به گزارش ایرنا، جیمز هیپی روز دوشنبه با ایراد سخنانی در مجلس عوام گفت: غرب آفریقا منطقه مهمی برای بریتانیا و متحدان ما در سراسر اروپا است. ما به شدت به حمایت از سازمان ملل برای اجرای تعهدات حفظ صلح در سراسر جهان متعهد هستیم. با این حال، نمایندگان مجلس میدانند که در ماه فوریه، رئیسجمهوری فرانسه امانوئل مکرون خروج نیروهای فرانسوی از مالی را اعلام کرد و سایر کشورهای اروپایی و همچنین کانادا که در عملیات برخان به رهبری فرانسه مشارکت داشتند، دست به اقدام مشابهی زدند.
عملیات برخان در سال ۱۳۹۳ به بهانه مبارزه با تروریسم در منطقه موسوم به 'ساحل' راه اندازی شد.
مقام نظامی انگلیس با اشاره به خروج ارتش این کشور از مالی گفت که وقوع دو کودتا در عرض سه سال گذشته، تلاش های بین المللی برای پیشبرد صلح در مالی را تضعیف کرده است.
هیپی به آخرین دیدار خود با وزیر دفاع مالی برای بررسی اهداف نیروهای حافظ صلح اشاره کرد و افزود: اندکی پس از این دیدار، دولت مالی همکاری با گروه روسی واگنر را آغاز کرد و فعالانه به دنبال مداخله در کار ماموریت های تحت رهبری فرانسه و سازمان ملل بود.
وی با بیان این ادعا که گروه واگنر ناقض گسترده حقوق بشر است مدعی شد که همکاری دولت مالی با گروه واگنر با اهداف صلح پایدار همسو نیست و لندن «نمی تواند ارتش کشور را برای تامین امنیت کشوری مستقر کند، که دولت آن مایل به همکاری با ما برای ایجاد ثبات و امنیت نیست.»
معاون وزیر دفاع انگلیس ادعا کرد: با این حال، تعهد ما به غرب آفریقا و کار مهم سازمان ملل کاهش نیافته و ما از نزدیک با متحدان خود کار میکنیم تا گزینههایی را برای استقرار مجدد در کنار فرانسه، اتحادیه اروپا و سایر متحدان همفکر خود در نظر بگیریم.
از زمان حضور نیروهای حافظ صلح سازمان ملل متحد در مالی در سال ۲۰۱۳ تاکنون ۲۵۰ تن از آن ها در حملات و انفجارها کشته شدند.
جمهوری مالی در غرب آفریقا چندین تلاش را برای کودتا تجربه کرده است. در سال ۲۰۱۲، ارتش «احمد تومانی توره» را سرنگون کرد و یک کمیته نظامی به رهبری «احمد سانوگو» انحلال دولت او را اعلام کرد. پس از چند سال در ادامه تنش های سیاسی در سال ۲۰۲۰، ارتش مالی رئیس جمهور «ابراهیم بوباکار کیتا» را برکنار کرد اما تحریم های بین المللی مانع از قدرت گرفتن ارتش شد.
نظر شما