به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، از بنیاد ملی نخبگان علی بهادری جهرمی در نشست هماندیشی و تبادل نظر جمعی از نخبگان و مستعدان برتر کشور با سخنگوی دولت و مسئولان بنیاد ملی نخبگان افزود: به عنوان سخنگوی دولت تنها زمانی میتوانم سخنگوی بهتری باشم که در وهله اول شنونده بهتری باشم. دولتمردان هر چه شنونده بهتری باشند، بهتر میتوانند رسالتهای خود را انجام دهند. برگزاری این نشست نوعی احترام به گفتن شنیدن و مباحثه است. تا زمانی که این فرهنگ بین حاکمیت و نظام نخبگان زنده است، آینده از آن ماست و میتوان به اصلاح همه کاستیها و نقایص در کشور و جامعه امیدوار بود.
سخنگوی دولت ادامه داد: دشمن از اندیشیدن نخبگان و دغدغهمندی آنان نسبت به مسائل کشور ترس دارد؛ زیرا به خوبی میداند کلید حل مشکلات کشور در دست نخبگان است و در جنگ ارادهها قطعاً اراده نخبگان کشور پیروز خواهد شد. دشمن به خوبی از نزدیک توان و استعداد نخبگان غیرمقیم کشور را میبیند و از دور نیز اثر نخبگان مقیم را لمس میکند و میداند تنها اگر بتواند جامعه دانشگاهی را از مسیر توسعه کشور خارج کند، به هدف خود دست می یابد.
جامعه دانشگاهی ایران در زمره جامعه نخبگانی
وی با بیان اینکه غالب جامعه دانشگاهی ایران در زمره جامعه نخبگان قرار میگیرند، اظهار داشت: دشمن به خوبی میداند اگر جامعه جوانان دانشگاهی ایران و جامعه نخبگان ایرانی به مشکلات و مسائل داخلی فکر کنند و توان و انرژی خود را برای حل آنها به کار بگیرند، قطعاً راهحل را نیز با تکیه بر ظرفیتهای داخلی خواهند یافت و این توهم که کلید حل مشکلات کشور در خارج از کشور است، از بین خواهد رفت و در نتیجه نمیتوانند توهم را گسترش دهند.
سخنگوی دولت تأکید کرد: اگر روی موج اعتراضات واقعی و مشکلات واقعی کشور، آشوبآفرینی میکنند؛ به این دلیل است که میخواهند صدای اعتراض به مشکلات واقعی شنیده نشود تا مبادا توجه نخبگان به مشکلات واقعی جلب و برای حل آنها دست به کار شوند. در واقع آشوبها سبب میشود صدای اعتراضهای واقعی و به حق شنیده نشود؛ چرا که صدای اعتراض در محیط مسالمتآمیز و محیط نخبگانی و در فضای گفتوگو و مباحثه شنیده میشود.
بهادری جهرمی بیان کرد: کشور ما در دورههای پادشاهی در ۳۰۰ سال اخیر در تمام شاخصهای توسعه عقب مانده بود. این عقبماندگی به نسبت تمدن ایرانی اسلامی و استعدادهای موجود در کشور بسیار زیاد بود؛ اما در سالهای بعد از انقلاب تا امروز، کشور در حوزههای مختلف رشد داشته است. کتاب صعود چهل ساله یکی از منابع موجود برای اثبات این ادعاست که تمام موضوعات مطرح شده در آن به استناد منابع خارجی است.
در شاخصهای مختلف اعم از حقوق زنان، رفاه عمومی، فناوری، علم، اقتصاد و دیگر حوزهها، جمهوری اسلامی به شکل جهشی رشد داشته ولی در ۱۰ سال اخیر مشکلات بسیاری برای کشور به وجود آمد که رشد مذکور را متوقف کرد. این مدت رشد اقتصادی کشور تقریباً صفر بود که نشان میدهد در حوزه اقتصاد، در دوره قبل کشور در جا زده است. رشد اقتصادی صفر یعنی اشتغال و طرح صنعتی اجرا نشده است؛ هم زمان تورمهای بالایی داشتیم و هزینهها بالا رفت اما سرانه درآمد بالا نرفت؛ این یعنی سفره مردم کوچک شد.
وی ادامه داد: مردم در ۱۰ سال گذشته به معنای واقعی سختی کشیدند. دولت سیزدهم نیز به معنای واقعی این سختی را درک کرده اما معتقد است حل مشکلات موجود کشور در گرو میز مذاکرات برجام و مذاکره با کشورهای غربی نیست؛ بلکه مشکلات کشور تنها با اتکا به اراده جوانان کشور و اعتماد به آنان حل میشود؛ البته این به معنای ترک کردن میز مذاکره نیست؛ زیرا کشور در تمام این سالها مورد ظلم واقع شده و برای احقاق حق نباید در مقابل دشمنان کوتاه بیاید، به همین دلیل همزمان با مذاکرات، معتقد است حلال اصلی مشکلات کشور به جای میز برجام، میز نخبگان است.
کشور در مسیر رشد
بهادری جهرمی تأکید کرد: دشمن کشور را رصد میکند، چون بسیاری تلههای موجود را خود آنان طراحی کردند و بسیاری مسیرها را خودشان ایجاد کردهاند، گرچه در این بین نمیتوان از کوتاهی برخی در گذشته نیز به راحتی گذشت. آمریکا در یک سال گذشته به خوبی متوجه شده کشور در مسیر رشد قرار گرفته و به همین دلیل تمامقد وارد عرصه شده و همه کشورها را با هم همراه میکند و همه ظرفیتهای رسانهای خود را کاملاً عیان به کار میگیرد و شفاف اظهارنظر رسمی و تلاش میکند بر موج اعتراضات و خواستهها و مطالبات بر حق مردم سوار شوند تا بتوانند این حرکت رو به جلو را متوقف کنند. آنان میدانند مشکلات به زودی یک به یک حل میشوند و سرمایه اجتماعی و رضایتمندی اجتماعی افزایش پیدا خواهد کرد.
سخنگوی دولت اظهار داشت: رشد اقتصادی در یک سال و چند ماه اخیر نزدیک ۵ درصد بوده است اما به دلیل وجود تورم ۴۰ درصدی، آثار این رشد در سفره مردم دیده نمیشود چون هنوز تورم کشور به صفر نرسیده است. کشور چهار سال تورم چند ده درصدی داشت و این بسیاری از ظرفیتها را تحتتأثیر قرار داد؛ البته این عدد حاصل اعتماد به دشمن و اعتماد به کشورهای غربی برای حل مشکلات است. این اعتماد نتیجهای جز از کار افتادن چرخهای صنعت، افزایش تورم و درجا زدن اقتصاد کشور نداشت. در چنین شرایطی اقتصاد کشور به بیماری سختی دچار شده بود.
نظر شما