خبر فوری: رفع فیلترینگ

استکبارستیزی؛آرمان جدایی‌ناپذیر انقلاب اسلامی

شهرکرد- ایرنا- استکبارستیزی از مهمترین و بنیادی‌ترین آرمان‌های عملی انقلاب اسلامی است که در طول ۴۳ سال گذشته منشاء موفقیت‌ها و دستاوردهای قابل توجهی برای کشور بوده است و اکنون در دولت سیزدهم با قوت و حساسیت بیشتری دنبال می‌شود.

به گزارش ایرنا، مردم ایران همواره در مبارزه با قدرت‌های مداخله‌جویانه و کشورهای مستکبر پیش‌قدم بوده‌اند و تاریخ معاصر، خود گواه این روحیه استکبارستیزی است به‌طوری‌که در سیزدهم آبان حوادثی را در دل تاریخ ثبت کردند که به نمادی از مبارزه با استکبار جهانی تبدیل شده است.

سیزدهم آبان در تاریخ انقلاب اسلامی برگی زرین و مقطعی حساس و تعیین‌کننده است چرا که در این روز تاریخی حادثه تبعید امام خمینی(ره) در ۱۳۴۳، کشتار بی‌رحمانه دانش‌آموزان از سوی رژیم پهلوی در تهران در سال ۱۳۵۷ و حرکت شجاعانه دانشجویان پیرو خط امام(ره) در تسخیر لانه جاسوسی در سال ۱۳۵۸ اتفاق افتاد که هر کدام در پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی نقش مهمی داشت و در راستای استکبار ستیزی بود، همین دلیل این روز با عنوان روز مبارزه با استکبار جهانی نامگذاری شده است.

در طول ۴۳ سال از عمر انقلاب اسلامی، ایران برخلاف تمامی ادعاها و تبلیغات رسانه‌های غربی در راستای پروژه اسلام‌هراسی و ایران‌هراسی، پرچم استکبارستیزی و عدالت‌خواهی را در دست گرفته است و با وجود اتخاذ موضع مستقل و سازش‌ناپذیر در برابر ابرقدرت‌ها، برای تمامی ملت‌های آزاده جهان پیام صلح و دوستی و برادری و همکاری دارد.

امام خمینی(ره) با رهبری انقلاب اسلامی توانست روحیه استکبارستیزی را در مردم ایران شکوفا و آن را بیش از هر زمان دیگری عینیت ببخشد.

پژوهشگران و کارشناسان علوم سیاسی براین عقیده هستند که استکبارستیزی اگر چه در حافظه تاریخی ایرانیان وجود داشت، اما امام خمینی(ره) با رهبری انقلاب اسلامی توانست این روحیه را در مردم ایران شکوفا و آن را بیش از هر زمان دیگری عینیت ببخشد.

ریشه تاریخی استکبارستیزی در ایران

یک دکترای رشته علوم سیاسی و عضو هیات علمی دانشگاه امام حسین(ع) در همین خصوص با ریشه‌یابی واژه استکبارستیزی و سابقه آن در دوران پس از ورود اسلام به ایران، به خبرنگار ایرنا گفت: استکبار یک تعبیر قرآنی است و ترجمه فارسی آن مداخله در امور دیگران است و به لحاظ لغوی نیز ریشه این واژه از کبر و غرور می‌آید و به معنی کسی است که دارای تکبر و غرور است و از بالا به مسائل نگاه کرده و بقیه را به چشم تحقیر می‌بیند.

سعید محمدی افزود: اگر بخواهیم عقبه فکری استکبارستیزی در طول ۴۰۰ سال اخیر ایران را بررسی کنیم باید به این نکته اشاره کرد که از زمانی که ایده ایران واحد در زمان حکومت صفویه شکل می‌گیرد و این حکومت شیعی مورد تهدید امپراتوری عثمانی قرار می‌گیرد با تقویت وجوه ملی در کنار آرمان‌های تشیع، دفاع از ایران، دفاع از نوامیس و دفاع از وطن از همین زمان در ادبیات سیاسی کشور رایج می‌شود با این وجود تا دوره قاجار واژه مشخص استکبارستیزی کاربردی ندارد.

وی رواج واژه استکبارستیزی را از دوره قاجار و شروع جنگ‌های ایران و روس عنوان کرد و گفت: در این زمان علمای دین از جمله میرزای شیرازی، فتوای دفاع از کشور و جلوگیری از مداخلات روسیه را صادر می‌کند و برای نخستین بار واژه استکبار در خطاب به دولت تزار روسیه رواج پیدا می‌کند و کم کم این ایده در مردم ایران شکل می‌گیرد که با رویکرد استکبارستیزی به جنگ با دشمن بروند.

این استاد دانشگاه همچنین بروز ایده مقاومت را همزاد با ایده استکبارستیزی دانست و گفت: این ۲ ایده مقارن با جنگ‌های ایران و روس شکل گرفت و با وجود اینکه شکل‌گیری انقلاب مشروطه و تحولات جهانی از جمله شکل‌گیری جهان سرمایه‌داری و کمونیستی را پس از آن شاهد هستیم و ادبیات سیاسی ایران در این زمان متحول شد و مفاهیم کلاسیک ادبیات سیاسی به حاشیه رفت و ادبیات جدیدی شکل گرفت اما ایده استکبارستیزی و مقاومت کماکان جایگاه ویژه خود را حفظ کرد تا با شکل‌گیری انقلاب اسلامی به اوج خود رسید.

استکبارستیزی در قبل از انقلاب اسلامی استکبارستیزی به معنای نظامی کاربرد داشت اما پس از پیروزی انقلاب به سایر حوزه‌ها از جمله فرهنگی و اقتصادی نیز تسری پیدا کرد.

محمدی خاطرنشان کرد: رویکرد استکبارستیزی پس از پیروزی انقلاب به سایر حوزه‌ها از جمله فرهنگی و اقتصادی نیز تسری پیدا کرد.

انقلاب اسلامی به استکبارستیزی وجوه عینی بخشید

استکبارستیزی؛آرمان جدایی‌ناپذیر انقلاب اسلامی

وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی به استکبارستیزی وجوه عینی بخشید، اظهار داشت: با شکل‌گیری انقلاب اسلامی مفاهیم جدیدی از جمله استقلال سیاسی و مداخله نکردن، وارد ادبیات سیاسی کشور شد و پس از جنگ تحمیلی که انقلاب اسلامی تثبیت شد، واژه استکبارستیزی منجر به شکل‌گیری مفاهمی ملی همچون توجه به تهاجم فرهنگی دشمن و رویکرد اقتصادی مقاومتی شد.

به گفته عضو هیات علمی دانشگاه امام حسین(ع)، استکبارستیزی پس از انقلاب اسلامی به یک کلان گفتمان تبدیل شد و گفتمان‌های دیگری در ذیل آن شکل گرفت به طور مثال دست‌یابی به انرژی هسته‌ای یکی از مواردی بود که در پی آرمان استکبارستیزی شکل گرفت.

وی افزود: بررسی رفتارها و سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران طی دهه‌های گذشته حاکی از آن است که نظام با همراهی ملت پیوسته کوشیده است تا با وجود تحمل فشارها و تنگناها به اصول بنیادین انقلاب پایبند بماند و از آرمان‌های آن عدول نکند و در نتیجه شاهد هستیم که افکار عمومی جهان همواره ایران را کشوری اسلام‌گرا، استکبارستیز، عدالتخواه، مستقل، اخلاق‌مدار و حامی مظلومان و مستضعفان شناخته‌ است و اکنون پس از ۴۳ سال در مقابل انبوه حربه‌های براندازانه تاب آورده و مسیر اعتلای خود را مقتدرانه پیموده است.

تبدیل استکبارستیزی به فرهنگ عمومی کشور

به باور کارشناسان استکبارستیزی چنان با زندگی مردم کشور عجین شده که به جزیی از فرهنگ عمومی تبدیل شده است و با وجود تلاش‌های دشمنان نظام این آرمان همچنان در جامعه زنده و پویا است.

دبیر ستاد مردمی جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی چهارمحال و بختیاری با بیان این مطلب، اظهار داشت: زمانی که پای بیگانه و طاغوت و مستکبرین عالم به میدان بیاید، مردم کشور با اتحاد و همبستگی جلوی آن ایستادگی می‌کنند از همین رو می‌توان گفت استکبارستیزی با فرهنگ عمومی کشور عجین شده است.

حجت‌الاسلام عابدین کاظمی‌نیا در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: اساس حرکت انقلاب اسلامی یک حرکت ضداستعماری و ضداستکباری بوده است و این موضوع برگرفته از آموزه‌های اولیای دین است به‌طوری‌که امام خمینی(ره) به عنوان پیرو راستین مکتب حسینی، مقابله با طاغوت و استکبار را آغاز کرد و با همراهی مردم آن را به پیروزی رساند.

وی تصریح کرد: مقابله با استکبار، ایستادگی در مقابل مستکبرین و طاغوت و زیر جبر آنها نرفتن، از نقاط مشترک و وحدت ملت ایران است و این مهم در طول ۴۳ سال از عمر انقلاب اسلامی همواره یک اصل مهم برای کشور به شمار رفته است.

دبیر ستاد مردمی جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه مردم این استان نیز همواره با حضور به موقع در صحنه و تلاش در مسیر آرمان‌های انقلاب اسلامی، روحیه استکبارستیزی خود را به منصه ظهور گذاشته‌اند، تاکید کرد: مردم استان در ۲۰ بهمن سال ۱۳۵۷ به خدمت حضرت امام خمینی(ره) می‌روند و با امام راحل بیعت می‌کنند و این روحیه استکبارستیزی خود را تاکنون حفظ کرده‌اند.

استکبارستیزی فقط صرف شعار نیست  بلکه هر اقدامی که عوامل تضعیف نظام را در مقابل زورگویان از میان بردارد استکبارستیزی است.

کاظمی‌نیا در خصوص مصادیق استکبارستیزی نیز توضیح داد: هر اقدامی که به نوعی با سلطه جریان کبر بر جامعه اسلامی، تقابل کند به معنای استکبارستیزی است و باید گفت که استکبارستیزی فقط صرف شعار نیست اگر چه آن هم مهم است و تنها راهپیمایی نیست، بلکه هر اقدامی که عوامل تضعیف نظام را در مقابل زورگویان از میان بردارد استکبارستیزی است.

وی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در خصوص مصادیق استکبارستیزی، اظهار داشت: معظم‌له فرمودند که ایجاد اشتغال نیز مبارزه با استکبار است چرا که ایجاد شغل به ایران قوی کمک می‌کند و برای تحقق تمدن نوین اسلامی ضروری است.

ترویج سبک زندگی دینی از مهمترین مصادیق استکبارستیزی

دبیر ستاد مردمی جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: هرگونه تلاش‌های علمی، اقتصادی، فرهنگی و محیط‌زیست برای ایجاد قدرت در نظام اسلامی و تقابل با نظام سلطه و استکبار است از مصادیق استکبار است و در این میان ترویج سبک زندگی دینی از مهمترین آن به شمار می‌رود.

به گفته کاظمی‌نیا، در حوزه تقابل با استکبار نباید به کارهای روزمره و سطحی بسنده کرد بلکه استکبارستیزی یک حوزه وسیع جغرافیایی، عمل، فکر و اندیشه را شامل می‌شود و انواع جهاد را در برمی‌گیرد.

وی افزود: استکبارستیزی دغدغه جدی در نگاه امام راحل و رهبر معظم انقلاب اسلامی و از مهمترین اصول و مبانی انقلاب اسلامی است که در بیانیه گام دوم انقلاب نیز تاکید بسیاری بر آن شده است.

کاظمی‌نیا خاطرنشان کرد: اعتقاد جدی بر این است که اگر مشکلات اقتصادی هم برطرف شود اما مساله فرهنگ حل نشود، جامعه دچار التهاب و آسیب می‌شود و خسارت به بار می‌آورد از همین رو باید تا می‌توان فرهنگ استکبارستیزی را تقویت و مصادیق آن را از جمله امر به معروف و نهی از منکر را پررنگ کرد.

دولت سیزدهم و آرمان عملی استکبارستیزی

استکبارستیزی؛آرمان جدایی‌ناپذیر انقلاب اسلامی

به باور بسیاری از صاحب‌نظران و کارشناسان سیاسی، در دولت سیزدهم احیا و تقویت آرمان‌های انقلاب اسلامی پررنگ‌تر از سال‌های قبل از آن بوده است و همین موضوع سبب شده تا این دولت با هجمه‌های جدیدی از سوی استکبار جهانی روبرو شود.

یک کارشناس مسائل سیاسی و رییس بسیج اساتید چهارمحال و بختیاری در همین پیوند به خبرنگار ایرنا گفت: دولت انقلابی و مردمی آیت‌الله رئیسی در عرصه‌های مختلف ثابت کرده است که نسبت به این  آرمان انقلاب اسلامی بیش از هر دوره دیگر پایبند بوده است و بار دیگر لرزه بر اندام استکبار جهانی انداخته است.

احمدرضا بسیج افزود: گره نزدن امور کشور به برجام و تمرکز بر توانمندی‌های درونی کشور و ورود مقتدرانه کشور به پیمان‌های منطقه‌ای و همکاری با قدرت‌های شرقی که آمریکا به شدت از آن هراس دارد، نمونه‌هایی از رویکرد استکبارستیزی دولت سیزدهم است.

وی تصریح کرد: از مصادیق استکبارستیزی دولت سیزدهم، در دست داشتن عکس سردار سلیمانی در سازمان ملل از سوی رییس‌جمهور بود به‌طوری‌که این اقدام آیت‌الله رئیسی این پیام را به آمریکا و کشورهای استکباری منتقل کرد که ایران انتقام شهادت سردار سلیمانی را خواهد گرفت و بر سر آرمان خود جدیت لازم دارد.

پافشاری دولت سیزدهم بر آرمان‌های انقلاب اسلامی سبب شده تا دشمن نیز از راه‌های بیشتری به مقابله با کشور بپردازد و به تازگی جنگ ترکیبی علیه کشور به راه انداخته است.

عضو هیات علمی دانشگاه فرهنگیان چهارمحال و بختیاری، جنگ ترکیبی را نحوه مواجهه دشمن با رویکرد استکبارستیزی دولت سیزدهم عنوان کرد و گفت: پافشاری دولت سیزدهم بر آرمان‌های انقلاب اسلامی سبب شده تا دشمن نیز از راه‌های بیشتری به مقابله با کشور بپردازد و به تازگی جنگ ترکیبی علیه کشور به راه انداخته است که موثرترین راهکار برای مواجهه با این هجمه دشمن، جهاد تبیین است.

بسیج خاطرنشان کرد: تغییر در کتاب‌های درسی دانش‌آموزان با رویکرد دشمن‌شناسی، معرفی دستاوردهای انقلاب اسلامی پیش از تبلیغات سوء دشمن و تقویت فضای مجازی داخلی از راهکارهایی است که می‌تواند نقشه‌های دشمن را در این حوزه بی‌اثر کند.

استکبارستیزی؛آرمان جدایی‌ناپذیر انقلاب اسلامی

حضور حماسی دانش‌آموزان و دانشجویان در راهپیمایی ۱۳ آبان

مدیرکل سیاسی و انتخابات استانداری چهارمحال و بختیاری نیز با دعوت مردم به ویژه نسل‌های جوان و نوجوان برای حضور در راهپیمایی ۱۳ آبان، به خبرنگار ایرنا گفت: حضور حماسی و گسترده مردم به ویژه دانش‌آموزان و دانشجویان در این عرصه دشمن‌شکن به‌صورت خودجوش است.

حسین کاووسی افزود: بی‌شک حضور خالصانه مردم به ویژه نسل جوان در راهپیمایی ۱۳ آبان برکات بیشتری برای نظام دارد و پاسخ کوبنده‌ای به دشمن است و می‌تواند فتنه اخیر دشمن در آسیب زدن به نظام اسلامی را برطرف کند.

وی با بیان اینکه جوهره و ذات نظام جمهوری اسلامی ایران بدون استکبارستیزی بی‌معناست، خاطرنشان کرد: این در حالی است که در سال‌های گذشته پیگیری این آرمان انقلاب اسلامی با فراز و فرودهایی همراه بوده است اما پایبندی دولت سیزدهم به آن بیش از دولت‌های قبلی است و این موضوع را می‌توان از نحوه دشمنی استکبار جهانی با نظام به خوبی درک کرد.

مدیرکل سیاسی و انتخابات استانداری چهارمحال و بختیاری افزود: مبانی دشمن‌شناسی به ما می‌گوید که هر زمان مسیر را درست طی کردیم و انقلاب اسلامی قوی‌تر عمل کرده است دشمن تلاش دارد همان نقطه را هدف قرار دهد و به کشور فشار وارد کند از این عصبانیت دشمنان انقلاب اسلامی نشان می‌دهد که دولت سیزدهم مسیر درستی در پیش گرفته است و دشمن که تحمل درک این حقیقت را ندارد به هر طریقی قصد ضربه زدن به کشور را دارد.

وی با بیان اینکه بصیرت و هوشیاری مردم و هدایت کشور از سوی رهبر معظم انقلاب می‌تواند هر اقدام و تلاش دشمن را بی‌اثر کند، خاطرنشان کرد: مردم کشور بارها ثبات کرده‌اند که حامی نظام و انقلاب اسلامی هستند و این بار نیز با حضور حماسی و گسترده خود در راهپیمایی ۱۳ آبان این موضوع را به نمایش می‌گذارند.

به گزارش ایرنا، راهپیمایی ضد استکباری مردم چهارمحال و بختیاری روز جمعه ۱۳ آبان‌ماه در همه شهرستان‌های استان برگزار می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha