«امیر لاهوتیان» روز شنبه در جمع خبرنگاران، اراضی آبی استان را ۲۶۶ هزار و ۵۶۱ هکتار عنوان کرد و افزود: استفاده از سامانه های نوین آبیاری باعث افزایش راندمان آبیاری، کاهش مصرف سموم و افزایش محصول در واحد هکتار می شود.
وی اعتبار مصوب این مدیریت در سال جاری را ۳۴۵ میلیارد تومان ذکر کرد و ادامه داد: از این مبلغ، ۸۰ میلیارد تومان برای اجرای سامانه های نوین آبیاری، ۵۰ میلیارد تومان برای احداث و تکمیل کانال های آبیاری عمومی و ۷۰ میلیارد تومان برای بازسازی و نوسازی قنوات اختصاص یافته است.
لاهوتیان اظهار داشت: همچنین ۳۴ میلیارد تومان برای اجرای عملیات آب و خاک در تشکل های بخش کشاورزی، ۳۴ میلیارد تومان برای تجهیز و نوسازی اراضی و ۱۳ میلیارد تومان برای احداث راه ها و دسترسی به مزارع و ۶۴ میلیارد تومان جهت احداث شبکه آبیاری و زهکشی هزینه شده است.
وی یادآور شد: از ۱۵ هزار کیلومتر کانال آبیاری عمومی سنتی در استان همدان هزار و ۲۲۳ کیلومتر آن به صورت سنگی، بتنی و جدول پیش ساخته و خطوط انتقال اجرا شده که راندمان انتقال آب را از ۳۵ درصد به ۷۵ درصد و در خطوط انتقال به ۹۰ درصد افزایش داده است.
مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان همدان بیان کرد: از ۲ هزار و ۴۷۷ رشته قنات موجود استان ۹۶۲ رشته تا پایان سال ۱۴۰۰ بازسازی و نوسازی شد که باعث افزایش آب دهی قنوات شده است.
لاهوتیان افزود: از ۴۶ هزار هکتار اراضی مطالعه شده در تعاونی های تولید استان همدان ۱۵ هزارو ۳۹۲ هکتار یکپارچه سازی شده که شامل (احداث راه دسترسی ،احداث کانال های آبرسانی و خطوط انتقال، سامانه نوین) است و باعث افزایش راندمان آبیاری افزایش تولید در واحد سطح شده است.
وی با بیان اینکه از ۱۴ هزار و ۳۸۷ کیلومتر راه های دسترسی به مزارع ۲ هزار کیلومتر آن بهسازی شده است ادامه داد: بهسازی راههای دسترسی موجب سریعتر رسیدن نهاده ها به مزارع و تولید به بازار فروش و افزایش طول عمر ماشین آلات کشاورزی شده است.
استان همدان دارای ۶۹۲ هزار هکتار زمین زراعی (آبی و دیم) و ۱۱۷ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی است که براساس آخرین آمارهای منتشر شده، ارزش ریالی تولیدات کشاورزی استان معادل ۶۶ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال است.
نظر شما