به گزارش خبرنگار ایرنا، «فرزاد مخلص الائمه» در نشست شورای حفاظت از منابع آب و کارگروه سازگاری با کم آبی استان مرکزی افزود: اجرای فرآیند اطلاع رسانی، مهر و موم و قطع برق چاه های دارای اضافه برداشت و فاقد کنتور در این استان باید با جدیت دنبال شود.
وی ادامه داد: فرمانداران استان مرکزی نیز باید همراهی کامل را برای مسدود سازی ۲۵۰ حلقه چاه غیر مجاز استان داشته باشند.
استاندار مرکزی خاطرنشان کرد: اطلاع رسانی لازم برای مسدود سازی جاههای غیر مجاز در این استان باید توسط سازمان جهاد کشاورزی استان انجام و همزمان کار مسدود سازی این چاه ها انجام شود.
مخلص الائمه گفت: اجرای طرح الگوی کشت و سامانه آبیاری نوین نقش مهمی در مدیریت آب کشاورزی داشته و نیاز است زمینه اجرای این طرح ها در استان مرکزی فراهم شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی نیز در این نشست گفت: بر اساس برنامهریزیهای انجام شده ۲۵۰ چاه غیر مجاز امسال باید در این استان مسدود شود که بیشتر این چاه ها در شهرستان های خنداب، شازند و ساوه قرار دارد.
«مهدی زندیه وکیلی» با یادآوری مسدود شدن ۶۲ چاه غیرمجاز امسال در استان مرکزی افزود: نیاز است فرمانداران این شهرستانها در شورای حفاظت از منابع آب استان حضور یافته و گزارش مسدود سازی این جاهها را ارایه دهند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان مرکزی نیز در این نشست گفت: با توحه به اطلاعیههای هواشناسی پاییز خشکی امسال در پیش بوده و متوسط بارندگی ها در این استان در سال آبی جاری پنج میلیمتر بوده است.
«عرت الله آمره»میزان بارندگی ها در مدت مشابه سال گذشته در استان مرکزی را ۵۸ میلیمتر عنوان کرد و افزود: میزان بارندگیها در سال جاری نسبت به مدت مشابه ۹۰ درصد کاهش یافته است.
وی ادامه داد: ۱۷ درصد مخزن سد ساوه و ۳۸ درصد مخزن سد کمال صالح اکنون آب ذخیره شده که میزان آب سد ساوه و کمال صالح در مدت مشابه سال گذشته به ترتیب ۳۹ و ۵۳ درصد بوده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان مرکزی خاطرنشان کرد: اکنون به صورت متوسط در ۲۲ درصد مخازن ۲ سد ساوه و کمال صالح استان آب وجود دارد که این رقم در مدت مشابه سال گذشته ۴۲ درصد بوده است.
آمره با یاد آوری تامین مقداری از آب شرب دلیجان و محلات توسط سد کوچری افزود: وضعیت آب این سد مناسب نبوده و وزارت نیرو اعلام کرده که تحویل آب به این شهرها ۵۰ درصد کاهش می یابد.
وی ادامه داد: سه هزار و ۲۰۰ دستگاه کنتور روی چاه های استان نصب شده که یک هزار و ۸۷۹ دستگاه مربوط به چاههای کشاورزی است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان مرکزی خاطرنشان کرد: نصب کنتور امسال بر روی ۸۰۰ چاه هدفگذاری شد که تا کنون ۲۸۰ کنتور نصب شده است.
آمره گفت: هفت هزار چاه کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک هزار و ۸۰۰ چاه کشاورزی به کنتور تجهیز شدهاند.
وی یاد آور شد: امسال سومین سال وقوع خشکسالی در استان مرکزی است که میزان افت آب سفره های زیر زمینی استان در سال جاری نسبت به سال های قبل زیاد تر بوده و سطح سفرههای زیر زمینی استان در برخی مناطق تا ۶ متر کاهش یافتهاست.
آمره با یادآوری روند مناسب مسدود سازی چاه های غیر مجاز استان مرکزی از سال ۸۴ تا کنون گفت: ۳۱۲ چاه غیرمجاز در استان وجود دارد که ۲۵۰ حلقه این چاهها امسال باید مسدود شوند و از ابتدای سال جاری تاکنون ۶۲ حلقه چاه مسدود شده است.
مدیرعامل آب منطقه ای استان مرکزی گفت: با مسدود سازی ۲۵۰ حلقه چاه غیر مجاز در سال جاری، بقیه این چاهها سال آینده مسدود و پرونده این چاهها در استان بسته میشود.
آمره افزود: برخی چاههای فاقد پروانه استان مرکزی برق دار شدهاند که باید تعیین و تکلیف شوند.
وی ادامه داد: یک هزار و ۷۰۰ چاه فرم یک باقی مانده قبل از سال ۸۵ در استان مرکزی وجود دارد که صدور پروانه این چاهها در دستور کار است.
مدیرعامل آب منطقه ای استان مرکزی افزود: رودخانه قره چای از جمله رودخانههای استان است که سه تا چهار دشت استان از این رودخانه تغذیه می شوند و در پایان وارد سد ساوه می شود.
وی ادامه داد: نیاز است فرمانداران شهرستان های شازند،خنداب ، کمیجان و تفرش همکاری لازم را با این سازمان برای بستن انهار زمینهای کشاورزی در فصول غیرضروری را داشته باشند.
مدیرعامل آب منطقهای استان مرکزی با یاد آوری کاهش ۶ متری سفرههای زیر زمینی در شهرستان دلیجان و محلات افزود: نیاز است برای جلوگیری از مشکل برای صنایع این شهرستان زمینه تامین آب این صنایع از سد ۱۵ خرداد فراهم شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی نیز در این نشست گفت: نصب کنتورهای حجمی بر روی چاههای کشاورزی از جمله راهکارهای اجرای طرح الگوی کشت در استان است.
علی صفری افزود: نصب کنتورهای حجمی بر روی چاههای کشاورزی باید به گونه ای انجام شود که طبعات اجتماعی در استان نداشته باشد.
وی ادامه داد: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده ستاد استانی الگوی کشت به ریاست استاندار و دبیری سازمان جهاد کشاورزی استان ها برگزار می شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: طرح الگوی کشت امسال در زراعت و سپس در باغبانی و دامداری اجرایی می شود.
صفری سود خالص کشت هندوانه و سیب زمینی نسبت به گندم را به ترتیب پنج و نیم و ۹ برابر عنوان کرد و گفت: نیاز است با اجرای اقدامات حمایتی از کشاورزان زمینه اجرای این طرح در استان فراهم شود.
وی ادامه داد: اختصاص کود یارانهای به کشت گندم، جو و کلزا از جمله اقدامات سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی برای اجرای طرح الگوی کشت در استان است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: ۸۵ درصد اعتبارات سازمان جهاد کشاورزی این استان در زمینه آب و خاک بوده و با وجود اختصاص این اعتبارات این سازمان در برنامه ششم توسعه نتوانسته به اهداف خود در این زمینه دست یابد.
صفری اجرای طرح ها در زمینه آب و خاک را از جمله برنامه های اولویت دار سازمان جهاد کشاورزی در سال جاری عنوان کرد و افزود: ۴۵۰ میلیارد ریال منابع مالی از محل اعتبارات استانی امسال به این حوزه اختصاص یافته است.
وی ادامه داد: سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی در زمینه تخصیص اعتبار در حوزه قنوات رتبه دوم را در سطح کشور به خود اختصاص داده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی افزود: ۲۰۰ میلیارد ریال امسال به حوزه قنوات به این استان اختصاص یافته که ۱۰۰ درصد این منابع مالی تخصیص می یابد.
۹۲ درصد از حجم آب مصرفی استان مرکزی در بخش کشاورزی، ۳.۵ درصد در بخش صنعت و بقیه در بخش آشامیدنی مصرف میشود.
نظر شما