به گزارش خبرنگار ایرنا، اما گرانی کاغذ، هزینه های بالای چاپ، وجود واسطه ها، بالا بودن نرخ مالیات، عدم حمایت تامین اجتماعی برای بیمه و ... عمده ترین مشکلاتی است که چاپخانه دارای ایلامی این روزها علاوه بر مشکلات جسمی ناشی از محیط کار با آنها دست و پنجه نرم می کنند.
مشکلات چاپخانه داران تا حدی است که یکی از فعالان این عرصه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اعلام کرد به علت عدم حمایت و وجود مشکلات مختلف در حال تعطیلی مرکز فعالیتش است.
غلامحسین خانی از فعالان و پیشکسوتان این عرصه که بیش از ۲ دهه است با چاپخانه وحدت برای ایلامیان مشهور است، در این خصوص به خبرنگار ایرنا می گوید: یکی از مشکلات مراکز چاپی در استان پایین آمدن سفارش است که مهمترین علت آنها وجود کانون های آگهی تبلیغاتی به عنوان واسطه و گرفتن سفارش های چاپی از مراکز مختلف و ادارات است.
وی ادامه داد: کار موسسه های تبلیغاتی چاپ های غیر کاغذی بوده ولی سفارش های چاپی را از دستگاه های اجرایی و مراکز مختلف گرفته و با ارسال به خارج استان در این زمینه دخیل می شوند.
پیشکسوت عرصه چاپخانه استان ایلام تاکید کرد: این مساله موجب شده هم میزان حجم فعالیت چاپخانه داران کاهش یافته و هم سود ناشی از این فعالیت به جیب این موسسه ها به عنوان واسطه برود.
خانی یادآور شد: از طرف دیگر عمده ناشران و هفته نامه های چاپی استان نیز چاپ های خود را خارج استان انجام و نقش چاپخانه های ایلام در این زمینه کمرنگ شده است.
وی اضافه کرد: این در حالی است که هفته نامه ها از یارانه کاغذ دولت استفاده کرده و با چاپ در داخل استان می توانند به چاپخانه داران کمک کنند.
خانی اظهار کرد: با وجود اینکه برای ارتقا کیفیت چاپ هزینه هنگفتی برای خریداری دستگاه ها انجام داده ایم، ولی کاهش حجم سفارش ها موجب شده بنده به عنوان یکی از فعالان این عرصه در حال تعطیلی شرکتم باشم.
کمر خمیده چاپخانه داران زیر نرخ های سنگین مالیات
وی یکی دیگر از مشکلات فعلان این عرصه را بالا بودن هزینه های مالیات عنوان و می گوید: در استان های دیگر چاپخانه دار فقط کار چاپ را انجام می دهد ولی در ایلام این مراکز باید امور تهیه کاغذ، طراحی فیلم، زینک و ... را بصورت کامل انجام و موجب شده هزینه های چاپ افزایش و به تناسب آن نرخ مالیات نیز زیاد شود.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه حجم سفارش های چاپی کاهش چشمگیری یافته مسوولان می توانند در این زمینه با کاهش مالیات از این قشر حمایت کنند.
متاسفانه مجموع این مسایل و سایر مشکلات موجب شده این چاپخانه دار با بیش از ۲ دهه فعالیت و بیش از ۲۰ میلیارد ریال سرمایه خوابیده در شرکت در حال جمع کردن این مرکز و تعطیلی آن باشد.
رئیس اتحادیه چاپخانه داران، تابلو سازان، چاپ دیجیتال و حجاران ایلام نیز در این خصوص با گلایه از گرانی کاغذ و سایر لوازم مرکب می گوید: گرانی این اقلام موجب شده تا هزینه های چاپ نیز افزایش و قیمت ها نیز سرسام آور شده و بناچار مجبور به افزایش نرخ ها باشیم.
جلیل آرامیان افزود: افزایش نرخ های چاپ موجب شده میزان حجم سفارش ها کاهش یافته و درآمد این مراکز نیز به تبع آن روند نزولی داشته باشد.
وی ادامه داد: این در حالی است که این کاهش درآمد اثری بر روی کاهش مالیات نداشته و نرخ های مالیات نه بر اساس فاکتورهای ارایه شده توسط چاپخانه ها بلکه بر اساس اعلام اداره مالیات و با حداکثر نرخ تعیین و برای پرداخت به این موسسه ها اعلام می شود.
رئیس اتحادیه چاپخانه داران، تابلو سازان، چاپ دیجیتال و حجاران ایلام اضافه کرد: از طرفی بر اساس قانون مصوب سال ۹۸ ، چاپخانه داران از پرداخت مالیات ارزش افزوده معاف هستند و با وجود اینکه در سایر استان ها این قانون اجرا ولی در ایلام عملیاتی نشده است.
عدم حمایت تامین اجتماعی برای بیمه فعالان عرصه چاپ
آرامیان یکی دیگر از مشکلات این قشر را عدم حمایت دستگاه های مربوطه برای بیمه عنوان کرده و می گوید: بر اساس قانون، فعالان عرصه چاپ جزء مشاغل سخت و زیان آور بوده و بعد از ۲۰ سال کار باید بازنشسته شوند.
وی ادامه داد: متاسفانه با این وجود افرادیکه در این عرصه فعالیت می کنند با ایرادهایی همچون "عنوان فعالیت کارگران نظیر طراح، صحافی کار و ... جزء مشاغل سخت محسوب نمی شوند.
رئیس اتحادیه چاپخانه داران، تابلو سازان، چاپ دیجیتال و حجاران ایلام گفت: به عنوان مثال بنده با وجود ۲۹ سال فعالیت در این عرصه ولی تاکنون بازنشسته نشده ام و همچنان در حال پرداخت بیمه می باشم.
آرامیان بیان کرد: متاسفانه از طرف دیگر بیمه تامین اجتماعی را بصورت آزاد پرداخت می کنیم و هیچ حمایت دولتی در این زمینه به چاپخانه داران تعلق نمی گیرد.
وی یادآور شد: از طرف دیگر کارفرما بعد از بازنشستگی هر کارگر باید چهار تا پنج درصد کل بیمه سالیانه او را پرداخت کند که با وجود درآمد پایین این مراکز رقم سنگینی است.
آرامیان همچنین به بدقولی اداره کل صمت اشاره کرد و گفت: با وجود اینکه سال ۹۸ این اداره کل قول مساعد برای ورود دستگاه های پیشرفته چاپ به استان با وام کم بهره را داد تا تجهیزات شرکت های چاپی بروز شود، ولی تاکنون هیچ اقدامی در این زمینه انجام نگرفته است.
اگرچه مشکلات مالی چاپخانه داران همچون سایر صنوف به دلایل مختلف بویژه افزایش نرخ اقلام چاپ ناشی از تحریم افزایش یافته ولی در گفت و گوی خبرنگار ایرنا با مسئولان ارشاد برخی از مشکلات این قشر با همکاری و مشارکت دیگر ارگان ها قابل رفع است.
معاون فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی ایلام در این خصوص به خبرنگار ایرنا می گوید: یکی از مشکلات مهم چاپخانه داران بالا بودن نرخ های مالیات است، بر اساس قانون این قشر از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف شده ولی در این استان تاکنون این قانون اجرایی نشده است.
منصور محبی افزود: بتازگی با حضور فعالان صنعت چاپ استان همایشی برگزار و از مسئولان اداره مالیات، تامین اجتماعی و صنعت و معدن نیز دعوت شد تا مشکلات این قشر بصورت حضوری مورد بررسی قرار گیرد ولی در این برنامه حضور نیافتند.
وی ادامه داد: مشکلات این قشر در حوزه های مختلف مالیات، بیمه و ... بصورت کامل احصا شده و بصورت مکتوب قرار است به مدیران دستگاه های مربوطه ارسال و منتظر نتیجه اقدام های آنها خواهیم بود.
معاون فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی ایلام همچنین در خصوص نقش واسطه گری برخی کانون های تبلیغاتی و یا سایر شرکت ها در امور چاپ گفت: برای جلوگیری از این مساله و واگذاری امور چاپ تنها به چاپخانه ها، با دستگاه های اجرایی استان مکاتبه شده تا کارهای چاپی تنها به چاپخانه ها واگذار و چنانچه روندی غیر از این انجام گیرد، فاکتورهای مربوطه توسط ذیحسابان تایید نشوند تا از این طریق دست واسطه ها کوتاه شود.
فراهم کردن پرداخت تسهیلات به چاپخانه داران
محبی همچنین در خصوص حمایت های مالی از این قشر گفت: پرداخت تسهیلات تبصره ۱۸ در این زمینه فراهم شده تا چاپخانه داران برای توسعه و اشتغال از آن بهره مند شوند.
وی نرخ این تسهیلات را ۹ درصد عنوان کرد و اظهارد اشت: متاسفانه تنها ۲ نفر در سال جاری از این وام برخوردار و استقبالی از آن نشده است.
معاون فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی ایلام در پاسخ به سئوال ایرنا در خصوص عدم حمایت برای بیمه فعالان عرصه چاپ یادآور شد: حمایت بیمه ای در این زمینه در حوزه چاپخانه های دیجیتال بوده و در حوزه چاپ افست حمایت های بیمه ای وجود ندارد.
محبی همچنین مهمترین علت چاپ هفته نامه های مکتوب در خارج استان را مشکلات ناشی از تاخیر پرداخت این هزینه از سوی هفته نامه ها عنوان کرد.
نظارت ارشاد بر فعالیت چاپخانه داران و کانون های آگهی تبلیغاتی تشدید می شود
محبی از تشکیل تیم بازرسی در این اداره کل برای برای نظارت بر فعالیت چاپخانه ها، هفته نامه ها و کانون های آگهی تبلیغاتی خبر داد و گفت: این تیم متشکل از کارشناس مربوطه، معاونت و کارشناس ارزیابی بوده که کار بازرسی از اصناف مذکور را انجام می دهند.
به گفته معاون فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی ایلام ، فعالیت این تیم آغاز و پس از رصد مسایل و مشکلات تذکرهای لازم به صنوف مختلف داده خواهد شد.
اعمال قانون معافیت مالیات بر ارزش افزوده کاغذ و چاپ و نشر
معاون حسابرسی مالیاتی اداره کل امور مالیاتی استان ایلام از ابلاغ معافیت های قانون دائمی مالیات بر ارزش افزوده کاغذ و چاپ و نشر از دی ماه سال گذشته خبر می دهد.
حسن قاسم زاده به خبرنگار ایرنا گفت: بر اساس قانون دائمی مالیات بر ارزش افزوده که از ۱۳ دی ماه سال گذشته ابلاغ و لازم الاجراست، عرضه و واردات کاغذ چاپ، تحریر و روزنامه معاف از مالیات بر ارزش افزوده است.
وی ادامه داد: علاوه بر این محصولات و خدمات مرتبط با این حوزه نیز شامل عرضه و واردات خمیر کاغذ، کاغذ باطله، دفتر تحریر، نسخه های کاغذی و الکترونیکی کتاب، روزنامه، مجله و نشریه، ارائه خدمات چاپ و نشر شامل زینک و چاپ، انتشار روزنامه(کاغذی یا الکترونیکی)، کتاب و نشریه، خدمات نشر و توزیع کتاب، روزنامه و نشریه نیز شامل این قانون خواهد بود.
به گفته معاون حسابرسی مالیاتی اداره کل امور مالیاتی استان ایلام، بر اساس این قانون خدمات مربوط به موسسه های کمک آموزشی و کنکور و همچنین هرگونه تبلیغات کالا و خدمات داخلی در روزنامه ها و نشریات معاف از مالیات بر ارزش افزوده نخواهند بود.
قاسم زاده تاکید کرد: این قانون از سال گذشته ابلاغ و این امور از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف خواهند بود.
به گزارش ایرنا، اگرچه این قانون با هدف حمایت از فعالان این عرصه ابلاغ و کمک و حمایتی از آنها خواهد بود ولی بدون شک با اعمال معافیت هم در زمینه مالیات "عملکردی" و هم "ارزش افزوده" بدون شک حمایت ویژه تر و گسترده تری از آنها برای رفع مشکلات نیاز است.
۶۷ چاپخانه در استان ایلام فعالیت دارد.
نظر شما