به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «علی رسولیان» روز چهارشنبه در سومین همایش پدافند غیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، افزود: مراکزی که در شهرکها و نواحی صنعتی با تامین نیازها و معیشت مردم مرتبط هستند همواره مورد شناسایی و اولویت بندی قرار میگیرند و راهکارهای مورد نیاز برای اجرایی شدن پدافند غیرعامل در آنها اتخاذ میشود.
وی بیانداشت: بیش از ۸۴۹ شهرک و ناحیه صنعتی در کشور تحت نظر سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران وجود دارد و در مجموع این شهرکها و نواحی صنعتی نزدیک به ۵۰ هزار واحد تولیدی مستقر هستند که برای بیش از یک میلیون نفر به صورت مستقیم ایجاد شغل کردهاند.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران تصریح کرد: واحدهای تولیدی مستقر در شهرکها و نواحی صنعتی در تامین رفاه، آسایش و معیشت مردم و تامین کالای مورد نیاز آن ها نقش اساسی ایفا میکنند، یکی از بخشهایی که باید به صورت جدی در حوزه پدافند غیرعامل مورد توجه قرار بگیرند همین شهرکها و نواحی صنعتی و واحدهای مستقر در آنها هستند.
رسولیان، نگاه بخشهای مختلف سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران را حمایت از تولید دانست و گفت: تولید موضوع نخست کشور است، با مدیریت تولید در واقع رفاه و آسایش مردم تامین میشود، پس باید شرایط برای فعالیتهای تولیدی مهیا شود.
وی اضافه کرد: ایمنی، بهداشت و محیط زیست در تصفیه خانه ها بسیار مهم است که در این راستا اقدامات بسیار مناسبی از سوی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران انجام شده است، بهطوری که بیش از ۳۵ هزار واحد صنعتی مستقر در شهرکها و نواحی صنعتی سراسر کشور میزی ایمنی شده اند، این در حالی است که بیش از ۹۳ درصد واحدهای مستقر در شهرکها و نواحی صنعتی کشور کوچک و متوسط هستند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین گفت: ۲۹۶ ایستگاه آتش نشانی را در سطح شهرکها و نواحی صنعتی کشور راه اندازی کردیم، بیش از ۳۶۰ خودرو آتش نشانی خریداری شده است و بیش از ۲۷۰ تصفیه خانه در شهرکها و نواحی صنعتی کشور فعال است.
رسولیان اظهار داشت: در سفرهای استانی رئیس جمهور نیز مصوبات بسیار خوبی در حوزه تامین زیرساختهای لازم از جمله تصفیه خانه و برق به خصوص در مناطق کمتربرخوردار تصویب شده است و ما نیز به دنبال توازن و عدالت صنعتی در کشور هستیم.
وی در پایان، تصریح کرد: در تأمین ایمنی شهرکها و نواحی صنعتی به همکاری حداکثری با شهرداریهای سراسر کشور نیاز داریم و اتصال سامانهای با همگرایی و هم افزایی باید برقرار شود.
سازماندهی و فرهنگ سازی پدافند غیرعامل در شهرکها و نواحی صنعتی
جانشین رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور نیز در این همایش، بیان کرد: امروز فقط با تهدید روبهرو نیستیم، بلکه با تهاجم در همه عرصهها و حوزهها اعم از اقتصادی و سایبری مواجهایم.
سردار «محسن ساسانی» با بیان اینکه احتمالات و شایدها دیگر کنار رفته است، گفت: با تهاجمی روبرو هستیم که در برخی جاها موفق و برخی مواقع ناموفق بوده است، وقتی میگوییم مراکز پرخطر شیمیایی داریم پس حتماً حوادثی در این مراکز اتفاق افتاده است، پس باید همواره هوشمندی را سرلوحه کار خود قرار دهیم.
وی، همچنین تصریح کرد: در پدافند غیر عامل بحثهای مدیریتی جاری کشور حائز اهمیت است و نسبت به این موضوعات باید جدی و حساس بود که این نکته از ضروریات است.
جانشین رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور ادامه داد: آموزش، سازماندهی و فرهنگ سازی پدافند غیرعامل در شهرکها و نواحی صنعتی کشور به خوبی پیش رفته است که اقدامات عملیاتی نیز در این راستا باید شکل بگیرد.
سردار ساسانی همچنین تصریح کرد: مراکز فرماندهی عملیات باید تشکیل شود تا خلاهای موجود برطرف گردد.
وی با بیان اینکه در قبال جان مردم مسئول هستیم، اضافه کرد: ملاحظات ایمنی و امنیتی در شهرکها و نواحی صنعتی با این دید باید مد نظر قرار بگیرد، هرچند اقدامات مناسبی نیز انجام شده است.
وجود ۳۳۰۲ واحد پرخطر در شهرک ها و نواحی صنعتی کشور
در این همایش، دبیرکمیته پدافند غیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران گفت: سههزار و ۳۰۲ واحد پرخطر در سطح شهرک ها و نواحی صنعتی وجود دارد که ۷۶ واحد پرخطر در ۱۰ استان است. «عسگری مجتهدزاده» افزود: در سال جاری تفاهم نامه ای بین سازمان صنایع کوچک و سازمان پدافند غیرعامل منعقد شد و ساخت مخزن زمینی و هوایی آب، احداث و تکمیل شبکه روشنایی معابر و واحد آتش نشانی بخشی از اقدامات انجام شده در شهرک های صنعتی توسط پدافند غیرعامل استانی است. همچنین امسال ۴۹ مطالعه پدافند غیرعامل در شهرکها و نواحی صنعتی جدید انجام شده است
وی بیانداشت: ۵۰ برنامه تصفیهخانه فاضلاب، زیرساخت های انرژی و ارتباطات و ایمنی با رعایت الزامات پدافند غیرعامل انجام شده و ۳۴ ایستگاه آتش نشانی هم در دستور کار است که پیشرفت خوبی در اجرا حاصل شده است ضمن اینکه خرید و تجهیز ۳۴ دستگاه خودرو آتش نشانی را هم در دستور کار است
سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران و شرکتهای استانی تابعه آن اکنون با دارا بودن ۵۰۹ شهرک و ۳۴۰ ناحیه صنعتی و پنج منطقه ویژه اقتصادی درحال بهره برداری، ۸۵ شهرک و ناحیه صنعتی تخصصی، ۶ شهرک فناوری، ۴۰ مرکز خدمات فناوری و کسب و کار، ۲ مجتمع فناوری اطلاعات و خدمات نرم افزاری، ۱۰۰هزار و ۵۸ قرارداد منعقده و بهره برداری از ۴۹ هزار و ۸۸۲ واحد صنعتی و سه هزار و ۲۷۰ واحد کارگاهی، زمینه اشتغال مستقیم ۹۹۸ هزار و ۵۹۵ نفر را در سراسر کشور فراهم کرده است.
نظر شما