تبعید امام خمینی(ره) به ترکیه در ۱۳ آبان ۱۳۴۳، کشتار دانشآموزان در ۱۳ آبان ۱۳۵۷ در دانشگاه تهران و تسخیر سفارت امریکا در ۱۳ آبان ۱۳۵۸، سه رویداد متفاوت بودند، ولی هر یک در شکل دادن به حرکت انقلاب اسلامی نقش خاصی ایفا کردند.
هویت هر سه رخداد، مبارزه با استکبار و عوامل آن است و به همین دلیل این روز «روز ملی مبارزه با استکبار» نامیده میشود.
علت نامگذاری این روز، واقعه کشتار جمعی از دانشآموزان تهرانی است که به نشانه اعتراض به حکومت پهلوی در صبح روز ۱۳ آبان ۱۳۵۷ در محوطه دانشگاه تهران جمع شده بودند. به منظور گرامیداشت این روز، ۱۳ آبان در تقویم جمهوری اسلامی ایران به عنوان روز دانشآموز نامگذاری شده است.
راهپیمایی ۱۳ آبان امسال با شعار «حماسه ایستادگی ، مقاومت و استکبارستیزی» همزمان با هفتمین روز بزرگداشت شهادت مظلومانۀ شهدای حمله تروریستی شاهچراغ (ع) روز جمعه همزمان با سراسر کشور در ۳۰ نقطه استان مرکزی و در اراک از ساعت ۹ و ۳۰ دقیقه از میدان شهدای این شهر آغاز میشود.
به گفته دانش آموزان استان مرکزی، با توجه به توطئههای اخیر دشمنان و طراحی و اجرای اغتشاشات و اعتراضات خیابانی، دانش آموزان و نوجوانان این استان برای مقابله با این توطئهها و یاوه گویی های دشمنان در راهپیمایی روز ۱۳ آبان ماه همگام با سایر اقشار جامعه حضور فعال و پرشور خواهند یافت.
یکی از دانش آموزان استان مرکزی با تاکید بر حضور در راهپیمایی ۱۳ آبان گفت: دانش آموزان با حضور در راهپیمایی ۱۳ آبان به دشمنان اسلام و قرآن ثابت می کنند که پشتیبان انقلاب و ولایت هستند.
«حسین شیخی» با دعوت از دانش آموزان و قشر جوان و نوجوان برای حضور در راهپیمایی ۱۳ آبان ادامه داد: دانش آموزان همانند گذشته با حضور در راهپیمایی این روز با آرمانهای امام خمینی(ره)، انقلاب اسلامی، رهبر معظم انقلاب و خون شهدا تجدید بیعت کرده و راه خود را از اغتشاشگران جدا می کنند.
یکی دیگر از دانش آموزان استان مرکزی گفت: ۱۳ آبان روز دانش آموز و روز استکبار ستیزی بوده و دانش آموزان حضور در راهپیمایی این روز برای مقابله با استکبار جهانی و دشمنان کشور را یک تکلیف شرعی می دانند.
«علی شمسی» افزود: دانش آموزان همواره پشت سر مقام معظم رهبری و انقلاب خود ایستاده اند و تا آخرین قطره خون خود از انقلاب و ولی فقیه دفاع می کنند.
وی با یاد آوری تاثیرپذیری برخی از دانش آموزان از فضاهای رسانه ای دشمنان کشور و هم صدایی با این رسانهها خاطرنشان کرد: این افراد نیز با آگاهی از اهداف شوم این رسانهها راه خود را از اغتشاشگران جدا کرده و با آگاهی از توطئه دشمنان به دامان انقلاب بازگشته اند.
یکی از دانش آموزان فرزند شهدای استان مرکزی نیز گفت: پدران ما برای حفظ جمهوری اسلامی ایران و دفاع از کشور از جان خود گذشتند و اکنون نیاز است قشر جوان و نوجوان جامعه با پیروی از راه و روش شهدا، دفاع از کشور و آرمان های انقلاب را در دستور کار خود قرار دهند.
«رقیه غلامی» افزود: شهدا برای عزت، آزادی و استقلال کشور در راه اسلام و قرآن از جان خود گذشتند و نباید اکنون با پشت کردن به خون شهدا، به ارزش های انقلاب صدمه وارد شود.
وی ادامه داد: فرزندان شهدا با بی حجابی در کشور و استان مرکزی مخالف بوده و خواستار برخورد با این ناهنجاری اجتماعی هستند.
یکی از دانش آموزان بسیجی استان مرکزی نیز گفت: نیاز است بحث های فرهنگی نیز در مدارس مورد توجه قرار گرفته و از ظرفیت بسیج دانش آموزی در این حوزه استفاده شود.
«عباس صفری» افزود: نیاز است مسئولان به افزایش نشاط اجتماعی برای قشر جوان و نوجوان در جامعه توجه ویژه داشته باشند و دانش آموزانی که تحت تاثیر رسانه های بیگانه قرار گرفته اند صحبت و به راه راست هدایت شوند.
مسئول اتحادیه انجمنهای اسلامی دانش آموزان استان مرکزی نیز در این خصوص گفت: مردم این استان در روز سیزده آبان با حضور آگاهانه و گسترده خود در تجمع ها و راهپیمایی های این روز در نقاط مختلف شهری و مانند سال های گذشته شرکت کرده و در روز ملی مبارزه با استکبار جهانی پاسخ قاطع و کوبنده خود را به یاوهگویی دشمنان خواهند داد.
«میلاد مرادی» افزود: با توجه به روحیه شخصیتی و ذات حقیقت جوی دانش آموزان، طیف عمده شهدا و رزمندگان برای ورود به جبهههای حق علیه باطل از دانش آموزی بوده اند و این حجم بالای شهدای دانش آموز نشان از آن است که دانش آموزان همواره مدافع و حامی جریان حق، انقلاب اسلامی و کشور بوده اند.
وی ادامه داد: در روزهای اخیر برخی از دانش آموزان به دلیل برخی حواشی و فضایی که محیا شد یک ابراز وجود و اعلام هویتی را شروع کردند که برخی از آنها ساختار شکنانه بود و خیلی زود متوجه شدند و صف خود را از اغتشاشگران جدا کردند.
مسئول اتحادیه انجمنهای اسلامی دانش آموزان استان مرکزی خاطرنشان کرد: دانش آموزان با وجود اینکه از برخی مشکلات اجتماعی عصبانی هستند ولی دلسوز نظام و کشور هستند و نظام جمهوری اسلامی را دوست دارند.
مرادی گفت: عصبانیت دانش آموزان و قشر نوجوان جامعه از برخی ناعدالتی ها از جمله فقر، بیکاری و گرانی بوده و این افراد مشکلی با جمهوری اسلامی و رهبر معظم انقلاب نداشته و تحت تاثیر شعارها و فضاهای رسانه ای که دشمنان ایجاد کرده اند قرار گرفته اند.
وی ادامه داد: وقتی با دانش آموزان و قشر نوجوان و جوان جامعه صحبت می شود و ادله را می شنوند خیلی زود متقاعد می شوند که راهکار چیز دیگری بوده و می پذیرند که مشکلات تقصیر جمهوری اسلامی نیست بلکه تقصیر فلان مسئول محلی است که خوب کار نکرده است.
مسئول اتحادیه انجمنهای اسلامی دانش آموزان استان مرکزی گفت: دانش آموزان به سرعت حق را می فهمند و می پذیرند ولی باید حقیقت برای آنان بیان شود تا تحت تاثیر رسانهها و فضاسازی های دشمنان قرار نگیرند.
مرادی یاد آور شد: رهبر معظم انقلاب زمانی که بحث جهاد تبیین را مطرح فرمودند مهمترین رکنی که مخاطب جهاد تبیین می توانست قرار گیرد و باید قرار گیرد قشر نوجوان است.
وی ادامه داد: مرحله اول جهاد تبیین با جهاد تعریف شروع می شود و باید برای این بچه ها تعریف شود و گفته شود در انقلاب چه اقداماتی انجام شده و دستاوردها چیست.
مسئول اتحادیه انجمنهای اسلامی دانش آموزان استان مرکزی گفت: دستاوردهای انقلاب اسلامی باید برای قشر نوجوان جامعه تعریف و مصداق های بارز آن را ببینند.
مرادی افزود: فرموده رهبر معظم انقلاب برای قشر جوان و نوجوان جامعه حجت می باشد زیرا شناخت ایشان ناظر بر نگاه نسلی نگاه دقیق تری است.
وی ادامه داد: اگر این فضاها برای دانش آموزان ایجاد شود نوجوانان بسیار توانمند، کنشگر و فعال هستند و خیلی دوست دارند برای پیشرفت کشور و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران تلاش کنند.
مسئول اتحادیه انجمنهای اسلامی دانش آموزان استان مرکزی توجه از سمت حاکمیت و خانواده به نوجوانان را حلقه مفقوده نسل جوان و نوجوان جامعه دانست و افزود: محیط برای کنشگری سالم نسل جوان و نوجوان جامعه باید فراهم شود و با فراهم شدن فضای سالم کنشگری برای نوجوانان، آنان وارد محیط هایی می شوند که مورد تایید مسئولان است.
استاد یکی از دانشگاه های استان مرکزی نیز در این خصوص گفت: سیزده آبان از خاطره انگیزترین روزهای تاریخ انقلاب و روزی که به نماد عینی استکبار ستیزی و مقابله با توطئه های غرب بر علیه کشورمان تبدیل شده است زیرا استکبار برای مردم ایران واژه منحوسی بوده و هست و یادآور خاطرات تلخ و ناگوار بسیاری است.
«عباس خسروانی» افزود: این روز کم نظیر در اذهان ملت انقلابی ایران به نماد روشنی از استکبار ستیزی تبدیل شده زیرا استکبار برای ما همواره یادآور ظلم و ستم و غارت بوده و هست.
وی ادامه داد: اینک بعد از گذشت چندین دهه رویارویی ما با این نظام سلطه، مردم ایران اسلامی به خوبی خوی استکباری را می شناسند و نشان داده اند که از آن غافل نیستند به همین دلیل تنها جمهوری اسلامی ایران است که پرچمدار مبارزه با استکبار بوده و در مدت چهار دهه گذشته به رغم حضور همه جانبه در جبهه های جنگ سخت و نرم، نه تنها از قدرت و توانمندی اش کاسته نشده بلکه بر آن افزوده شده و توانسته موفقیت های بزرگی را در این جنگ نابرابر کسب کند.
این استاد دانشگاه های استان مرکزی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران تا زمانی که خوی استکباری آمریکا پا برجاست و تا زمانی که این رژیم از مشی و عملکرد خود توبه نکند هرگز تمایلی به برقراری ارتباط ندارد و همچنان به هرگونه برقراری روابط دیپلماتیک و مذاکره بدبین است.
خسروانی با یادآوری برخی نا آرامی های اخیری در کشور گفت: هدف دشمن در این نا آرامی ها تاثیر گذاری بر قشر نوجوانان بود و با تمام ابزارهای رسانه ای خود تلاش کرد با تحریک احساسات نوجوانان آنان را در مقابل نظام قرار دهد که دیده شد نوجوانان ما چگونه در برابر این حربه واکنش نشان دادند و به خوبی خط خود را از خط دشمن جدا کردند و در زمین آنها بازی نکردند.
وی ادامه داد: دشمن در این اغتشاشات برای به آشوب کشاندن ایران روی قشر نوجوان دانش آموز حساب ویژه ای باز کرده بود اما به دنبال شکست این پروژه و نا امید شدن از همراهی بدنه مردم، تلاش کردند با تحریک احساسات از نوجوان در مدارس سوء استفاده کنند که این توطئه نیز با هوشیاری دانش آموزان ما شکست خورد.
این استاد دانشگاه های استان مرکزی گفت: باید باور داشت که نوجوانان و جوانان در هر جامعهای نیروی محرکه و تحول آفرین هستند و در جامعه ما که نوجوانان و جوانان قشر وسیعی را تشکیل میدهند این نقش برجسته تر است.
راهپیمایی روز ۱۳ آبان در ۳۰ نقطه استان مرکزی برگزار می شود.
نظر شما