به گزارش روز دوشنبه ایرنا از تاس، در ادامه حملات گسترده روسیه به زیرساختهای حیاتی اوکراین، امروز بار دیگر آژیر هشدار حمله هوایی در سراسر این کشور شنیده و انفجارهای متعددی نیز گزارش شد.
«ویتالی کلیچکو» شهردار کییف با تایید آسیب دیدگی بخشی از تاسیسات حیاتی این شهر و قطعی برق در برخی مناطق، اعلام کرد: حدود ۸۰ درصد مردم کییف با بیآبی مواجه شدند. تصاویر منتشر شده در فضای مجازی نشان میدهد که مردم برای خرید آب از فروشگاهها صف کشیدهاند.
وی در ادامه افزود: یک تأسیسات زیرساخت انرژی که برق حدود ۳۵۰ هزار آپارتمان در پایتخت اوکراین را تامین میکند، از کار افتاده است. کارشناسان در حال بازگرداندن آن به شبکه منابع تولید برق هستند.
«کریل تیموشنکو» معاون دفتر ریاست جمهوری اوکراین در این رابطه بیان کرد: قطع اضطراری برق در سراسر اوکراین به دلیل حجم بالای آسیبهای وارده به تاسیسات زیرساختی حیاتی اجرا خواهد شد.
رویترز نیز در گزارش تحولات امروز اوکراین نوشت: ۱۸ تاسیسات مرتبط با تامین انرژی اوکراین مورد حمله هوایی قرار گرفتند.
به گزارش تاس تاکنون وقوع انفجار در سه نیروگاه برق آبی اوکراین توسط مقامهای محلی تایید شده است.
«والنتین رزنیچنکو» رئیس اداره نظامی منطقه دنپروپتروفسک از وارد شدن خسارت جدی به یک تاسیسات زیرساخت انرژی در این منطقه بر اثر حملات پهپادی خبر داد.
این رسانه خبری همچنین به نقل از یک فعال جنبش طرفدار روسیه نوشت: یک بخش جانبی در نیروگاه برق آبی «دنیپر» مورد اصابت حمله هوایی قرار گرفته است. در همین حال رسانههای خبری از وقوع انفجار و آتش سوزی در نزدیکی این نیروگاه برق آبی خبر میدهند.
پیش از این نیز گزارشها از شنیدهشدن صدای ۱۰ انفجار در کییف و همچنین انفجارهای متعدد در در مناطق شمالی، شرقی و مرکزی خبر میدانند.
شاهدان عینی نیز گفته بودند که در مناطقی از کییف در شبکه توزیع برق و آنتندهی تلفن همراه اختلال ایجاد شده است.
«ایهور ترخوف» شهردار خارکیف نیز اعلام کرد که این شهر مورد اصابت ۲ موشک قرار گرفته که «تأسیسات زیرساختی حیاتی» را هدف قرار داده است.
پیشتر نیز «آندری رایکوویچ» رئیس اداره منطقهای کرووگراد از برخود یک راکت و آتش سوزی در یک تأسیسات زیرساخت انرژی در این منطقه خبر داده بود.
گزارشهایی از قطعی برق و انفجار در منطقه تحت کنترل اوکراین در زاپوروژیا، چرکاسی و اودسا نیز وجود دارد.
به گزارش تاس، روسیه ۲ روز پس از حمله به پل ارتباطی شبه جزیره کریمه، در ۱۰ اکتبر (۱۸ مهر) عملیاتی را علیه زیرساختهای تاسیساتی اوکراین آغاز کرد. پس از آن، آژیر هشدار حمله هوایی را میشود هر روز در بخشی از اوکراین شنید.
ولودیمیر زلنسکی رییس جمهوری اوکراین ۱۸ اکتبر (یک هفته پس از آغاز عملیات روسیه) از خرابی حدود ۳۰ درصد نیروگاههای انرژی در این کشور خبر داده بود که منجر به خاموشیهای گسترده نیز شده است.
نظر شما