تغییر سبگ زندگی راهکار کاهش بیمارهای غیرواگیر در مازندران است

نوشهر- ایرنا- رییس اداره تامین و ارتقای سلامت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه این استان با ۴۰ درصد افراد چاق، بالاترین رتبه کشوری را دارد، گفت: مهمترین هدف خانه مشارکت مردم در سلامت کاهش بیماری های غیرواگیر و تغییر سبک زندگی مازندرانی هاست.

به گزارش ایرنا، غلامعباس ملازاده روز چهارشنبه در جلسه ای به همین منظور در فرمانداری نوشهر ، چاقی را یکی از معضلات بهداشتی مازندران بر شمرد و افزود: با وجود این آمار چاقی ، زمینه های بروز بسیاری از بیماری های غیرواگیر و مزمن همچون بیماری های سرطان،قلبی عروقی و دیابت در این استان فراهم است.

وی ادامه داد: برای جلوگیری از سرعت پیشروی بیمارهای غیرواگیر نیازمند تغییر سبک زندگی به سبک زندگی سالم است هرچند عواملی زیادی همچون محیط و مسائل فردی در افزایش این بیماری ها تاثیرگذار هستند ولی با کارگروهی و فعالیت کانون های سلامت محلات و اطلاع رسانی در حوزه سلامت می توانیم آینده خوبی در کاهش این بیماری های را استان شاهد باشیم.

وی بر ضرورت پررنگ تر شدن مشارکت مردم در تدوین برنامه های جامع سلامت و نظارت بر اجرای پروژه های سلامت تاکید و اضافه کرد: دغدغه امروز را مهمترین علت مرگ را بیماری های غیرواگیر همچون دیابت، فشارخون و سرطان است که با استفاده از ظرفیت خانه مشارکت به دنبال تغییر سبک زندگی مردم استان به سمت زندگی سالم هستیم.

این مدیر دانشگاه علوم پزشکی مازندران سه هدف مهم رساندن پیام های بهداشتی به جامعه، گرفتن پیام و مطالبات مردم در حوزه سلامت و مشارکت در تدوین برنامه های جامع سلامت و نظارت بر اجرای پروژه های سلامتی که مستقیم به مردم مربوط می شود از اهداف تشکیل خانه مشارکت مردم در سلامت در تمامی شهرستان ها و استان ذکر کرد.

وی تصریح کرد: در زمان حاضر حدود ۶۰ درصد اهداف خانه مشارکت در استان تحقق یافته است و در این راستا شهرستان های قائمشهر، تنکابن و سوادکوه مشارکت بالایی برخوردار بودند و اهداف خانه مشارکت را به درستی دنبال می کنند. 

ملازاده خاطرنشان کرد: مردم مشارکت خودشان را در بحران کرونا نشان دادند مشارکت بسیار قوی در زمانی که دسترسی به ابزار حفاظتی کم بود و مکان برای بستری کردن کم بود مشارکت خوبی در ارتقای سلامت جامعه داشتند.

رییس اداره تامین و ارتقای سلامت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی مازندران اظهارداشت: با توجه به فعالیت حدود چهار ساله خانه مشارکت در سلامت و گروه های مختلف مردمی که عضو این شورای مشارکت مردم در سلامت هستند و امیدواریم بخش مردم در سلامت را بیشتر بدانیم و ۷۵ درصد نقش مردمی و سازمان های غیر از علوم پزشکی محقق شود.

وی گفت: اکنون نماینده ۲۲ گروه مردمی در شورای مشارکت مردمی در سلامت عضو هستند که تمامی افراد تصمیم ساز حوزه سلامت می باشند که تصمیمات آنها برای اجرا در کارگروه سلامت غذایی شهرستان و استان با داشتن شرایط لازم اجرایی شود.

فرماندار نوشهر در این جلسه با اشاره به ۲ سال بحران کرونا تلاش های شبانه روزی که در تاریخ ماندگار شد، افزود: توانمندسازی مردم در ارتقای سلامت ، محیط و استقرار نظام مناسب برای دسترسی مردم برای تصمیم و پایش سلامت را یکی از دستاوردهای مهم نظام سلامت است و خانه مشارکت به عنوان پل ارتباطی مردم نقش کلیدی دارد.

رستم زرودی ادامه داد: در حوزه آموزش و پیشگیری بخشی از جامعه و آگاهی بخشی یک پایگاه جایگاه مهمی است و افرادی که دغدغه بهداشتی دارند وارد این حوزه شوند.
مدیر شبکه بهداشت و درمان نوشهر در جلسه کار گروه سلامت شهرستان افزود: حضور فعال مردم می تواند سلامت آنها را تضمین می کند و در این راستا مردم با حضور خود همچون دوران کرونا با حضور مردم در صحنه موج کرونا با کمترین خسارت و فوتی ها رقم خورد.
سیدرحیم سیدپور ادامه داد: ویروس کرونا خسارت سنگین بر مردم داشت و در اوج کرونا اسفندماه ۹۸ با وجود برخودار نبودن کمک های حفاظتی همچون گان، محلول و ماسک از استان با حمایت مردم تامین شد.
وی سرمایه حمایت مردمی را بهترین و ماندگارترین سرمایه برشمرد و اظهارداشت: موضوع پیشگیری اولویت نخست است و اهداف خانه مشارمت ایجاد پلی بین مردم و مسوولان حوزه بهداشت است تا نیازهای مردم مشخص شود برای مسوولان و از سوی دیگر پیام و مراقبت های بهداشتی را به مردم می رسانید.
وی تصریح کرد: آموزش نقش ویژه ای در بهداشت جامعه دارد و خانه مشارکت می تواند با فعال شدن تیم های آموزشی در برنامه ها دیابت، فشارخون، سرطان ، بیماری روحی و روانی وخودکشی ها و سایر بیماری ها اقدام کنند.
وی بر ضرورت بهره گیری منابع خیرین در حوزه بهداشت تاکید و اضافه کرد: در هر روستا افراد کانون سلامت محله را تشکیل می دهند و ۷۷ خانه بهداشت و به تبع کانون سلامت داریم و ۱۵ مرکز سلامت در شهرستان فعال هستند.
به گزارش ایرنا، جمعیت استان مازندران بر اساس آمارهای رسمی، حدود سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفر است که نیمی از آنان را زنان تشکیل می دهند که به گفته کارشناسان بیش از ۹۷ درصد این قشر امروزه دچار کم تحرکی اند که ماحصل آن چاقی و فراهم شدن زمینه های بروز بسیاری از بیماری های غیرواگیر و مزمن همچون بیماری های قلبی عروقی و دیابت است.
براساس گزارش های دانشگاه علوم پزشکی مازندران بیش از ۸۰ درصد مرگ و میرها در این استان افزون بر سه میلیون نفری بر اثر بیماری های غیرواگیر همچون انواع سرطان هاست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha