رابرت مالی: ممکن است روزی به توافق با ایران دست یابیم /دستان خود را نمی بندیم

نیویورک - ایرنا- رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران با تاکید بر ترجیح دولت بایدن بر رویکرد دیپلماسی در قبال ایران گفت که ممکن است روزی به توافق به ایران دست یابیم اما در عین حال مدعی شد به امید دستیابی به توافق، دستان خود را نمی بندیم.

نماینده ویژه دولت جو بایدن در امور ایران در سخنانی در عین حال افزود که واشنگتن به امید اینکه روزی ممکن است توافق هسته‌ای با ایران حاصل شود، دست‌هایش را نمی‌بندد.

رابرت (راب) مالی روز دوشنبه به وقت محلی در سخنانی در بنیاد کارنگی از تلاش های دولت بایدن برای انجام گفتگوهای غیر مستقیم با ایران دفاع کرد و گفت، دولت بایدن تلاش های دیپلماتیک را ترجیح می دهد.

این مقام آمریکایی در عین حال اظهار داشت: اما همیشه اقداماتی را انجام می دهیم که در راستای ارزش ها و منافع امنیت ملی ما باشد.

نماینده ویژه آمریکا در امور ایران با تکرار ادعاها در باره برنامه هسته ای ایران ادامه داد ما از هیچ تلاشی برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته ای فروگذار نمی کنیم.

نماینده ویژه دولت بایدن خاطرنشان کرد: دوباره تاکید می کنم که ترجیح ما دیپلماسی در کنار ابزار فشار و تحریم است اما در صورت شکست تلاش های دیپلماتیک همه گزینه ها روی میز خواهد بود.

این مقام آمریکایی تصریح کرد با اروپایی‌ها در خصوص آنچه  به ایران مرتبط است، بر خلاف دولت قبلی، اتفاق نظر داریم.

راب مالی با اشاره به اینکه در طول دو ماه گذشته هیچ گامی برای از سرگیری مذاکرات هسته ای برداشته نشده است، گفت: وقتی اتفاقاتی مانند اعتراضات در حال رخ دادن است، بر روی اموری راکد تمرکز نخواهیم کرد.

این مقام  دولت بایدن با ادعای اینکه بارها در مذاکرات وین به توافق برای بازگشت به برجام بسیار نزدیک» شده بودند، ادعا کرد: هر بار که ما نزدیک می‌شدیم، ایران درخواست‌های فرعی جدیدی مطرح می‌کرد که مذاکرات را از مسیر خارج می‌کرد.

این مقام آمریکایی درباره این ادعاها افزود: این دقیقا نقطه‌ای بود که ما در ماه آگوست و اوایل سپتامبر در آن قرار داشتیم ولی از آن زمان تاکنون هیچ تحرکی انجام نشده است. هیچ اتفاقی درخصوص توافق هسته‌ای رخ نمی‌دهد، پس ما هم زمان خود را صرف آن نمی‌کنیم و وقتمان را برای هیچ چیز هدر نمی‌دهیم.

وی مدعی شد: ما وقتمان را جایی صرف می‌کنیم که فایده داشته باشد، از جمله حمایت از اعتراضات در ایران و تلاش می‌کنیم انتقال تسلیحات از تهران به مسکو برای استفاده در جنگ اوکراین را متوقف کنیم.

نماینده آمریکا در امور ایران اضافه کرد: دونالد ترامپ رئیس جمهور قبلی آمریکا تلاش کرد  جایگزین برجام را امتحان کند اما این کار جواب نداد.

راب مالی سپس گفت: ما به‌خاطر تلاش کردن، عذرخواهی نمی‌کنیم و هنوز هم تلاش می‌کنیم هر کاری بتوانیم برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی انجام دهیم. ترجیح ما استفاده از دیپلماسی با ابزارهای فشار مخصوصا تحریم‌ها است اما اگر دیپلماسی شکست بخورد، تقریبا همه گزینه‌ها را روی میز خواهیم داشت.

بر اساس گزارش ها، این مقام آمریکایی که این روزها از سوی مخالفان و تندروها در آمریکا تحت فشار برای استعفا و یا برکناری از سوی دولت بایدن است، در تداوم رویکرد دوگانه واشنگتن، تهران را تهدید و ادعا کرد همزمان که از دیگر ابزارها استفاده می‌کنیم، گزینه نظامی را نیز به‌ عنوان آخرین راه برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی و در صورت لزوم در نظر داریم .

وی در عین حال ایران را به عدم رعایت حقوق بشر  متهم و اعلام کرد که آمریکا تحریم‌های جدیدی علیه ایران اعمال خواهد کرد.

این مقام دولت بایدن  همچنین در تداوم هراس از نفوذ منطقه ای ایران، ادعاهای همیشگی واشنگتن را تکرار کرد  و گفت: ایران فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده خود و حمایت از گروه‌های خشن و تروریستی در سراسر منطقه را افزایش و به توسعه موشک‌های بالیستیک ادامه داده است.

این مقام آمریکایی همچنین ادعای ارسال پهپاد از سوی ایران به روسیه را تکرار و ادعا کرد اینکه ایران ارسال موشک به روسیه را تکذیب می‌کند نشان می‌دهد این کشور شرمسار شده است.

دور هشتم مذاکرات رفع تحریم‌ها که از ششم دی‌ماه سال گذشته آغاز شد، ۲۰ اسفند ۱۴۰۰ به پیشنهاد مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا وارد یک دوره تنفس شد و مذاکره کنندگان برای مشورت‌های سیاسی به پایتخت‌های خود بازگشتند.

دور جدید مذاکرات رفع تحریم‌های ایران پس از وقفه‌ای پنج‌ ماهه ۱۳ مردادماه در شهر وین آغاز شد و این مذاکرات پس از چهار روز،  ۱۷ مرداد ماه با بازگشت هیات‌ها به پایتخت‌ها پایان یافت.

برگزاری این دور از مذاکرات در پی آن صورت گرفت که مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در روزنامه فایننشال‌تایمز ادعا کرد بسته پیشنهادی جدیدی روی میز گذاشته که شامل راهکارهای به روز درباره رفع تحریم‌ها و گام‌های هسته‌ای ایران است.

قریب به اتفاق کشورهای مشارکت کننده در گفت‌ وگوها، خواهان جمع‌بندی سریع‌تر مذاکرات هستند اما دستیابی به توافق نهایی در انتظار تصمیمات سیاسی ایالات متحده آمریکا در خصوص چند موضوع باقی‌مانده مهم و کلیدی است.

جمهوری اسلامی ایران می‌گوید که اگر طرف آمریکایی واقع‌بینانه عمل کند، امکان دستیابی به توافق در وین وجود دارد. توافق مد نظر ایران سندی است که تحریم ها به صورت حداکثری رفع شود و منطقه‌ هم از اجرای آن بهره‌مند شود.

دولت جو بایدن با ادعای اینکه دیپلماسی بهترین راه در قبال عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای است، از زمان آغاز ناآرامی ها در ایران، تمرکز خود را بر این ناآرامی ها قرار داده است و می گوید اکنون احیای توافق حتی در دستور کار و تمرکز واشنگتن نیست.

این در حالی است که جامعه اطلاعاتی ایران در گزارشی، آمریکا را متهم ردیف اول آشوب ها و اغتشاشات در ایران معرفی کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha