۳۱ هزار بیمار مبتلا به دیابت در چهارمحال و بختیاری شناسایی شدند

شهرکرد- ایرنا- رییس گروه بیماری غیرواگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال وبختیاری از شناسایی ۳۱ هزار بیمار مبتلا به دیابت در استان خبر داد و گفت: این بیماران از خدمات مراکز جامع سلامت و خانه بهداشت و کلینیک‌های تخصصی بهره‌مند هستند.

هوشنگ ناصری روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: هم‌اکنون خدمات غربالگری و مراقبت از بیماران مبتلا به دیابت و همچنین شناسایی بیماران جدید در تمام مراکز خدمات جامع سلامت و خانه‌های بهداشت استان به صورت رایگان ارائه می‌شود.

وی با اشاره به اینکه هم‌اکنون ۳۳۰ خانه بهداشت و ۱۱۰ مرکز خدمات جامع سلامت در استان فعال است، گفت: در این مراکز ۲ خدمت توسط مراقبان سلامت و بهورزان در خانه‌های بهداشت و مراکز جامع سلامت به صورت رایگان و ماهانه به بیماران دیابتی ارائه می‌شود و خدمات ویزیت پزشک عمومی نیز هر سه ماه یکبار توسط پزشکان فعال در این مراکز برای بیماران ارائه می‌شود.

ناصری اظهار داشت: در حوزه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خدمات غربالگری دیابت افراد بالای ۳۰ سال به صورت رایگان انجام می‌شود و افراد سالم پس از دعوت به مراکز درمانی و خانه‌های بهداشت تحت آزمایش قرار گرفته و شناسایی افراد سالم از بیمار انجام می‌شود.

ناصری افزود:هم‌اکنون درصد مراقبت پزشک از افراد دیابتی ۱۶ درصد و مراقب سلامت ۲۴ درصد است که این امر نشاندهنده مراجعه کم افراد برای مراقبت به مراکز خدمات جامع سلامت و مراکز بهداشتی و درمانی است.

به گفته وی، هدف‌گذاری امسال برای مراجعه افراد مبتلا به دیابت و مراجعه به مراقبان سلامت به ۸۰ درصد و مراقبت پزشکی به ۷۰ درصد برسد و امید است که این هدف‌گذاری تا پایان سال محقق شود.

رییس گروه بیماری غیرواگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال وبختیاری گفت: هم اکنون برای تامین دارو بیماران دیابتی مشکل خاصی وجود ندارد و داروهای این بیماران در سطح استان موجود است و داروها بر اساس اطلاعات بیماران در سامانه معاونت درمان توزیع می‌شود.

ناصری به کمبود قلم انسولین در یک بازه زمانی در سطح استان اشاره کرد و گفت: هم‌اکنون مشکل خاصی در زمینه تامین دارو و توزیع دارو بیماران دیابت در استان وجود ندارد.

وی به فعالیت ۱۰ کلینیک دیابت در سطح استان اشاره کرد و گفت: خدمات سطح ۲ به بیماران دیابتی در این کلینیک‌ها ارائه می‌شود.

زنان به دلیل اینکه مراجعه بیشتر به مراکز درمانی دارند و به سلامتی خودشان اهمیت بیشتر می‌دهند، بیشترین آمار افراد شناسایی شده مبتلا به دیابت را زنان تشکیل می‌دهند

ناصری با اشاره به اینکه ۶۵ درصد افراد شناسایی مبتلا به دیابت زنان و ۳۵ درصد مردان هستند، افزود: زنان به دلیل اینکه مراجعه بیشتر به مراکز درمانی دارند و به سلامتی خودشان اهمیت بیشتر می‌دهند، بیشترین آمار افراد شناسایی شده مبتلا به دیابت را زنان تشکیل می‌دهند.

وی اظهار داشت: بیماری دیابت بیماری است که به سبک زندگی انسان مرتبط است و براساس برآورد انجام شده ابتلا به دیابت در مناطق شهری به دلیل نوع تغذیه، سبک زندکی، تحرک بدنی کم بیشتر از مناطق روستایی است.

ناصری از اجرای طرح خطرسنجی بیماری قلبی و عروقی از سال ۱۳۹۶ تاکنون در سطح استان خبر داد و گفت: این طرح برای افراد بالای ۳۰ سال انجام می‌شود که این افراد توسط مراقبت سلامت به مراکز خدمات سلامت و خانه بهداشت دعوت می‌شوند و از نظر بیماری‌های مختلف از جمله قند، فشار خون و بیماری قلبی و عروقی آزمایش می‌شوند تا میزان خطر بروز سکته قلبی و مغزی در ۱۰ سال به آینده در این گروه سنی بررسی شود.

به گفته وی، هم اکنون ۴۰ درصدجمعیت هدف استان خطر سنجی شدند و اجرای این برنامه به صورت مستمر ادامه دارد و سالانه افرادی که خطر سنجی شدند مجدد غربالگری و افرادی که غربالگری نشدند نیز غربالگری خواهند شد و براساس برنامه هدف سنجی این آمار در سالجاری به ۷۰ دصد افزایش پیدا خواهد کرد.

وی از اجرای یک پیمایش که هر سه سال یکبار در کشور انجام می‌شود خبر داد و گفت: براساس این پیمایش میزان دیابت در جمعیت بالای ۳۰ سال که ۵۰ درصد جمعیت استان را تشکیل می‌دهد ۹.۳ درصد ابتلا به دیابت داشته باشند، که این میزان در برخی از نقاط استان به دلیل کم بودن مراجعان و همچنین کمبود اعتبار و تجهیزات آزمایشگاهی ۶ درصد است.

به گزارش ایرنا، ۲۱ لغایت ۲۷ آبان ماه مصادف با هفته دیابت است که شعار اختصاصی سال ۲۰۲۲ "با آموزش دیابت از آینده خود مراقبت کنیم " است.

شعار روزهای این هفته شامل شنبه "آموزش پیش دیابت، پیشگیری و شیوه زندگی سالم"، یکشنبه "آموزش دیابت، جامعه، مدارس و خانواده"، دوشنبه"با آموزش دیابت از آینده خود محافظت کنیم"، سه شنبه "آموزش دیابت، خودمراقبتی"، چهارشنبه "آموزش دیابت، رسانه و سلامت دیجیتال"، پنجشنبه "آموزش دیابت، ارائه دهندگان خدمت، پزشکان، پرستاران، مراقبین سلامت" و جمعه "آموزش دیابت، دسترسی به دارو و درمان و نقش بیمه‌ها" نامگذاری شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha