"حجت اله یارمحمدی" روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: قلم زنی بر روی ورشو از دیگر هنرهای مرتبط با ورشو در بروجرد است که همواره از سوی مردان و زنان این شهر مورد توجه قرار داشته بطوری که هنرمندان زیادی به سمت و سوی قلم زنی رفته اند و آثار زیبایی را در این رشته خلق شده است.
وی با اشاره به اینکه بروجرد بعنوان شهر ملی ورشو معرفی شده است، افزود: برنامه های آموزشی در رشته ورشو سازی و قلم زنی در راستای معرفی بیشتر این هنر انجام شده و در راستای معرفی این هنر ، یک نماد (پیکره) هنرمند سازنده ورشو توسط شهرداری بروجرد در یکی از میادین پرتردد شهر نصب شده است.
یارمحمدی با بیان اینکه بروجرد دارای تنوع بالایی در صنایع دستی است، بیان کرد: معرفی هر چه بیشتر این صنایع به احیای ظرفیتهای گردشگری صنایعدستی شهرستان و رونق گردشگری بروجرد کمک موثری خواهد کرد.
رییس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بروجرد با بیان اینکه بیش از ۴۰ حرفه سنتی در بروجرد وجود دارد، اضافه کرد: در بررسی های تکمیلی تعداد ۶۳ رشته مرتبط با صنایع دستی که از گذشته تا کنون در شهرستان بروجرد وجود داشته شناسایی شده که از این بین حدود ۳۵ درصد آنها همچنان فعال است.
وی با یادآوری اینکه افراد فعال مشاغل سنتی این حرفهها را از پدران خود آموخته اند، ادامه داد: برخی افراد نیز از روی علاقه وارد این حرفهها شده اند و این مشاغل و حرفههای کهن را از استادکاران یاد گرفته اند و به آن میپردازند.
یارمحمدی در خصوص برنامه های مرتبط با احیای حرفه های سنتی یادآور شد: ایجاد کارگاههای صنایع دستی، پرداخت تسهیلات، ارائه آموزشها و برپایی نمایشگاهها به منظور عرضه محصولات تولیدی در رشته هایی همچون ورشو، دست بافتها، منبت کاری، محصولات تلفیقی فلز و چوب از جمله برنامه های مورد نظر ، برای احیای صنایع دستی و مشاغل سنتی است.
نظر شما