انتخابات کنگره؛ دوئل بی‌کفایتی در رفراندوم آمریکایی

تهران- ایرنا- تحلیلگران معتقدند که انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره آمریکا به بحرانی همه جانبه برای دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه و نتایج آن نقشی سرنوشت‌ساز برای انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری خواهد داشت و درواقع دو راهی آمریکایی‌ها میان چاله بایدن و چاه ترام‍پ است.

به گزارش یکشنبه ایرنا، نتایج تحلیل‌ها و نظرسنجی‌ها از عملکرد غیرقابل دفاع جو بایدن رئیس جمهور کنونی آمریکا و رسوایی‌های پی‌درپی سلفش دونالد ترامپ در پرونده‌های قضایی و امنیتی، جملگی بر یک نکته تاکید دارد؛ بحران غیرقابل انکار مشروعیت دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان آمریکا در میان شهروندانی که با موج گسترده چالش‌های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی که دست پخت همین سیاستمداران است، دست به گریبان هستند.

شبکه تلویزیونی فرانسه ۲۴ در گزارشی با اشاره به این نکته، تاکید دارد که پس زمینه انتخابات میان دوره‌ای کنگره آمریکا به دوئلی میان بایدن و ترامپ تبدیل شده است؛ دوئلی که برخی مفسران آن را در حقیقت دوئل رسوایی‌ها و بی‌تدبیری‌های این دو رئیس جمهور ارزیابی می‌کنند.

بر اساس این گزارش، مبارزات انتخاباتی میان دوره‌ای ۲۰۲۲ با حضور غیرمعمول رئیس جمهور سابق آمریکا مواجه شده است و روند حاکم به نظر می‌رسد که یک همه‌پرسی دوباره میان بایدن و ترامپ باشد.

انتخابات کنگره؛دو راهی آمریکایی‌ها میان چاله بایدن و چاه ترام‍پ

نتایج انتخابات کنگره؛ کارنامه نیمه اول بایدن

فرانس ۲۴ با بیان اینکه حال و هوای انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا شبیه انتخابات ۲۰۲۰ ریاست جمهوری ایالات متحده است، تاکید دارد که نتایج انتخابات پیش‌رو امکان بررسی عملکرد بایدن در نیمه نخست دوره ریاست جمهوری‌اش را فراهم خواهد کرد.

با این حال، اگر نگوییم بیشتر، به همان اندازه که از بایدن در میان صفحات نخست مطبوعات آمریکا سخن گفته می‌شود، سخن از ترامپ و رسوایی‌ها و جنجال‌های بیشمار وی است.

در میانه این آشفته‌ بازار انتخاباتی که از آن به عنوان یک رفراندوم یاد می‌شود، هر یک از طرف‌های مدعی با کوله‌باری از بحران‌های خودساخته مواجه هستند.

در یک سوی این دوئل، نتایح کمیسیون تحقیق کنگره در مورد حمله به ساختمان این نهاد در ششم ژانویه ۲۰۲۱ تا تفتیش تماشایی اف‌بی‌آی از خانه ترامپ در فلوریدا که به کشف جعبه‌هایی از آرشیوهای طبقه‌بندی شده کاخ سفید انجامید و سپس شکایت دادستان کل ایالت نیویورک علیه وی و برخی از فرزندانش در زمینه تحقیقات مالیاتی قرار دارد و در طرف دیگر ماجرا بحران‌های مالی، اجتماعی و سیاسی در کنار بی‌تدبیری و آشفتگی‌های بایدن دیده می‌شود.

شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴ در گزارش خود یادآوری می‌کند که دموکرات‌ها هرچند از شنیدن خبرهای بد از پرونده‌های ترامپ خوشنودند و دست‌های خود را به هم می‌مالند، اما کارنامه انتقادی بایدن به بحرانی برای آنها در انتخابات کنگره تبدیل شده است؛ بایدنی که تلاش دارد در سخنرانی‌ها، خود را نماینده طبقه متوسط و به اعتقاد یکی از تحلیلگران فرانس ۲۴ خود را "جو طبقه متوسط" معرفی کند.

جی. مایلز کولمن (J. Miles Coleman) از سردبیران خبرنامه انتخاباتی ساباتو کریستال بال (Sabato's Crystal Ball) که از وی به عنوان نقشه‌بردار سیاسی یاد می‌شود، تاکید دارد که نتایج انتخابات میان‌دوره‌ای اغلب به عنوان رفراندوم در مورد رئیس‌جمهور کنونی ارزیابی می‌شود که در این دوره به شکل منطقی باید به دموکرات‌ها آسیب برساند چراکه بایدن، رئیس‌جمهور محبوبی نیست.

این نتیجه‌گیری به برایند آخرین نتایج  نظرسنجی از سقوط محبوبیت بایدن در میان رای‌دهندگان آمریکایی اشاره دارد.

انتخابات کنگره؛دو راهی آمریکایی‌ها میان چاله بایدن و چاه ترام‍پ

رسوایی‌های ترامپ؛ برگ برنده دموکرات‌ها؟ 

اما به گفته مایلز کولمن، دیده شدن شدید ترامپ می‌تواند دموکرات‌ها را نجات دهد و وی هرچه بیشتر خودش را وارد این انتخابات کند، بیشتر به رای دهندگان بلاتکلیف یادآوری می‌کند که چرا به بایدن رای دادند.

فرانس ۲۴ با طرح این سوال که "آیا انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره آمریکا یک موج جمهوری‌خواهی نه چندان بزرگ است؟" اینگونه تحلیل کرده است که شرایط حاکم نوید یک رفراندوم مضاعف بین بایدن و ترامپ را می‌دهد.

امری که داگ شوارتز (Doug Schwartz) مدیر موسسه نظرسنجی دانشگاه کوئینیپیاک (Quinnipiac) تاکید دارد که این شرایط برای انتخابات میان دوره‌ای کاملاً غیرعادی است.

وی می‌افزاید: به طور سنتی به نظر می‌رسد که نتیجه این انتخابات باید قضاوتی در مورد عملکرد بایدن و حزبش باشد اما اینگونه نیست؛ چراکه بسیاری از رای‌دهندگان ترامپ را نیز در ذهن خود دارند.

شوارتز تاکید دارد که ۶ ماه پیش، اکثر ناظران سیاسی انتظار داشتند که یک موج بزرگ جمهوری‌خواهان شبیه به موجی که دو سال پس از روی کار آمدن ترامپ یا باراک اوباما شاهد بودیم رخ دهد اما امروز آنها اینگونه پیش‌بینی می‌کنند که این موج اگر هم وجود داشته باشد ممکن است آنقدرها هم بزرگ نباشد.

مدیر موسسه نظرسنجی دانشگاه کوئینیپیاک یادآوری می‌کند که به تازگی تحلیلگران بر این باورند که دموکرات‌ها فرصتی برای حفظ اکثریت خود در سنا دارند.

از طرف دیگر مایلز کولمن سردبیر خبرنامه انتخاباتی ساباتو کریستال بال معتقد است که تاثیر ترامپ در انتخابات میان‌دوره می‌تواند بر انتخابات مقدماتی جمهوری‌خواهان در سال ۲۰۲۴ نیز تاثیر بگذارد.

انتخابات کنگره؛دو راهی آمریکایی‌ها میان چاله بایدن و چاه ترام‍پ

نجات دموکراسی؛ شمشیر دولبه بایدن

شبکه تلویزیونی فرانسه ۲۴ در بخشی از گزارش خود به سخنرانی چندی پیش بایدن در فیلادلفیا، جایی که اعلامیه استقلال و قانون اساسی آمریکا تصویب شده است، اشاره کرده و با یادآوری این جمله رئیس جمهور ایالات متحده که "جایی برای خشونت سیاسی وجود ندارد"، می‌افزاید: در حالی که جمهوری‌خواهان سعی دارند رئیس‌جمهور آمریکا را به خاطر تورم چشمگیر که از آن به عنوان "بایدن تورم" یاد می‌شود و به این کشور و سایر نقاط جهان ضربه می‌زند، سرزنش کنند، بایدن با کمپین تبلیغاتی با محوریت نجات دموکراسی پاسخ می‌دهد.

تحلیلگران فرانس ۲۴ تاکید دارند که موضوع دموکراسی یک شمشیر دولبه است؛ چراکه اولا امروز اولویت رای‌دهندگان آمریکایی نیست و به اعتقاد مایلز کلمن تورم و سقط جنین مسائل مهمتری هستند.

دوما هرکس از عبارت نجات دموکراسی برداشت شخصی خود را خواهد داشت؛ دموکرات‌ها با شنیدن این عبارت به یاد حمله به کنگره خواهند افتاد و برای جمهوری‌هان یادآور ادعای تقلب در انتخابات پیشین ریاست جمهوری است.

انتخابات کنگره؛دو راهی آمریکایی‌ها میان چاله بایدن و چاه ترام‍پ

وعده‌هایی که محقق نمی‌شوند!

حال در این شرایط باید به چالش بزرگ دموکرات‌ها، انبوهی از وعده‌های محقق نشده اقتصادی، اجتماعی و سیاسی را اضافه کرد؛ وعده‌هایی که از نمونه‌های بارز آن می‌توان به اصلاح نشدن قوانین پلیس آنگونه که شهروندان آمریکایی انتظارش را داشتند، نام برد.

شبکه تلویزونی فرانس ۲۴ در گزارشی با تبیین ابعاد این موضوع، نوشت: ۲ سال پس از مرگ جورج فلوید در ماه مه ۲۰۲۰، به نظر می‌رسد هیچ چیز برای فعالان آمریکایی جنبش "جان سیاهان مهم است" تغییر نکرده باشد؛ جنبشی که در پی یک سری تظاهرات در سراسر ایالات متحده خواستار اصلاحات در قوانین پلیس و پایان دادن به نژادپرستی "سیستمیک"، ایجاد شد.

این شبکه تلویزیونی می‌افزاید: بایدن هنگام انتخاب شدن، وعده داد که در دوره ریاست جمهوری خود به خشونت پلیس آمریکا پایان دهد اما نژادپرستی در پلیس ایالات متحده به صورت مرتب سرفصل خبرها می‌شود.

بر اساس این گزارش، از زمان مرگ جورج فلوید، دست کم چهار مرد سیاه پوست در حالی که سلاح نداشتند فقط توسط پلیس مینیاپولیس (Minneapolis) کشته شدند.

در میان این قربانیان، نام‌هایی همچون دانته رایت (Daunte Wright) جوان ۲۰ ساله‌ای که در طی یک بازرسی ترافیکی در آوریل ۲۰۲۱ دستگیر و کشته شد، به چشم می‌خورد.

پدر این قربانی در مصاحبه با این شبکه تلویزیونی ضمن ابراز تاسف، تاکید دارد: برای یک لحظه ممکن است این اتفاق برای خانواده ما بیفتد، ما گانگستر نیستیم، ما به کسی آسیب نمی‌رسانیم، ما آدم‌های خوبی هستیم، نباید برای ما این اتفاق می‌افتاد.

انتخابات کنگره؛دو راهی آمریکایی‌ها میان چاله بایدن و چاه ترام‍پ

مستاجران کاخ سفید علیه یکدیگر

روزنامه لو فیگارو نیز در گزارشی تحلیلی نوشت: مستاجران ۴۶ و ۴۴ کاخ سفید (بایدن و اوباما) قبل از انتخابات با مستاجر ۴۵ (ترامپ) درگیر شدند؛ رویکردی که پایه‌های انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ را بنا خواهد گذاشت.

بر اساس این گزارش، در یک طرف بایدن و اوباما خواستار نجات دموکراسی به معنای واقعی کلمه و ترامپ به دنبال موج عظیم حزبش برای نجات رویای آمریکایی است.

لو فیگارو در بخشی از تحلیل خود با اشاره به شرایط تورم آمریکا، می‌افزاید: اگر پیش‌بینی‌های کنونی تایید شود، به نظر می‌رسد که تاجر ۷۶ ساله (ترامپ) مصمم است از این فرصت برای رسمی کردن نامزدی خود برای ریاست‌جمهوری سال ۲۰۲۴ در کوتاه‌ترین زمان ممکن استفاده کند.

این روزنامه پرشمارگان فرانسوی در گزارش دیگری به نقش و تاثیر جنبش کیو-اِنان (QAnon) در انتخابات کنگره آمریکا پرداخت و نوشت: بسیاری از نامزدهای طرفدار ترامپ توسط این جنبش که روایتی از توطئه را مطرح کرده است، حمایت می‌شوند.

سوءاستفاده جمهوری‌خواهان از افراطی‌های کیو-اِنان

پدیده کیو-اِنان که در رده فرقه‌های مذهبی در آمریکا طبقه‌بندی می‌شود به  آن دسته از هواداران ترامپ اطلاق شده است که بنابر اطلاعاتی بی‌اساس بر این باورند که وی در حال مقابله با گروه‌های تبهکار است و در حقیقت حرف کیو (Q) به مفهوم اطلاعات طبقه‌بندی شده است.

انتخابات کنگره؛دو راهی آمریکایی‌ها میان چاله بایدن و چاه ترام‍پ

پیروان کیو-اِنان در آمریکا ۱۷ دی ماه ۱۳۹۹ و با تهییج ترامپ حمله‌ای مرگبار به کنگره آمریکا کردند؛ محلی که در همان لحظه بلند پایه‌ترین مقام‌های سیاسی این کشور در حال شمارش آخرین مرحله از آرای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا بودند.

هوداران ترامپ در این حمله و به گفته رسانه‌های آمریکایی و نمایندگان کنگره، قصد کشتن معاون رئیس جمهوری و رئیس مجلس نمایندگان آمریکا را داشتند.

حال پس از گذشت حدود ۲ سال از آن ماجرا، لو فیگارو در گزارش خود یادآوری کرده است که برخی از چهره‌های حامی این جنبش شانس زیادی برای انتخاب شدن در کنگره دارند؛ نفوذی دیوانه‌وار و خطرناک که جمهوری‌خواهان از آن سوء استفاده می‌کنند.

طبق نظرسنجی انجمن مِدیامَترز (MediaMatters)، حدود ۲۰ نامزد جمهوری‌خواه که به طور علنی به این جامعه مرموز علاقه نشان داده‌اند، می‌توانند در هشتم نوامبر به عنوان سناتور یا نماینده مردم آمریکا انتخاب شوند. با این حال، آنها تنها بخشی از داوطلبان مرتبط با کیو-اِنان را نمایندگی می‌کنند که قصد نامزدی داشتند.

به گزارش ایرنا، به نظر می‌رسد که انتخابات میان دوره‌ای ۲۰۲۲ کنگره آمریکا فراتر از مرزهای پیشین خود، تبعات گسترده و سرنوشت‌سازی برای دموکرات‌ها و جمهوریخواهان داشته باشند؛ سیاستمدارانی که نتیجه عملکرد آنها نه فقط به ایجاد بحران‌های اقتصادی و اجتماعی داخلی در ایالات متحده دامن زده، بلکه تبعات تصمیم‌گیری آنها به شهروندان جهان ضربه زده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha