۲۲ آبان ۱۴۰۱، ۸:۳۴
کد خبر: 84939397
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

طعم شیرین خدمت در کام کودکان " کِدنج "

۲۲ آبان ۱۴۰۱، ۸:۳۴
کد خبر: 84939397
طعم شیرین خدمت در کام کودکان " کِدنج "

شیراز - ایرنا- روستای کِدنج،(Kedenj) مرکز بخش سیاخ دارنگون شهرستان شیراز در استان فارس است. اهالی این روستا و روستاهای این بخش مشاغل کشاورزی و باغبانی دارند ، در سالهای اخیر با اجرای طرح های محرومیت زدایی و توسعه روستایی در این منطقه و روستاهای همجوار سعی گردیده تا طعم شیرین خدمت در کام مردم ماندگار گردد.

به گزارش خبرنگار ایرنا ،آمیختگی سر و صدای لودرها و بولدوزرها با هلهله و پایکوبی کودکان در کوچه پس کوچه های روستای کدنج شهرستان شیراز ماندگار ترین و زیبا ترین چشم انداز و صحنه ای است که در ذهن می ماند و نشان از رضایتمندی ساکنان این روستا و ماندگاری آنها در این جغرافیا و طبیعت زیبای میهن اسلامی است.

هر بار که غلتک ها می آیند و می روند و لایه لایه آسفالت داغ را بر کوچه های روستا می نشانند و می کوبند ، کودکان شادی کنان و دست افشان سرخوش از عمران و آبادی روستایشان بارقه امید در چشمهایشان می درخشد و افق های روشنی فرا روی خود می یابند ، آنها از این که دیگر در کوچه های مملو از شُل و گِل پرسه نمی زنند و به راحتی و با آسایش می توانند خود را به مدرسه برسانند و دوچرخه سواری کنند و با کمتر باد و نسیمی خاک و خاشاک به هوا بر نمی خیزد خوشحال و شادمانند.

کدنج حدود ۵ کیلومتر تا شیراز فاصله دارد و با باغ‌های موسوم به طرح فلاحت در فراغت همجوار است ، فراوانی باغ ها در اطراف این روستا و سایر روستاهای بخش سیاخ و دارنگون شیراز موجب شده است تا آمد و شد شهروندان از شیراز به این بخش افزایش یابد و به رغم باریکی جاده روستایی و خطراتی که با تصادفات مکرر در این مسیر اتفاق می افتد ، ساکنان روستای کدنج زندگی دراین روستا را تداوم بخشیده اند ، این روستا حدود ۴ هزار نفر جمعیت دارد و تا کنون طرح هادی آن بازنگری و توسعه یافته است و اکنون برای سومین بار مطالعات بازنگری طرح هادی آن در دست اجرا و انجام است.

مسعود صف شکن مدیر بنیاد مسکن شهرستان شیراز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا برخی اقدامات انجام شده برای توسعه روستاهای این شهرستان را برشمرد و اظهار داشت : بنیاد مسکن در بیش از ۱۱ روستای بخش سیاخ و دارنگون خدمات عمرانی را انجام داده است ، روستاهای کدنج ، قلعه چوبی ، شیب جدول ، دهنو شوراب ، دره ، خانه خمیس علیا ، خارکان ، حسین آباد ، بابا ایور ، اسلام آباد و بابا پور از جمله روستاهایی است که عملیات بهسازی و توسعه و عمران روستایی در آن کلید خورده است.

طعم شیرین خدمت در کام کودکان " کِدنج "
مهندس مسعود صف شکن مدیر بنیاد مسکن شهرستان شیراز 

مدیر بنیاد مسکن شهرستان شیراز با ارائه آمارهایی از تسهیلات اعطایی به روستایی برای بهسازی مسکن روستایی در این شهرستان افزود: علاوه بر بهسازی و توسعه معابر روستایی بنیاد مسکن اقدامات شایسته برای بهسازی مسکن روستایی نیز در سال جاری انجام داده است ، ۲۵۷ فقره تسهیلات قرض الحسنه به مبلغ ۱۸هزار و ۳۸۰ میلیون ریال تسهیلات امسال برای پرداخت به متقاضیان در شهرستان شیراز برای بهسازی مسکن روستایی تخصیص یافت ، که تا کنون برای ۱۸۴ متقاضی عقد قرار داد شده است.

مهندس صف شکن همچنین از معرفی ۹ هزار و ۸۵۰ متقاضی برای دریافت تسهیلات ویژه مسکن روستایی به بانک خبر داد و گفت : ۲ هزار و ۵۷۹ میلیارد ریال تسهیلات در قالب طرح ویژه بهسازی مسکن روستایی در شهرستان شیراز اختصاص یافته است.

علی جعفری معاون فنی و اجرایی بنیاد مسکن شهرستان شیراز در باره اجرای طرح های عمران روستایی در بخش سیاخ دارنگون و روستای کدنج شیراز به خبرنگار ایرنا گفت : امسال حدود ۱۰ هزار متر مربع از معابر و کوچه های روستای کدنج آسفالت شده و توسعه یافته است ، این طرح با بهره گیری از قیر یارانه ای و با مشارکت و همراهی دهیاری روستا به سرانجام رسید و موجب رضایت روستاییان شده است.

جعفری در ادامه برخی اقدامات برای بازنگری طرح هادی این روستا را هم بیان کرد و افزود: ۲۵۶ قطعه زمین در مجاورت روستای کدنج به زوج های جوان و متقاضیان واگذار شده است ریال واگذاری این اراضی زمینه ماندگاری بیشتر روستاییان و کاهش مهاجرت ها و حتی ایجاد مهاجرت معکوس را موجب شده است ، ۶۰ هکتار زمین برای اجرای طرح های توسعه روستای کدنج تملک شده و و طرح های توسعه در سه فاز دراین روستا در حال اجرا است . اراضی فاز یک به متقاضیان واگذار گردید و فازهای دوم و سوم نیز در حال مطالعه و واگذاری است.

محمد ثروتی دهیار روستای کدنج نیز با تقدیر از خدمات مسوولان شهرستان شیراز و بنیاد مسکن این شهرستان از رضایت و خشنودی روستاییان برای اجرای طرح های توسعه و محرمیت زدایی سخن گفت و افزود: مردم زحمتکش و پر تلاش روستای کدنج هر روز برای تامین معاش خانواده در مزارع کشاورزی و باغ ها به کار می پردازند ، کدنج یک روستای مولد و کار آفرین است و بسیاری از روستاییان همجوار به این منطقه می آیند و چرخ کار و تلا شدراین روستا در گردش است.

ثروتی ، دهیار روستای کدنج ، کاهش مهاجرت و امید به افزایش ماندگاری روستاییان دراین منطقه را بهترین ثمره و کارکرد توسعه روستایی دانست که در سالهای اخیر با افزایش خدمات عمرانی رو به فزونی گذاشته است.

پای صحبت برخی از کودکان روستای کدنج هم نشستیم ، آنها با گرمی و در لهیب آفتاب یک روز پاییزی سخن می گفتند و از این که چرخ توسعه روستایی در روستای کدنج به چرخش و حرکت در آمده است احساس رضایت می کردند ، برای این بچه ها و کودکانی که درخشش چشم ها و امید مانده در چهره شان گرما بخش و امید افزا بود ، راه رفتن روی آسفالت کوچه های کدنج بهترین هدیه و بهترین صحنه زندگی بود.

در آخرین ساعت های یک روز پاییزی و هنگامی که آفتاب اواسط آبان ماه پشت کوه‌های مشرف به بخش سیاخ دارنگون غروب می کرد ، برای کودکان روستای کدنج دست تکان دادیم و با خاطرات شیرین آنها بدرود گفتیم ، رنگ نارنجی آفتاب کم کم بر تراکتورها و یدک کش ها و ادوات کشاورزی که در سر کوچه های این روستا قرار داشت سایه می افکند ، گنبد طلایی مسجد روستا در آفتاب غروب تلولو و درخششی بیشتر داشت ، صدای الله اکبر اذان از بلند گوی مسجد به گوش می رسید و خستگی یک روز کاری همراه با کشاورزان ، باغداران و دامداران به روستا باز می گشت تا در گرمای روحبخش خانه ها و در جمع خانواده از تن آنان بیرون رود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha