تظاهرات مردم اسپانیا در اعتراض به وضعیت بهداشت عمومی

تهران - ایرنا - هزاران نفر از شهروندان پایتخت اسپانیا با شعار «مادرید در دفاع از نظام بهداشت عمومی به پا می‌خیزد» به خیابان‌ها آمدند و اعتراض خود به برنامه‌های دولت در بخش بهداشت عمومی این ایالت را ابراز کردند.

به گزارش ایرنا به نقل از رسانه‌های اسپانیا، سازمان‌ها تخمین می‌زنند که حدود ۶۷۰ هزار نفر در خیابان‌های مرکز مادرید گردهم آمدند؛ این در حالی است که مقام‌های دولتی، شمار معترضان را حدود ۲۰۰ هزار نفر اعلام کردند.

از یک هفته پیش تاکنون، پزشکان شاغل در کلینیک‌های ۲۴ ساعته مادرید، در مخالفت با «هرج و مرج» ناشی از طرح دولت برای اضافه کردن کلینیک‌های بیشتر بدون استخدام کارکنان جدید، اعتصاب کرده‌اند. آن‌ها معتقدند که پزشکان در شرایط فعلی نمی‌توانند به اندازه کافی از بیماران مراقبت کرده و خدمات ارائه دهند.

اتحادیه‌هایی که نماینده حدود پنج هزار پزشک خانواده در مادرید هستند نیز اعلام کرده‌اند که از ۲۱ نوامبر، به صف اعتصاب‌ها خواهند پیوست.

مادرید اگر چه یکی از ثروتمندترین شهرهای اسپانیا است، اما از نظر تعداد پزشک خانواده به ازای هر نفر، در جایگاه دوم در این کشور قرار دارد. از نظر تعداد پرستاران نیز در انتهای فهرست شهرها قرار دارد و از لحاظ کمترین هزینه در سرانه مراقبت‌های بهداشت عمومی، در جایگاه دومین منطقه اسپانیا قرار دارد.

«ایزابل دیاز آیوسو» رهبر منطقه‌ای ایالت مادرید که به تلاش برای از بین بردن سیستم بهداشت عمومی متهم است، اعتصاب‌ها را اقدامی در جهت «بایکوت» این ایالت توصیف کرد و گفت هدف از اعتراض‌ها، انگیزه سیاسی است.

وی در دوران شیوع همه‌گیری کووید-۱۹ نیز به صراحت، علیه قرنطینه‌ها موضع‌گیری کرد و به شدت مورد انتقاد جامعه بهداشت این کشور قرار گرفت.

تظاهرکنندگان در جریان تجمع‌ها، کاریکاتورهای بزرگی از رئیس ایالتی مادرید حمل می‌کردند و برای استعفای او شعار می‌دادند.

«پدرو آلمودوار» کارگردان مشهور سینما نیز در این اعتراض‌ها شرکت کرد. او در اظهاراتی به روزنامه ال پاییس گفت که راهپیمایی می‌کند زیرا «مسئله بهداشت عمومی، همه را تحت تأثیر قرار می‌دهد».

این تظاهرات گسترده همچنین شامل یک دقیقه سکوت برای هزاران نفری بود که در خانه‌های سالمندان در مادرید در طول همه‌گیری کرونا جان خود را از دست دادند.

براساس گزارش یورواستات (اداره آمار اتحادیه اروپا)، امید به زندگی ساکنان مادرید در سال ۲۰۲۰ به شدت نسبت به ساکنان سایر نقاط اروپا کاهش یافت (از ۸۵.۸ به ۸۲.۳ سال).

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha