فاطمه عباسی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به راههای پیشگیری از مسمومیت کودکان اشاره کرد و افزود: باید از بسته بودن درب کابینتها و کمدهای محل نگهداری دارو و دیگر مواد سمی و شیمیایی مطمئن بود و انواع مواد شوینده، پاککننده و حشرهکشها را دور از دسترس کودکان قرار داد.
وی اظهار داشت: همچنین داروها باید در جای مناسب و دور از دسترس اطفال نگهداری و داروهای تاریخ مصرف گذشته دور ریخته شود و در صورت استفاده از شربت متادون نیز، باید آن را در ظرف مخصوص و قفلدار نگهداری کرد.
این کارشناس با تاکید بر اینکه اشیاء تیز مثل چنگال و چاقو همچنین حیوانات خانگی میتواند به کودکان آسیب برساند، ادامه داد: والدین باید همواره از محل کودک خود، مطلع باشند، کودکان نباید در منزل، تنها گذاشته شوند و باید به آنان آموزش داده شود که با افراد غریبه صحبت نکنند.
وی با بیان اینکه اغلب حوادث مربوط به کودکان، در اثر کوتاهی یا بیمبالاتی والدین و اطرافیان اتفاق میافتد و پیامدهای آن اعم از درد، رنج و معلولیت، گریبانگیر کودکان میشود اظهار داشت: آموزش شماره تلفن مرکز فوریتهای پزشکی به کودکان امری مهم و ضروری است و به این موضوع باید توجه جدی داشت.
عباسی، سوختگیها را یکی از حوادث مربوط به کودکان عنوان کرد و افزود: درک کودکان نسبت به تشخیص حس گرما، کامل نیست و از همین رو باید کودکان را از آب داغ و مایعاتی مانند روغن داغ، نور خورشید، آتش، قاشق و کفگیر داغ، بخاری، تنور و انواع دیگر سوزانندهها محافظت کرد.
این کارشناس در خصوص پیشگیری از سوختگی کودکان، خاطرنشان کرد: در هنگام آغوش گرفتن کودک، باید از نوشیدن مایعات داغ نظیر چای و کشیدن سیگار خودداری کرد همچنین کودک را نباید در معرض مایعات داغ و وسایل سوزاننده قرار داد و ظروف حاوی مایعات داغ را نباید روی زمین، میز، کابینت و در دسترس اطفال گذاشت.
کارشناس سلامت نوزادان دانشگاه علوم پزشکی زنجان:
نگهداری مواد سمی و داروها در محل نامناسب از عوامل مسمومیت در کودکان است
۲۱ آبان ۱۴۰۱، ۱۱:۳۴
کد خبر:
84939597
زنجان - ایرنا - کارشناس سلامت نوزادان و کودکان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان گفت: مسمومیتها یکی از علل مرگ کودکان کمتر از پنج سال است که در ۲ سال اول زندگی شیوع بیشتری دارد و از عوامل عمده مسمومیت کودکان، نگهداری مواد سمی و داروها در محل نامناسب و دسترس اطفال است.
نظر شما