علی اصغر دهقان پور روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه میانگین دوره آماری ایستگاه های بارندگی خراسان رضوی ۵.۵ میلیمتر است، افزود: البته میزان بارندگی در سال زراعی جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل تر با ۰.۹ میلیمتر افزایش به ۲.۷ رسیده است.
وی با اشاره به اینکه سال زراعی هرساله با آغاز مهرماه شروع می شود و تا ۳۱ شهریورماه سال آینده به پایان می رسد، خاطرنشان کرد: در ایستگاه کلانشهر مشهد از ابتدای سال زراعی جاری تاکنون یک دهم میلیمتر بارندگی ثبت شده است که سال زراعی قبل تر در این مدت بارندگی نداشته است.
دهقان پور با بیان اینکه ۲۰ ایستگاه بارندگی سینوپتیک در خراسان رضوی مستقر است، ادامه داد: با تحلیل مقایسه ای بارندگی این ایستگاه ها مشخص شد، فقط ایستگاه های شهرستان های تربت حیدریه، سرخس، قوچان، گلمکان و ریوش، در سال زراعی جاری افزایش میزان بارندگی را ثبت کرده است و مابقی استان ها نسبت به سال زراعی گذشته، کاهش بارندگی را داشته اند.
بارندگی در خراسان رضوی نسبت به دوره بلند مدت ۲۱ درصد کاهش دارد
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی نیز پیش از این در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفته بود: میزان بارندگی در این استان طی سال زراعی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ حدود ۱۴۶.۹ میلیمتر بود که این میزان در مدت مشابه بلندمدت در استان ۱۸۶.۵ میلیمتر بود که نسبت به دوره بلندمدت ۲۱ درصد کاهش دارد.
علیرضا طاهری افزود: هم اینک آب موجود در سدهای استان ۳۱۳ میلیون متر مکعب است که این میزان در مدت مشابه پارسال ۴۳۴ میلیون متر مکعب بود.
خراسان رضوی با اقلیم خشک و کویری اش از نظر آب، وضعیتی بحرانی دارد و از ۳۷ دشت این استان وضعیت ۳۴ دشت بحرانی است و سطح آب زیرزمینی اش افت کرده است و ۹۹ درصد مساحت مشهد نیز در خشکسالی شدید قرار دارد.
خراسان رضوی دارای ۳۲ سد در حال بهرهبرداری در نقاط مختلف استان شامل تربتحیدریه، قوچان، مشهد، خواف، درگز، سبزوار، جغتای، جوین، تایباد، تربتجام، چناران، سرخس، نیشابور، کلات و فریمان است.
نظر شما