مهدی رشیدی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: ورودی آب به مخازن سدهای این استان از ابتدای امسال تاکنون ۴۷.۶ میلیون مترمکعب است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۷ درصد کاهش یافت.
به گفته وی؛ میانگین بارندگی در ۶ ماهه دوم سال زراعی گذشته(ابتدای فروردین ماه تا پایان شهریورماه جاری) به نسبت مدت مشابه سال گذشته ۲۱ درصد کاهش را نشان می دهد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان شمالی گفت: رعایت الگوی بهینه مصرف با توجه به بحران کم آبی از سوی همه اقشار جامعه ضروری است و باید مسوولان مربوطه در این خصوص اقدامات لازم را انجام دهند.
رشیدی بر استفاده بهینه از منابع آبی شرب و کشاورزی تاکید کرد و افزود: حفر ۱۳ حلقه چاه در شهرستان های استان از اقدامات لازم در این زمینه است که انجام و برخی از این چاه ها وارد مدار شده است.
وی عنوان کرد: تغییر الگوی کشت از دیگر راهکارهای لازم برای استفاده درست از منابع آبی است که طرح های زیادی در این زمینه در حال اجراست.
خراسان شمالی در شمال شرق کشور واقع است و ۴۴ درصد از جمعیت این استان در روستاها سکونت دارند.
در استان خراسان شمالی تاکنون هشت سد و ۱۱ بند انحرافی ساخته شده است و توان ذخایر آبی سدهای استان را بیش از ۲۳۴ میلیون مترمکعب است ضمن اینکه ۳۲ تشکل در پایاب این سدها فعال هستند.
بر اساس تحلیل شاخص «استاندارد بارش، تبخیر و تعرق» (SPEI) در بازه ۱۰ ساله، ۷۴.۲ درصد از مساحت استان درگیر خشکسالی است.
پهنه بندی شاخص خشکسالی SPEI که توسط مرکز ملی پایش و هشدار خشکسالی ارایه می شود و اکنون مناطق مختلف استان با درجات مختلف درگیر تبعات خشکسالی است که در شهرستان های بجنورد، اسفراین و راز جرگلان این درصد درگیری خشکسالی بیش از ۹۰ درصد است.
این استان ۴۳۳ هزار هکتار عرصه کشاورزی و باغی دارد که به نوعی کشاورزی و دامپروری از پیشران های اقتصادی محسوب می شود و خشکسالی در سال های اخیر کشاورزی استان را تحت تاثیر قرار داده است.
نظر شما