به گزارش ایرنا از کیودو، بعد از تمرکز بر بحران سیاسی در میانمار، محوریترین بحثها، افزایش تنش بین کرهشمالی و کرهجنوبی و همچنین درگیریهای مرزی اعضای این گروه با چین در دریای جنوبی چین است.
از سوی دیگر موضوع احیای اقتصادی کشورهای عضو اتحادیه و تاثیر جنگ روسیه و اوکراین بر آن نیز از دیگر محورهای اصلی این نشست است.
هون سن نخست وزیر کامبوج در سخنرانی خود در مراسم افتتاحیه این نشست گفت: ما راهی طولانی را به عنوان یک سازمان منطقهای به عنوان یک خانواده و خواهر و برادر طی کردهایم. به این ترتیب باید اتحاد، همبستگی و مرکزیت خود را حفظ کنیم.
میانمار که یکی از اعضای این سازمان است، نمایدهای در اجلاس امروز ندارد. کامبوج به عنوان میزبان این نشست با حمایت از موضع اعضا، خواستار آن شده بود که دولت نظامی در میانمار، نمایدهای غیر سیاسی به این نشست اعزام کند که با مخالفت میانمار روبهرو شد.
رنتو مارسودی وزیر امور خارجه اندونزی در این خصوص اظهار داشت: به نظر میرسد که رهبران کشورهای عضو آ. سه. آن به شرایط میانمار پاسخ دهند زیرا که به طور مشخص، رهبران نظامی میانمار تعهد کمی به برنامه پنج بندی وفاق ملی داشتهاند.
براساس این برنامه پنج بندی، ژنرال مین آنگ اچ لانگ رییس ارشد حکومت نظامی در میانمار با رهبران آ. سه. آن توافق کردند تا به چرخه خشونت علیه مخالفان سیاسی میانمار و اعتراضات غیر نظامیان از طریق نیز از طریق «اقدامات ملموس، عملی و محدود به زمان شده» پایان داده شود.
این اتحادیه در ۸ آگوست سال ۱۹۶۷ توسط تایلند، سنگاپور، فیلیپین، مالزی و اندونزی شکل گرفت و سپس کشورهای ویتنام، میانمار، لائوس، کامبوج و برونئی نیز به آن پیوستند.
نظر شما