اردشیر شهرکی روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: زرد، ماری، روغنی، مانزالینا، کنسروالیا و آربیکن از مهمترین نوع زیتون تولیدی باغداران سیستان و بلوچستان است که بیشتر در شهرستانهای زاهدان، خاش، تفتان، میرجاوه و سیستان کشت میشود.
وی افزود: پیشبینی میشود تا پایان آذرماه ۳۰۰ تن زیتون از سطح باغات استان سیستان و بلوچستان برداشت و روانه بازار مصرف شود.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: برداشت زیتون برای روغنگیری نیز در مرحله رسیدن به رنگ بنفش تیره است که میوه در این زمان بیشترین درصد روغن و روغن حاصله بالاترین کیفیت را داشته باشد.
وی اظهارداشت: هماینک یک کارگاه فرآوری روغن زیتون در استان سیستان و بلوچستان در مجتمع گلخانه سیادک زابل فعال است.
به گزارش ایرنا سیستان و بلوچستان به سبب نزدیکی به خط استوا و بهرهگیری از رطوبت دریا توانمندی زیادی در تولید محصولات گرمسیری و نیمه گرمسیری و بعضا منحصر به فرد از جمله انبه، موز، پاپایا، گواوا، هندوانه آناناسی، نارگیل، زیتون محلی، انار و مرکبات دارد.
تولید محصولات کشاورزی در سیستان و بلوچستان در طول سال رواج دارد و زمین های برخی مناطق این استان مانند نیکشهر، سرباز، ایرانشهر، کنارک، زرآباد، دشتیاری و چابهار در هر سال توان تولید ۲ بار محصول را دارند
نظر شما