به گزارش ایرنا از الجزیره، سوبرهمانیام جایشانکار، وزیر امورخارجه هند در اولین سفر خود به روسیه پس از حمله به اوکراین، در مخالفت با تلاشهای غرب برای فلج کردن اقتصاد روسیه با تحریمها، گفت که هند به خرید نفت از روسیه ادامه میدهد زیرا برای این کشور سودمند است.
جایشانکار روز سهشنبه به همراه مقامات ارشد کشاورزی، نفت و گاز طبیعی، بنادر و کشتیرانی، امور مالی، مواد شیمیایی و کود و تجارت کشورش، در مسکو با سرگئی لاوروف همتای روس خود دیدار کرد.
وی در یک کنفرانس خبری مشترک پس از دیدار گفت: "روسیه شریک ثابت و آزمایش شدهای است. هرگونه ارزیابی عینی از روابط ما در طول چندین دهه تأیید میکند که این روابط واقعاً به نفع هر دو کشور بوده است. "
وی اضافه کرد: "به عنوان سومین مصرفکننده بزرگ نفت و گاز در جهان، مصرفکنندهای که سطح درآمد آن خیلی بالا نیست، این وظیفه اساسی ما است که اطمینان حاصل کنیم که مصرفکننده هندی بهترین دسترسی ممکن را با سودمندترین شرایط به بازارهای بینالمللی دارد. "
لاوروف نیز در این دیدار موضع «دوستان هندی» در قبال اوکراین را ستود و کشورهای غربی را به تلاش برای تحکیم «نقش مسلط در امور جهانی» و جلوگیری از «دموکراتیک شدن روابط بینالملل» متهم کرد.
خبرگزاری تاس نیز گزارش داد وزیر امور خارجه روسیه گفت: روسیه و هند در حال بررسی تولید مشترک تجهیزات دفاعی مدرن هستند.
سال گذشته، دو کشور قرارداد ۶۷۷ میلیون دلاری برای تولید تفنگهای تهاجمی AK-۲۰۳ در هند به عنوان بخشی از تلاش دهلی نو برای خوداتکایی در تولید دفاعی امضا کردند. هند یکی از بزرگترین خریداران تجهیزات دفاعی در جهان است. مسکو نیز برای چندین دهه بزرگترین تامین کننده تجهیزات نظامی دهلی نو بوده است. هند بین سال های ۲۰۱۱ تا ۲۰۲۱ بیش از ۲۰ میلیارد دلار تجهیزات دفاعی از روسیه وارد کرده است.
به گفته لاوروف، روسیه و هند همچنین خواهان همکاری نزدیکتر در زمینه انرژی هستهای و سفرهای فضایی شدهاند.
هند که صراحتاً آنچه را که روسیه «عملیات نظامی ویژه در اوکراین» مینامد، محکوم نکرده است، در پی تحریم خریداران غربی پس از چین به عنوان بزرگترین مشتری نفت روسیه ظاهر شده است.
این اظهارات جایشانکار پی از سفر جانت یلن، وزیر خزانه داری ایالات متحده به دهلی نو در اواخر این هفته، بیان شد. انتظار میرود یلن در مورد طرح گروه هفت (G۷) برای محدود کردن قیمت نفت روسیه با مقامات هندی گفتوگو کند.
مقامات آمریکایی و کشورهای G۷ در هفتههای اخیر مذاکرات فشردهای را بر سر طرح بیسابقه اعمال محدودیت قیمت برای محمولههای نفتی روسیه از طریق دریا آغاز کردهاند که قرار است از ۱۴ آذر اجرایی شود تا اطمینان حاصل شود که تحریمهای اتحادیه اروپا و ایالات متحده آمریکا اثرگذار هستند.
هم دهلی نو و هم پکن تاکنون از پیوستن به تحریمهای غرب علیه روسیه خودداری کردهاند.
نظر شما