کمتر از ۱۰ درصد ذخایر معدنی آذربایجان‌شرقی کشف شده است

تبریز - ایرنا - رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه این استان با هشت میلیارد تن رتبه اول ذخایر معدنی در کشور را دارد، گفت: تا کنون کمتر از ۱۰ درصد از این ذخایر کشف شده است.

صابر پرنیان روز دوشنبه در مراسم افتتاح مدرسه عالی مهارت در دانشگاه آزاد اسلامی تبریز با بیان اینکه آذربایجان شرقی ظرفیت خوبی در زمینه صنعت، معدن و تجارت دارد که نیازمند استفاده بهینه در راستای توسعه اقتصادی، خلق ثروت و اشتغالزایی است، اظهار کرد: ما نتوانسته ایم بدنه علمی و فنی را به بدنه سنتی صنعت وصل کنیم و باید دانشگاه کمک کند تا این ارتباط شکل بگیرد.

وی با بیان اینکه طرح فرآوری معدن در استان وجود ندارد، افزود: کشورهای منطقه هفت بار در معدن اکتشاف کرده و تا لایه های بسیار زیرین کشف شده نیز نفوذ می کنند اما ما حتی یک بار نیز نمی توانیم اکتشاف کنیم.

۸۰۰ طرح تولیدی در آذربایجان شرقی در مرحله نصب تجهیزات است

رییس سازمان صمت آذربایجان شرقی با اشاره به ۲ هزار و ۵۶۰ طرح صنعتی در دست اجرا در استان گفت: ۸۰۰ طرح در مرحله نصب ماشین آلات است و به زودی افتتاح می شوند.

وی از اجرای ۲۷ مگا پروژه و ۱۸۵ طرح مهم صنعتی در آذربایجان شرقی خبر داد و افزود: برای اجرای این طرح ها بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری انجام می شود که تولید روزانه ۱۰۰۰ تن روغن خوراکی از جمله این طرح ها است.

پرنیان از صدور ۲ هزار و ۱۰۰ پروانه سرمایه گذاری در حوزه صنعت در یک سال گذشته خبر داد و گفت: در حوزه خدماتی نیز ۴۰۰۰ پروانه صادر شده است که میانگین روزی ۱۳ پروانه می باشد.

وی معدن مس سونگون را بزرگ ترین معدن مس با ظرفیت عظیم سرمایه گذاری دانست و افزود: در چهار سال آینده ۱۰۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری در این بخش انجام می شود که انقلابی در حوزه صنایع پایین دستی مس محسوب می شود.

رییس سازمان صمت آذربایجان شرقی با بیان اینکه این استان در حوزه صادرات رتبه پنجم کشوری را دارد و قابلیت های بسیاری در زمینه صادرات در استان وجود دارد، خاطرنشان کرد: آذربایجان شرقی قطب صنایع غذایی است که نیازمند برندسازی است؛ در شهر تبریز شکلاتی با یک چهارم قیمت شکلات سوئیس تولید می شود که از نظر مرغوبیت بهتر از آن شکلات می باشد.

پرنیان با بیان اینکه دولت نتوانسته پابه پای بخش خصوصی حرکت کند چرا که ۹۰ درصد مراجعات ما برای توسعه در بخش خصوصی است، گفت: ۲۰ سال پیش شیشه را به صورت حواله ای دریافت می کردیم ولی امروز بزرگ ترین کارخانه دانش بنیان شیشه های تک آسیا در تبریز است.

مدرسه عالی مهارتی قالب‌سازی دانشگاه آزاد تبریز با تجهیزات و امکانات مناسبی مانند دستگاه سی.ان.سی و دستگاه اسپارک و قالب‌های اهدایی از سوی شرکت ریخته‌گری و شرکت تراکتورسازی افتتاح شد و در آن دوره‌های کوتاه مدت برگزار و مدرک معتبر صادر خواهد شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha