به گزارش ایرنا، این پایگاه خبری امروز چهارشنبه به نقل از منابع محلی آگاه خبر داد که طی چند ساعت گذشته، یک گروه از نظامیان آمریکایی وارد استان نفتخیز حضرموت یمن شده است.
آژانس مطبوعات یمن به نقل از این منابع گزارش داد که سفرهای متوالی آمریکایی ها به استان حضرموت یمن در راستای غارت هر چه بیشتر نفت و گاز این کشور بوده و این سفرها، روند رو به رشدی داشته است.
«مبخوت بن ماضی» استاندار حضرموت که از سوی ائتلاف سعودی تعیین شده است با این هیات آمریکایی به ریاست سرگرد « کوین » دیدار کرد.
به گفته منابع محلی در این جلسه، بن ماضی از تصمیم دولت صنعا برای جلوگیری از صادرات نفت یمن و تاثیرات این تصمیم بر بازار جهانی نفت، به ارتش آمریکا شکایت کرد و اظهار داشت که انتظار دارد با همکاری نیروهای آمریکایی در حضرموت، آنچه آن را مبارزه با تروریسم خواند تقویت شود.
منابع آگاه محلی گفتند که سفرهای مکرر آمریکایی ها و غربی ها به حضرموت در چارچوب مسابقه غارت منابع نفت و گاز یمن انجام می شود و با توجه به تلاش های غرب برای تامین نیازهای انرژی خود پس از جنگ روسیه و اوکراین این سفرها به شرق یمن شتاب گرفته است که آخرین آن سفر سفیر فرانسه نزد دولت ائتلافی به « المکلا » در اواخر سپتامبر گذشته بود.
تحلیلگران و ناظران نظامی، تحرکات فزاینده آمریکا و کشورهای اروپایی در شرق یمن که غنی از نفت و گاز است را در راستای گسترش سیطره نظامی آمریکا - انگلیس و فرانسه بر بخش های غنی از نفت خام با هدف اعزام شرکت های بیشتر به منظور غارت منابع طبیعی یمن از جمله نفت، طلا و بقیه فلزات گرانبها می دانند.
به گفته این ناظران، تحرکات آمریکایی ها در شرق یمن همزمان با دستورات واشنگتن برای تغییر مکان استقرار نیروهای خود در سومالی و سواحل جنوب شرقی یمن است که طی آن آمریکا پرونده ناوشکن آمریکایی «یو اس اس کول» را که در اکتبر ۲۰۰۰ میلادی در سواحل عدن مورد حمله قرار گرفت، به جریان انداخت.
هدف از به جریان انداختن این پرونده، ایجاد بهانه در جامعه بین المللی برای توجیه برنامه های هدف قرار دادن امنیت و حاکمیت یمن و منطقه و نیز اجرای طرح های کثیف علیه این کشور است؛ بویژه در سایه دولت دست نشاندهِ ضعیفِ ائتلاف متجاوز در یمن.
ناظران، اخاذی آمریکایی ها از طریق پرونده ناوشکن کول را پس از آن انجام دادند که فرانسه موفق شد با به جریان انداختن پرونده سقوط هواپیمای یمنی در سواحل جزایر کومور، تاسیسات «بلحاف » را بازگشایی کند و با صدور حکمی از سوی دستگاه قضایی فرانسه، شرکت هواپیمایی یمن مسئول این سانحه شناخته شد؛ در صورتیکه بر اساس اطلاعات منتشر شده در روزهای اولیه این حادثه، دادگاه نیروی دریایی فرانسه را به هدف قرار دادن هواپیما متهم کرد.
پیشتر نیز تعدادی از افسران اطلاعاتی آمریکا در اواسط ماه آگوست گذشته با یک هواپیمای نظامی وارد فرودگاه «المکلا» شدند و به گشت زنی های شناسایی از بندر نفتی الضبه تحت کنترل نیروهای اماراتی و منطقه «فوه» از مهمترین پایگاههای القاعده در غرب شهر المکلا پرداختند ضمن آنکه به مناطق «الشحر» و «بروم» که در آن پادگان «بارشید» وابسته به شبه نظامیان مورد حمایت امارات قرار دارد، رفتند و بازدیدهای مکرری از حضرموت داشتند.
سفیر آمریکا نزد دولت ائتلافی نیز در ماههای گذشته بازدیدهای مشکوکی از حضرموت، شبوه و مارب داشته است.
عربستان سعودی از ششم فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی از جمله امارات و با کمک و چراغ سبز آمریکا و حمایت رژیم صهیونیستی، حملات گستردهای را علیه یمن - فقیرترین کشور عربی - آغاز کرد.
این کشورها پس از ۷ سال تجاوز به یمن و کشتار هزاران نفر و تخریب زیرساختهای این کشور نه تنها به اهداف خود نرسیدند بلکه به دنبال ضربات موشکی و پهپادی نیروهای مسلح یمن به عمق خاک آنها مجبور به پذیرش آتش بس شدند.
نظر شما