داود فرازی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه هر سال بطور متوسط ۵۰ بنای تاریخی در برنامه مرمت قرار میگیرد، افزود: سالانه تعدادی از بناها بطور اروژانسی نیاز به مرمت دارند که این بناها را جهت تامین اعتبار به ارگانهای مربوطه معرفی میکنیم اما متاسفانه اعتباری که میگیریم خیلی محدود است.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی اظهار کرد: به عنوان مثال وقتی ۲ میلیارد برای مرمت برآورد میکنیم اعتباری که تخصیص مییابد بسیار کمتر است و همین امر مهم باعث میشود پروژهای که قرار است در ۲ سال مرمت شود کار آن ۱۰ سال طول بکشد.
وی با بیان اینکه تلاش داریم بناها را حفاظت کنیم، ادامه داد: ابتدا باید اعتبار باشد تا راحت تر از بناهای تاریخی حفاظت کنیم وقتی این بناها حفاظت نشوند، فرسایش یافته و نیاز به مرمت پیدا میکنند.
ساختمان قدیمی صداوسیمای آذربایجان غربی تحت مالکیت شهرداری است
فرازی ادر خصوص ساختمان قدیمی صدا وسیمای آذربایجان غربی یادآور شد: این ساختمان اکنون تحت مالکیت شهرداری است و وظیفه نگهداری و مرمت آن نیز بر عهده این ارگان است.
وی اضافه کرد: براساس ماده ۹۸ قانون برنامه ششم توسعه، ارگانهایی که مالک بناهای تاریخی هستند مسوول مرمت و نگهداری این بناها با اعتبارات داخلی بر عهده خود آنها گذاشته شده است.
معاون میراث فرهنگی، اداره کل میراث فهرنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی گفت: ارگانهایی که بناهای تاریخی دارند مرمت و نگهداری این بناها را باید با نظارت میراث فرهنگی و گردشگری انجام دهند.
فرازی تاکید کرد: تمام ارگانها و دستگاههایی که مالکیت بناهای تاریخی را دارند باید با اعتبار خود اقدام به مرمت و نگهداری بنا کنند ولی متاسفانه این اتفاق نیفتاده است.
مردم در صیانت از بناهای تاریخی همراهی کنند
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی افزود: مردم خود در حفظ و صیانت از بناهای تاریخی، میراث فرهنگی و گردشگری را همراهی کنند تا بتوانیم بهتر و زودتر کارهای مربوط به مرمت این بناها را انجام دهیم.
وی با بیان اینکه در اکثر روستاها به ریش سفیدان محلی و بومی لوح داده شده تا در صیانت از بناهای تاریخی پیشگام باشند، گفت: گستردگی آثار تاریخی این فرصت را نمیدهد تا تمامی آثار مورد بازرسی قرار گیرند بنابراین این مردم هستند که میتوانند نقش سازندهایی در حراست از بناهای تاریخی ایفا کنند.
به گزارش ایرنا، آذربایجان غربی با داشتن یک هزار و ۷۰۰ اثر تاریخی ثبت شده ملی و ۲ اثر ثبت جهانی شده (قره کلیسای چالدران و تخت سلیمان تکاب) به لحاظ گستردگی آثار تاریخی، طبیعی و معنوی از جایگاه بالایی برخوردار است.
نظر شما