توسعه پژوهش‌سراهای دانش‌آموزی اولویت وزارت آموزش و پرورش است

نوشهر - ایرنا - مدیرکل دفتر آموزش دوره دوم متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش گفت: هم اکنون ۶۹۸ پژوهش‌سرای دانش آموزی در کشور وجود دارد که توسعه آنها اولویت این وزارتخانه است.

عباس سلطانیان روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در نوشهر افزود: بعد از ابلاغ سند تحول بنیادی یک سیر صعودی در توسعه پژوهش سرا در کشور داشته ایم و در یکسال گذشته با احداث ۲۰ پژوهش سرا جدید این تعداد به ۶۹۸ واحد در سراسر کشور افزایش یافته است.

وی ادامه داد: برای تسهیل دسترسی دانش آموزان به پژوهش سرا در مناطق پرجمعیت کشور حتی ۲ پژوهش سرا ایجاد شد و حمایت خوبی در توسعه آنها اتفاق افتاده است که تمامی آنها دولتی هستند.

مدیرکل دفتر آموزش دوره دوم متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش اولویت نخست این وزارتخانه را توسعه پژوهش سرا برشمرد و اظهارداشت: با توجه به برنامه ریزی های صورت گرفته پژوهش سرا در تمامی مناطق کشور حتی در مناطق کم جمعیت ایجاد خواهد شد و در مرحله بعد تجهیز آزمایشگاه های پژوهش سرا به تجهیزات زیست فناور در دستور کار قرار دارد.

احداث پژوهش سرا در مناطق کم جمعیت 

وی خاطرنشان کرد: پژوهش سراهای دانش آموزی طبق اساس نامه محل آموزش روش های صحیح مطالعه و پژوهش به دانش آموزان است و تلاش داریم با احداث پژوهش سرا محیط های یادگیری جدیدی برای دانش آموز ایجاد شود تا در آن دانش آموز در موقعیت یادگیری جدیدی قرار گرفته و به تبع آن اهداف یادگیری محقق شود.

سلطانیان افزود: بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار دانش آموز در کشور در جشنواره علمی و پژوهشی درون پژوهش سراها شرکت کردند که سهم حضور دانش آموزان در جشنواره امسال ۱۲ درصد از کل دانش آموزان کشور است این در حالی بود که نخستین دوره آن که سه سال قبل برگزار شد ۲۶۴ هزار نفر و در دومین دوره یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر که دانش آموزان دوره دوم ابتدایی تا پایان متوسطه بودند شرکت کردند.

وی تصریح کرد: تجهیز آزمایشگاه های پژوهش سرا به تجهیزات نانو، سلول بنیادی و پزشکی و زیست فناوری که با تعامل وزارت آموزش و پرورش با معاونت علمی و فناوری رییس جمهور دارد در درون پژوهش سرا در حال انجام می شود.

وی تصریح کرد: در سال گذشته در حوزه زیست فناوری ۵۶ آزمایشگاه های پژوهش سرا در سراسر کشور به تجهیزات زیست فناور مجهز شد و با توجه به قراردادها و تفام نامه های منعقده این وزارتخانه یا معاونت علمی رییس جمهور این روند با شتاب بیشتری ادامه خواهد یافت.

سلطانیان تعداد دانش آموزان مقاطع متوسطه در کشور را یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفر اعلام کرد که ۱۵.۵ درصد از این شمار در مدارس غیر انتفاعی تحصیل می کنند.

در استان مازندران افزون بر ۵۰۰ هزار دانش آموز در مقاطع مختلف به تحصیل مشغولند.

 سلطانیان به منظور شرکت در همایش تخصصی تبیین شیوه نامه جدید شرایط و ضوابط پذیرش دانشجو در موسسات آموزش عالی و برنامه های دفتر متوسطه نظری ادارات شهرستان ها و مناطق و مدیران مدارس دوره دوم متوسطه نظری دولتی و غیردولتی استان مازندران به نوشهر سفر کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha