۲۱ آبان ۱۴۰۱، ۱۶:۱۸
کد خبر: 84939989
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

دولت انگلیس برای پذیرش تعریف «اسلام‌هراسی» تعلل می‌کند

لندن – ایرنا – با وجود شیب صعودی جرائم ناشی از نفرت نسبت به اسلام و مسلمانان در انگلیس، دولت محافظه‌کار لندن از پذیرش تعریف واحد و کاربردی برای معضل اسلام‌هراسی استنکاف می‌کند.

به گزارش شنبه ایرنا، تازه‌ترین آمارهای منتشر شده در انگلیس نشان می‌دهد که نفرت علیه مسلمانان ۴۲ درصد از کل جرایم مرتبط با تنفر مذهبی ثبت شده در سال گذشته را تشکیل می دهد. حزب حاکم محافظه‌کار حدود سه سال پیش وعده داده بود که تعریفی کاربردی از اسلام‌هراسی ارائه خواهد کرد اما تعلل و اظهارنظرهای صورت گرفته تردیدها درباره جدیت دولت در این زمینه را افزایش داده است.

افضل خان نماینده مجلس انگلیس در اظهاراتی گفت: عدم اقدام دولت از سال ۲۰۱۸ نشان می دهد که آنها این موضوع را جدی نمی گیرند. سال به سال، مسلمانان بریتانیا قربانی بالاترین نسبت جرائم ناشی از نفرت می‌شوند و هیچ نشانه‌ای از کاهش این روند در دولت محافظه کار دیده نمی‌شود»

سال ۲۰۱۹ جیمز بروکن‌شایر وزیر جوامع وقت انگلیس با بیان اینکه دولت به دنبال ایجاد یک تعریف کاربردی از اسلام هراسی است افزود: «برای درک محکم‌تر ماهیت این تعصب و تفرقه، ما موافق هستیم که باید یک تعریف رسمی از اسلام هراسی برای کمک به تقویت تلاش‌های ما وجود داشته باشد.»

هم زمان فردی به نام قاری عاصم به عنوان مشاور در این زمینه منصوب شد، اما کارشکنی‌های مایکل گوو وزیر جوامع انگلیس کار در این زمینه را متوقف کرد. او ماه گذشته با حضور در یک میزگرد درباره افراط گرایی، در اظهاراتی توهین آمیز «اسلام سیاسی» را یک ویروس نامید و از پاسخ به سووالات درباره پذیرش تعریف اسلام هراسی طفره رفت.

یاسمین قریشی، وزیر زنان و برابری دولت در سایه (کارگر)، هشدار داد که "آفت اسلام هراسی در حال افزایش است" و جرائم ناشی از تنفر نسبت به مسلمانان سال به سال بیشتر می‌شود. او به ایندیپندنت گفت: «محافظه‌کاران تنها حزب سیاسی در انگلیس هستند که تعریف گروه پارلمانی فراحزبی مسلمانان بریتانیا درباره اسلام‌هراسی را رد کرده‌اند. اکنون هم مایکل گوو وعده دولت برای ایجاد یک تعریف جایگزین را زیر پا گذاشته است.»

«قاری عاصم» که خرداد ماه گذشته به دلیل حمایت از توقف اکران فیلم تفرقه‌افکن «بانوی بهشت» در سینماهای این کشور برکنار شد می‌گوید دولت انگلیس هرگز با او برای رسیدن به یک تعریف واحد از اسلام هراسی همکاری نکرد. او می‌گوید که دولت هیچ دفتر، کارمند و منبع مالی در اختیار او قرار نداد و تعامل معناداری با وی صورت نگرفت.

عاصم در پاسخ به نامه برکناری او از سمت مشاور دولت تصریح کرد که محافظه‌کاران «در مورد رسیدگی به نفرت فزاینده علیه مسلمانان در این کشور جدی نیستند". این درحالیست که دولت از خرداد گذشته نیز جانشین عاصم را معرفی نکرده و هیچ تلاشی برای پذیرش تعریف اسلام هراسی صورت نگرفته است.

شورای مسلمانان بریتانیا با صدور بیانیه‌ای در این زمینه اعلام کرد: جوامع مسلمان در انگلیس بیش از سه سال شاهد سیاست شکست خورده دولت در قبال تعریف اسلام هراسی بوده اند. آمارهای وزارت کشور به طور مداوم نشان می دهد که بیش از ۴۰ درصد از جرائم ناشی از نفرت، مسلمانان را هدف قرار می دهد. انگلیس سزاوار یک وزیر جوامع است که واقعاً با جوامع مردمی برای مقابله با همه اشکال نفرت تعامل داشته باشد.»

انالیزی دودز دبیر حزب کارگر انگلیس در نامه‌ای به دولت محافظه‌کار انگلیس خواستار رسیدگی فوری به وضعیت اسلام‌هراسی و پذیرش تعریف کاربردی از سوی حزب حاکم شد. اما نهادهای اسلامی و حقوق بشری در انگلیس امیدی به بهبود وضعیت مسلمانان در سایه دولت ریشی سوناک ندارند.

دبیرکل کمیسیون اسلامی حقوق بشر معتقد است که حضور سوناک به عنوان اولین نخست وزیر آسیایی انگلیس حقوق اقلیت‌های قومی در این کشور را ارتقاء نخواهد داد.

مسعود شجره با انتشار پیام ویدیویی گفت: انتخاب ریشی سوناک به عنوان نخست وزیر انگلیس بحث‌های زیادی را ایجاد کرده مبنی بر اینکه آیا ضریب نژادپرستی در انگلیس کمتر شده است. اما واقعیت این است که نژادپرستی و اسلام هراسی و به طور کلی بیگانه‌ هراسی همچنان ادامه دارد و رو به رشد است.

وی تصریح کرد که مسلمانان ساکن انگلیس در تمامی ابعاد زندگی به شهروندان درجه دو تبدیل شده‌اند و این وضعیت نتیجه فضای تنفر است که سیاستمداران و رسانه‌ها به آن دامن می‌زنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha