستین مجموعه تالاب بین‌المللی جهان در فهرست تالاب‌های کنوانسیون رامسر ثابت کرد این خلیج و نواحی اطراف آن یک مجموعه ارزشمند زیست ‌محیطی است که علاوه بر حفظ چرخه زیست دریای خزر در معیشت جوامع محلی اثرگذاری مستقیم دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha