محمد دستغیبی روز یکشنبه در گفتوگو با ایرنا اعلام کرد: بیشترین شمار ثبتنام کنندگان مربوط به شهرستان دشتستان با ۲۳۵ نفر است و پس از آن در شهرستانهای بوشهر ۲۰۸ نفر، تنگستان ۵۰ نفر، دشتی ۱۱۳ نفر، جم ۵۱ نفر، دیر ۷۱ نفر، دیلم ۳۲ نفر، عسلویه ۳۱ نفر، کنگان ۷۲ نفر و گناوه ۶۴ نفر متقاضی دریافت واحد مسکونی یا زمین در قالب این قانون شدهاند.
وی افزود: از این تعداد که ثبت نام کردهاند تا کنونهفت متقاضی در قالب پروژههای آغاز شده نهضت ملی مسکن، تخصیص پروژه شدهاند که یک نفر در چغادک و سه نفر در عالیشهر بوشهر و سه نفر در شهرستان جم هستند.
مدیرکل راه و شهرسازی استان بوشهر با بیان اینکه بر اساس آیین نامه اجرایی این قانون، در شهرهایی که کمبود زمین تامین شده وجود داشته باشد، اولویت با خانوادههایی است که فرم ج آنها سبز و فاقد مالکیت باشند، ادامه داد: شهر برازجان با ۱۶۷ نفر و کنگان ۶۸ نفر از شهرهایی هستند که بیشترین ثبت نام را داشتهاند و برای واگذاری قطعات زمین ویلایی با مشکل مواجه هستیم.
وی یادآور شد: در قانون بیان شده که واگذاری در شهر محل تقاضا یا شهر مجاور صورت گیرد.
دستغیبی ادامه داد: برای شهر جم در ریز و انارستان تامین زمین بهتری صورت گرفته، در خورموج، دیر و دیلم مشکلی برای تامین زمین وجود ندارد و در عسلویه همه ظرفیت متقاضی در منطقه چام بارک تعریف شده و مشکل وجود ندارد.
وی در باره ماده چهار قانون جوانی جمعیت که آیین نامه اجرایی آن از ششم مهرماه از سوی وزارت راه و شهرسازی به استانها ابلاغ شده، توضیح داد: بر این اساس واگذاری زمین یا واحد مسکونی شامل خانوادههایی با بیش از سه فرزند همزمان با زمان تصویب این قانون با سابقه زندگی در شهر محل تقاضا (در صورتی که نرخ باروری آن شهر کمتر از ۲.۵ باشد) میشود.
دستغیبی اضافه کرد: در این قالب واگذاری حداکثر ۲۰۰ متر زمین در روستا و شهر یا واحد مسکونی در شهرهای زیر ۵۰۰ هزار نفر جمعیت از سوی راه و شهرسازی انجام میشود و در تحویل زمین تنها هزینههای آماده سازی شامل تسطیح جوی جدول و زیرسازی آسفالت معابر با تنفس ۲ ساله و هشت سال تقسیط گرفته میشود.
وی افزود: در واگذاری واحد مسکونی نیز هزینه تمام شده آن واحد به صورت اقساط هشت ساله اخذ میشود و انتقال سند مشروط به پرداخت آخرین قسط از متقاضی است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان بوشهر ادامه داد: درمورد در اختیاز گذاشتن منازل سازمانی موجود به خانوادههای دارای سه فرزند و بیشتر تا کنون هفت دستگاه استان به مکاتبه ما برای استفاده از منازل سازمانیشان در راستای قانون جوانی جمعیت پاسخ دادند که بر اساس آن بین ۱۹ تا ۷۰ درصد از این منازل در اختیار کارکنان آنها با این شرایط است.
دولت سیزدهم در راستای اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و با هدف ایجاد مشوق برای فرزندآوری و تعدد فرزندان در خانواده در جهت سیاستهای کلی جمعیت و خانواده مبنی بر جلوگیری از پیری جمعیت و حفظ جمعیت جوان، اواخر شهریور ماه آیین نامه اجرایی تخصیص زمین و مسکن به خانوار پس از تولد فرزند سوم و بیشتر را تصویب کرد.
بر این اساس خانوارها در صورتی مشمول استفاده از امکانات دولتی موضوع این آیین نامه هستند که فرزند سوم یا بیشتر آن خانوار پس از تصویب قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت (آبان ماه ۱۴۴) متولد و دارای سابقه سکونت در شهر مورد تقاضا براساس دستورالعمل وزارت راه و شهرسازی موضوع ماده (۱) آیین نامه اجرایی قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن باشد.
همچنین این آیین نامه مشمول خانوارهایی میشود که نرخ باروری شهرستان محل زادگاه پدر یا فرزند، براساس سرشماری نفوس و مسکن و با اعلام مرکز آمار ایران، کمتر از ۲.۵ باشد.
نظر شما