مارتین گریفیتس هماهنگ کننده امور بشردوستانه سازمان ملل روز دوشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت سازمان ملل افزود، سازمان ملل و دیگر طرف های توافقنامه صادرات غلات آماده بررسی هرگونه مدارکی هستند.
وی اظهار داشت، تاخیر در روند بازرسی کشتی ها حامل غلات به علت شمار بالای آنها باعث کند شدن ارسال غلات به کشورهای مقصد شده است.
این مقام سازمان ملل گفت که توقف حرکت کشتی های حامل غلات منجر به افزایش قیمت های جهانی غذا شده است.
وی تصریح کرد به علت احتمال افزایش قیمت های غذا، بسیاری از کشورها نگران به خطر افتادن توافقنامه هستند.
وی با بیان اینکه همچنان امیداور هستیم که روسیه از این تواففقنامه خارج نشود، گفت: حفظ چارچوب توافقنامه در بحبوحه جنگ کار دشواری است. اگر چه وضعیت خوب نیست اما صادرات را می توان دوباره از سر گرفت.
گریفیتس اظهار داشت، افزایش قیمت های مواد غذایی حتی اگر اندک باشد هزاران انسان را به فقر خواهد کشاند.
وی ادامه داد، روسیه هنوز از توافقنامه صادرات غلات خارج نشده است و این جای خوشحالی است.
وزارت دفاع روسیه روز شنبه اعلام کرد که همکاری در توافق انتقال غلات اوکراین با مشارکت سازمان ملل متحد و ترکیه را در پی حملات تروریستی اوکراین به کریمه و ناوگان دریای سیاه و شناورهای غیرنظامی حامل غلات، به حال تعلیق درمی آورد.
به گزارش ایرنا از خبرگزاری اسپوتنیک؛ روسیه همچنین اعلام کرده است که قصد دارد موضوع حملات تازه نیروهای اوکراین به کریمه و خط لوله نورد استریم را در شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز مطرح کند.
نیروهای اوکراین در چند روز گذشته چند بار به کریمه و کشتی های روسیه در دریای سیاه حمله کرده اند.
مارتین گریفیتس پیش از این در گفتگو با خبرنگاران با ابراز خوشبینی نسبت به تمدید توافق صادرات غلات دریای سیاه، اعلام کرده بود که برخی رویه های توافق در راستای تسهیل روند صادرات، نیاز به بازنگری دارند.
این مقام سازمان ملل با اشاره به عزم سازمان ملل برای تمدید سریع توافق صادرات غلات دریای سیاه گفت: این توافق برای بازارهای جهانی حائز اهمیت است. به صورت جدی در حال تلاش هستیم و نسبت به تمدید توافق خوشبین هستم.
توافقنامه صادرات غلات از اوکراین ۳۱ تیرماه سال جاری توسط نمایندگان اوکراین، روسیه، ترکیه و سازمان ملل متحد در استانبول امضاء شد.
بر اساس این توافقنامه، کنترل بندرهای «اودسا»، «چرنومورسک» و «یوژنی» که محل صادرات غلات خواهند بود در اختیار طرف اوکراینی است. علاوه براین، هیچ کشتی دیگری به جز کشتی های حامل محصولات غذایی و کود اجازه حضور در این بنادر را نخواهد داشت.
روسیه و اوکراین تقریباً تأمین یک سوم گندم جهان را در اختیار دارند، درحالی که روسیه صادرکننده اصلی کود شیمیایی و اوکراین صادرکننده بزرگ ذرت و روغن آفتابگردان در جهان هستند.
کشورهای غربی بارها مسکو را برای بستن بنادر اوکراین و عدم امکان ارسال غلات اوکراین سرزنش کرده اند. مسکو نیز پاسخ داده است، اگر کییف بنادر خود را از مین پاک کند، عبور امن محموله های غلات را تضمین خواهد کرد. کشورهای غربی قصد داشتند تا با اعزام کشتیهای نظامی به دریای سیاه، انتقال غلات از اوکراین را ضمانت کنند.
نظر شما