به گزارش خبرنگار ایرنا، آیت الله غلامعلی صفایی بوشهری روز دوشنبه در دومین همایش ملی پژوهشهای نوین در نیروگاههای هستهای در بوشهر افزود: تسلط بر دانش بویژه علوم استراتژیک در شرایط کنونی جهان که براساس دانش انرژی پایه استوار است، یکی از مهمترین مولفههای قدرت برای یک نظام به شمار میرود.
وی بیان کرد: منابع انسانی فرهیخته، آگاه و آینده نگر از دیگر مولفههای قدرت در یک نظام به شمار می رود به نوعی که در شرایط کنونی، تنها دسترسی به علم روز به معنای عقب ماندن است؛ بنابراین باید به دنبال تسلط به حوزه علوم فوق روز باشیم.
امام جمعه بوشهر اظهار کرد: علم به طور ذاتی اقتدار زا است به همین دلیل در طول تاریخ نظام حکمرانی همیشه به دنبال جذب دانشمندان بوده است.
صفایی بوشهری یادآور شد: دانش هستهای به دلیل تولید مستقیم انرژی و استفاده فرا انرژی در دانشهای پزشکی و غیرپزشکی از جایگاه فوق العاده ای در ایجاد مولفه قدرت برای یک نظام در عرصههای مختلف نظم نوین جهانی به شمار میرود.
وی ادامه داد: امروز رویکرد تمامی طراحان و نظام مهندسی نظم نوین جهانی براساس مدیریت انرژی است
نماینده ولی فقیه در استان بوشهر گفت: هرچند در مجامع علمی بر مدیریت دریا به عنوان یکی از مولفههای قدرت، مدیریت استراتژیک تغذیه یا در عرصه دفاعی تاکید میشود، اما همه نظریه پردازان نظم جهانی براین باورند که آینده جهان از آن کشوری است که هندسه و چرخه تولید، تبدیل و ارائه انرژی را بخوبی مدیریت کند.
صفایی بوشهری افزود: صاحبان این تفکر به نگاه سلطهای به دنبال کنترل و مهار دانش انرژی بویژه در حوزه هستهای هستند، جذب دانشمندان هستهای را به شکل تهدید و تطمیع پیگیری میکنند و به مدیریت سیاست دیپلماتیک حوزه انرژی نگاهی آپارتایدی دارند.
وی توضیح داد: از نگاه آنها انرژی هستهای و تمام امور مرتبط با آن باید برای کشورهایی باشد که در نظام سلطه معنا و مفهوم پیدا میکنند و در قالب این دیدگاه دیگر کشورها حتی اگر اقتدار لازم برای پیشرفت در این عرصه را داشته باشند باید محروم بمانند.
نماینده ولی فقیه در استان بوشهر با اشاره به اهمیت دستیابی به انرژی هسته ای در نظم نوین جهانی به عنوان یکی از مولفههای اساسی قدرت، تاکید کرد: لازم است در عرصه سخت و نرم افزاری مرتبط با این نوع انرژی تلاش بنیادی صورت گیرد که منجر به قدرتمندی ایران در نظم نوین جهان خواهد شد.
وی عنوان کرد: باید در تمام عرصهها از جمله مواد اولیه سوخت و کشف آن، تولید سیستمهای اولیه چرخش ایزوتوپها و دیگر سیستم های نیروگاهی پیشرفت لازم را داشته باشیم چرا که در غیر این صورت در نظام آینده جهان دچار مشکل می شویم.
نماینده ولی فقیه در استان بوشهر با اشاره به اهمیت تولید دانش، گفت: پژوهش کاوشهای نظاممند و هدفمند برای حل مساله و تولید دانش و محصولات دانش بنیان است و حتی اگر پژوهشی به نتیجه نرسد هم بی ثمر نخواهد بود.
صفایی بوشهر عنوان کرد: سرمایهگذاری در پژوهش هزینه نیست بلکه اعتباری است که بر ساختار کلان دانش کشور می افزاید و نیروگاه اتمی بوشهر نیز فرایند عشق به خدمت، پژوهش براساس دانشهای نوین و مجاهدت و از خود گذشتگی های عزیزانی که است در طول سالیان به سرانجام رسیده است.
امام جمعه بوشهر گفت: ما باید از تمام مزایای یک راکتور مانند تولید آب شرب و دیگر امور اقماری به صورت بهینه استفاده کنیم و این نیروگاه میتواند 420 هزار متر مکعب از نیاز آب این استان را تامین کند.
وی توصیه کرد: همایشهای هستهای در بوشهر برای آشنایی مردم این استان با این حوزه تلاش کند.
صفایی بوشهری تاکید کرد: رویکرد امروز ما باید نه تنها خودکفایی و تولید علوم بلکه مرجعیت علمی جهان بویژه در علوم بنیادین و استراتژیک باشد.
دومین همایش ملی پژوهشهای نوین در نیروگاههای هسته ای امروز و فردا با حضور سخنرانان استانی و ملی در نیروگاه اتمی بوشهر ادامه دارد.
نظر شما