به گزارش خبرنگار ایرنا، جعفر امیرآبادی روز چهارشنبه در نشست با معاون اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری افزود: دولت سیزدهم در بخش تعاون تمام توان خود را برای احیا و فعال کردن تعاونیهای راکد به کار گرفته است و در این رابطه فعالسازی تعاونیهای پیشران در اولویت قرار دارد.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین تعاونیهای پیشران، تعاونیهای فراگیر ملی است که ۷۰ درصد اعضای آن را مددجویان کمیته امداد و بهزیستی تشکیل میدهند و حمایتهایی در این خصوص از اعضا میشود.
مدیرکل دفتر تعاونیهای خدماتی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی فعالسازی تعاونیهای توسعه عمران را از دیگر برنامههای وزارت تعاون عنوان کرد و گفت: در حالی که باید در سطح کشور تاکنون ۲۵۰ تعاونی در این بخش در کشور فعال شده باشد اما این مهم تاکنون محقق نشده، به طور مثال در استان چهارمحال و بختیاری تنها یک تعاونی راهاندازی شده است.
امیرآبادی خاطرنشان کرد: در تعاونیهای توسعه عمران نیم درصد از ساکنان آن شهرستان باید عضو تعاونی شوند که ضرورت دارد در این خصوص فرهنگسازی و آگاهسازی انجام گیرد.
وی به ارزیابی سفر خود در بازدید از تعاونیهای مشکلدار چهارمحال و بختیاری اشاره کرد و گفت: تامین سرمایه در گردش و مشکلات قراردادی بین تعاونیها و دستگاههای اجرایی از جمله این مشکلات به شمار میرود.
امیرآبادی در خصوص تقویت تعاونیها در بخش صادرات نیز گفت: تلاش شده تا با رایزنی با سفرای کشورهای دیگر بتوان ظرفیت توسعه صادرات را برای شرکتهای تعاونی فراهم کنیم.
مدیرکل دفتر تعاونی های خدماتی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: در حال حاضر حدود ۲۰ تا ۲۵درصد از صادرات شرکتهای تعاونی به صورت غیرمستقیم انجام میگیرد که در تلاش هستیم این ظرفیت های بالقوه را به بالفعل تبدیل کنیم.
امیرآبادی افزود: یکی از ضعفهای موجود در حوزه تعاون در ماده پنج قانون توسعه تعاون نهفته است که برای اصلاح این ماده با کمیسیون اجتماعی مجلس مذاکراتی انجام گرفته و مقرر شده تا در صحن علی مجلس بررسی شود.
به گزارش ایرنا، در این نشست فعالان بخش تعاون استان چهارمحال و بختیاری به بیان مشکلات و چالش های خود پرداختند.
تامین سرمایه در گردش، همکاری نکردن برخی از بانکها در پرداخت تسهیلات و چالشهایی در حوزه مالیات و بیمه تامین اجتماعی از جمله مشکلاتی است که از سوی فعالان بخش تعاون در این نشست مطرح شد.
نظر شما