صنایع تبدیلی حلقه مفقوده کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد است

یاسوج- ایرنا- مدیرکل تعاون روستایی کهگیلویه و بویراحمد گفت: صنایع تبدیلی و تکمیلی حلقه مفقوده در توسعه بخش کشاورزی استان بشمار رود که با بستر سازی برای ایجاد آن ها شاهد اشتغالزایی و کاهش فاصله مزرعه تا فرآوری خواهیم بود.

علی بخش شجاعی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ظرفیت تولید سیب استان حدود ۱۲۶ هزار تن است که نبود و یا کمبود صنایع تبدیلی مرتبط از جمله صنایع فرآوری و نگهداری به ویژه سردخانه معضلی اساسی است.

وی افزود: تنها کمتر از هشت درصد ظرفیت محصولات باغی قابل نگهداری استان، بحث نگهداری آن ها امکان پذیر است.

مدیرکل تعاون روستایی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: همین عامل باعث شده بخش عمده ای از محصولات تولیدی کشاورزی استان به ویژه سیب توسط دلالان و واسطه ها با قیمت اندک از کشاورزان خریداری و به خارج از استان حمل و توزیع شود.

شجاعی ابراز داشت: می طلبد ضمن دعوت از سرمایه گذاران و اعطای بسته های تشویقی همچون تسهیلات، زمین ( واگذاری زمین های ملی و یا در شهرک های صنعتی) و فراهم نمودن زیرساخت های لازم راه را برای توسعه بخش کشاورزی استان هموار ساخت.

وی تاکید کرد: باید بستر مناسب برای راه اندازی صنایع مرتبط با بخش کشاورزی با توجه به ظرفیت های استان در مناطق مختلف فراهم شود.

مدیرکل تعاون روستایی کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: با این رویکرد زمینه اشتغال و کاهش فاصله مزرعه تا فرآوری برای کشاورزان هم استانی ها فراهم خواهد شد.

شجاعی اضافه کرد: پس از بخش صنعت در جهان صنایع تبدیلی می تواند در بخش تولید، فرآوری اشتغال، ارزش افزوده و دیگر موارد اثر گذار باشد.

وی ادامه داد: برای خرید سیب درجه سه صنعتی در استان وارد عمل شده ایم اما مشکلاتی همچون کمبود ناوگان حمل و نقل و نبود صنایع تبدیلی و تکمیلی پیش روی تعاون روستایی هست.

سالانه یک میلیون تن محصولات کشاورزی در کهگیلویه و بویراحمد تولید می‌شود که ۳٠٠ هزار تن از این مقدار قابلیت نگهداری سردخانه‌ای دارد.

هم اکنون یکهزار و ۸۰۰ بهره بردار در زمینه تولید سیب درختی در کهگیلویه و بویراحمد فعالیت می کنند.سالیانه ۲۷۰ تا ۲۸۰ هزار تن انواع میوه شامل، سیب، مرکبات، میوه‌های تابستانه و سایر میوه‌ها در باغستان‌های کهگیلویه و بویراحمد تولید شود.

این استان ۲۷۰ هزار هکتار زمین کشاورزی دارد که سالیانه ۹۷۲ هزار تن محصول کشاورزی در کهگیلویه و بویراحمد تولید و روانه بازارهای مصرف می‌شود.

کهگیلویه و بویراحمد با مساحتی حدود ۱۶ هزار و ۲۴۹ کیلومترمربع، سرزمینی مرتفع و کوهستانی با اقلیم سردسیری و گرمسیری در جنوب غربی ایران قرار دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha