نخستین مرکز درمان و توانبخشی بیماران اوتیسم دزفول که در شهریورماه ۱۳۹۶ راه اندازی شده بود، تیرماه امسال به دلیل مشکلات اقتصادی تعطیل شد که این موضوع مشکلات زیادی برای خانواده این بیماران ایجاد کرد؛ خبرگزاری ایرنا در این باره گزارشی منتشر کرد که در اینجا قابل مشاهده است.
سعید ایثاری رئیس اداره بهزیستی دزفول روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از فعالیت مجدد این مرکز خبر داد و اظهارداشت: مجوزهای لازم برای راه اندازی مرکز اوتیسم دزفول با مدیریت جدید از طرف سازمان بهزیستی صادر شده و این مرکز فعالیت خود را آغاز کرده است.
وی افزود: مرکز جدید شامل کلیه بخشهای تخصصی، روانشناس، مربی آموزشی و گفتار درمان است و ظرفیت پذیرش ۵۰ نفر را دارد.
رییس اداره بهزیستی شهرستان دزفول با بیان اینکه مرکز اوتیسم در حال شناسایی و مددکاری است، گفت: افزون بر ۱۰۰ بیمار اوتیسم در دزفول وجود دارد.
به گزارش ایرنا اوتیسم یک عارضه عصبی پیچیده است که شامل اختلال در تعاملات اجتماعی، مهارتهای زبانی و ارتباطی میشود؛ این معلولیت رشدی معمولا در سه سال اول زندگی به طور کامل قابل تشخیص است.
دیر به حرف افتادن یا تمایل نداشتن به صحبت کردن؛ مشکل در درک دیدگاه گوینده، استفاده از کلمات و عبارتهای تکراری، تکرار رفتارهای کلیشهای مانند تکان دادن دست یا بدن، تمرکز طولانی مدت روی اشیا، خودزنی، پرخاشگری، ناتوانی در بیان اسم، ناتوانی در برقراری ارتباط چشمی، علاقه به بازیهای تکراری، خیره شدن به یک شی یا تصویر، فقدان حس همدلی و به اشتراک گذاشتن احساسات و تمایل نداشتن به ایجاد دوستی با هم سن و سالان از مهمترین نشانههای این اختلال است.
اوتیسم در بعضی بیماران به ویژه افراد دارای علائم خفیف یا چند معلولیتی ممکن است تشخیص داده نشود.
بیش از هفت هزار پرونده تحت پوشش مددجویی و توانبخشی اداره بهزیستی شهرستان دزفول قرار دارد.
نظر شما