به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان غربی، جلیل جباری روز سه شنبه در حاشیه بازدید از بناهای ستاد لشکر ۶۴ ارومیه افزود: در سال جاری در ادامه مرمت های سال های گذشته اقداماتی مانند تکمیل ساماندهی شیروانی، تقویت خرپاهای چوبی، اندودکاری بخشی از دیوارهای داخلی ساختمان ستاد لشکر ۶۴ ارومیه در حال انجام است.
وی ادامه داد: ساماندهی و مرمت و بازسازی پله های ورودی بنا در ضلع داخلی،کف سازی تراس ها و موزائیک کاری،جایگزین درب و پنجره های فلزی با بازشوهای چوبی، مرمت آجرکاری، هره چینی در نما در سه مورد، تخریب و مرمت سفید کاری ورودی اصلی بنا، آب بندی مرمت سقف شیروانی و اصلاح ناودانی و آبروها،تهیه و نصب نرده ها در تراس ها همخوان با سایر بناهای تاریخی میدان از جمله اقدامات میراث فرهنگی استان در مرمت این بنای تاریخی است.
جباری گفت: حفاظت و مرمت تزیینات گچبری سنتوری شامل پاک سازی، تثبیت، خوانا سازی، تهیه و نصب تابلوی برنجی جهت حفاظت گچ بری شیر و خورشید، اجرای سقف کاذب چوبی،اتمام مرمت نمای ۲ عدد از بناهای داخل سایت، اتمام مرمت بخشی از نمای یکی از بناهای داخل سایت، اتمام مرمت خرپاهای چوبی ۲ عدد از بناها، آوار برداری و اندود برداری و تخریب الحاقات بخش هایی از سایت از جمله اقدامات اجرایی اداره کل میراث فرهنگی استان در سال اخیر است.
به گزارش ایرنا ساختمان ستاد لشکر ۶۴ ارومیه در مرکز شهر کنونی ارومیه و دور میدان انقلاب(ایالت) قرار گرفته، تاریخ ساخت این بنا بین سال های ۱۳۱۲ و ۱۳۱۶ شمسی بوده و معمار این بنا اوستا قلی حنیف زاده است همچنین این اثر یکی از بناهای شاخص و فاخر دوره پهلوی است که در سال ۱۳۷۹ به شماره ۲۷۶۳ نیز در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
ساختمان ستاد لشکر در دو طبقه احداث شده که ضلع بزرگتر آن در خیابان کاشانی و بخش کوچکتر در جداره میدان انقلاب قرار گرفته است؛ همچنین ساختمان ستاد لشکر دارای دو ورودی مهم یکی داخل لشکر و دیگری ورودی اصلی تر همانند دیگر بناهای اطراف میدان(شهربانی، شهرداری و دادگستری) با استفاده از چند پله عریض از داخل میدان تعریف شده است.
این ساختمان از ابتدا با عملکرد ستاد لشکر طراحی شده و هنوز هم با همان کارکرد به عنوان یکی از زیباترین بناهای اطراف میدان انقلاب در میان سایر بناهای شاخص آن ادامه حیات می دهد.
نظر شما