به گزارش ایرنا ، نبیه بری امروز دوشنبه در گفت وگوی ویژه با روزنامه سعودی "الشرق الاوسط" درباره نامه دیروز میشل عون رئیس جمهور در آخر روز دوره ریاست جمهوری خود به پارلمان و مستعفی اعلام کردن دولت پیشبرد امور این کشور به ریاست نجیب میقاتی در این نامه گفت: براساس قوانین حاکم بر کشور ظرف دو روز آینده مجلس نمایندگان را به تشکیل نشست جهت بررسی نامه میشل عون دعوت خواهد کرد.
وی در عین حال خاطرنشان کرد که بر اساس ماده ۶۹ قانون اساسی دولت مستعفی به شمار می رود و چنین امری نیاز به تصمیم گیری ندارد.
نبیه بری در ارتباط با اولویت های مرحله پیش روی لبنان در سایه خلاء در نهاد ریاست جمهوری با پایان دوره میشل عون و روی کار بودن دولت پیشبرد امور با اختیارات محدود گفت: عنوان مرحله آتی ما " انتخاب رئیس جمهور " است زیرا خلاء سیاسی در کشور قابل قبول نیست.
وی در همین رابطه بار دیگر تکرار کرد که در نظر دارد امکان انجام گفت وگو در این خصوص را مورد بررسی قرار دهد.
در همین رابطه، شیخ نعمیم قاسم معاون دبیرکل حزبالله لبنان دیروز یکشنبه گفت که این جنبش از ابتکارعمل گفتوگوی رئیس پارلمان برای انتخاب رئیس جمهور جدید حمایت میکند.
معاون سید حسن نصرالله با اشاره به پایان دوره ریاست جمهوری میشل عون اظهار داشت: میشل عون دستاوردهای بسیاری داشت. او دست خارجیها را از حکومت کردن بر لبنان کوتاه کرد و به مقاومت علیه دشمن اسرائیلی کمک کرد.
وی افزود: در دوران ریاست جمهوری عون به لطف وحدت موضع رسمی و همکاری ارتش، مردم و مقاومت، ترسیم مرزهای دریایی به سرانجام رسید.
نبیه بری سه شنبه گذشته نیز در گفت وگو با روزنامه سعودی الشرق الاوسط جلسات شکل گرفته برای انتخاب رئیس جمهور جدید این کشور تاکنون را " نمایش شکست خورده و بی فایده " توصیف و تصریح کرد که گفت وگو با جریان های سیاسی برای دستیابی به توافق درباره نام رئیس جمهور آینده را جایگزین این جلسات خواهد کرد تا پس از آن رای گیری در پارلمان انجام شود.
پارلمان لبنان دوشنبه هفته گذشته برای چهارمین بار در انتخاب رئیس جمهور این کشور ناکام ماند و بدین ترتیب شرایط سیاسی این کشور با پایان یافتن دوره ریاست جمهوری میشل عون پیچیده تر شد.
در همین راستا، شیخ نبیل قاووق عضو شورای مرکزی حزبالله لبنان یکشنبه هفته گذشته در سخنانی گفت که سفارتخانههای آمریکا و عربستان در بیروت باعث مانعتراشی در انتخاب رئیس جمهور جدید لبنان هستند.
وی در این باره اظهار داشت: دیگر بر کسی پوشیده نیست که آمریکاییها و سعودیها نمیخواهند لبنان از بحرانهای خود خارج شود، بلکه تلاش میکنند لبنانیها را از گفتوگو و اجماع نظر باز دارند.
شیخ نبیل قاووق خاطرنشان کرد: آنچه در جلسات پارلمان برای انتخاب رئیس جمهوری رخ میدهد، ثابت میکند که مداخلات سفارتخانههای آمریکا و عربستان روند انتخاب رئیس جمهور طبق موعدهای تعیین شده در قانون اساسی را مختل کرده است، چراکه آنها و حامیانشان می خواهند برای به چالش کشیدن و سوق دادن کشور به سمت درگیری کاندیدای مورد نظر خود را تحمیل کنند و اکنون همه میدانند که این دو سفارتخانه، روند انتخاب رئیس جمهور را در سختترین و دورترین مسیر قرار دادهاند.7
نظر شما