علی مستوفیان روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: دهمین فصل پژوهشهای مشترک ایرانی - آلمانی در محوطه تاریخی ریوی از ابتدای آبان ماه سال جاری آغاز شده و تا نیمه آذرماه ادامه خواهد داشت.
وی افزود: مهم ترین دستاوردهای این کاوش کشف بقایای یک دژ نظامی مربوط به ۲ هزار و ۷۰۰ سال قبل همزمان با امپراطوری مادها در بخش جنوبی محوطه، کشف گورستان عصر آهنی در بخش جنوب شرقی محوطه و کشف گِل مُهرهای نقش دار در بخش مرکزی محوطه تاریخی ریوی بود.
مستوفیان گفت: "ریوی" یکی از مهمترین محوطههای دوران تاریخی شمال شرق کشور با وسعتی بیش از ۱۱۰ هکتار در ۳ کیلومتری غرب شهر آشخانه است که پژوهشهای باستان شناسی و ایجاد زیرساختهای گردشگری در آن می تواند موجب ارتقای شناخت ما از هویت تاریخی و رشد صنعت گردشگری در منطقه شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان شمالی یادآور شد: پژوهشهای باستانشناسی در این محوطه از سال ۱۳۹۱ آغاز و در سال ۱۳۹۶ نقشه و ضوابط ملی عرصه و حریم آن تهیه و ابلاغ شد.
وی افزود: نتایج مقدماتی پژوهشهای باستان شناسی بینالمللی ایرانی - آلمانی در ریوی حکایت از وجود تداوم استقراری در محوطه ریوی از حدود ۹۰۰ پیش از میلاد تا اواخر دوران ساسانی (حدود هزار و ۵۰۰ سال) دارد.
مستوفیان عنوان کرد: اهمیت محوطه ریوی در این است که وسعت آن در دوران هخامنشی به بیش از ۱۱۰ هکتار رسیده و یکی از شهرهای مهم دوران هخامنشی در شمال شرق کشور بوده است.
محوطه تاریخی ریوی در سال ۱۳۴۶ در فهرست آثار ملی به ثبت رسید و در آبان ماه ۱۳۹۹ بهعنوان پایگاه ملی میراث فرهنگی مصوب و شروع به کار کرد.
نظر شما