به گزارش ایرنا، لیگ برتر فوتبال استان کرمان تا سال گذشته با حضور ۱۶ تیم در ۲ گروه شمال و جنوب استان برگزار می شد اما برخی باشگاه های حاضر در این مسابقات فقط در حد یک نام بودند زیرا بعضی از آنها توان فنی و مالی لازم را نیز نداشتند؛ برخی نیز با وجود تمامی سختی ها در این رقابت ها حاضر یا اینکه از جایی منصرف می شدند و مسابقات را ادامه نمی دادند.
حضور پرتعداد تیمها در لیگ برتر فوتبال استان کرمان هرچند فوتبال را به ورزشی فراگیرتر بین جامعه تبدیل می کرد اما به باور برخی صاحبنظران و در مجموع تعداد بالای این تیم ها با توجه به هزینه ها، برای این تیم ها و استان آورده خاصی نداشت.
واقعیت پیش رو اما اینکه امسال تعداد تیم های لیگ برتر فوتبال استان کرمان به ۱۲ تیم کاهش یافته و با انصراف یک تیم دیگر از این رقابت ها، لیگ استان را با حضور ۱۱ تیم خواهیم داشت که در یک گروه به رقابت می پردازند.
باوجود اینکه سال گذشته مسابقات لیگ دسته یک فوتبال استان را نداشتیم لذا مشخص نیست امسال چه تیم هایی صعود و سقوط کننده هستند و ترکیب قرعه کشی لیگ برتر استان سبب اعتراض برخی تیم های مدعی حضور در این رقابت ها شده است.
هیات فوتبال استان کرمان نیز در مقابل، آنطور که اعلام کرده طی برنامه ای سه ساله قصد دارد تعداد تیم های لیگ برتر فوتبال استان کرمان را به هشت تیم کاهش دهد و به این ترتیب طی سال های آینده میزان سقوط تیم ها به لیگ پایین تر بیش از تعداد تیم های صعود کننده خواهد بود و همین امر رقابت بین فوتبالیستهای دیار کریمان را بیش از گذشته خواهد کرد.
لیگ برتر استان فاقد ساز و کاری مشخص
کارشناس فوتبال استان کرمان در این خصوص می گوید: ساز و کار مشخصی طی این سال ها برای لیگ برتر استان کرمان تعریف نشده به عنوان مثال بایستی لیگ دسته یک در استان برگزار شود تا تکلیف تیم های صعود کننده و سقوط کننده در این رقابت ها مشخص باشد و زمانی که ما سال گذشته لیگ دسته یک را در استان برگزار نکردیم، باید یک دستور العمل و قانون واحد داشته باشیم که شرایط برگزاری مسابقات سال آینده لیگ برتر برای همه تیم ها یکسان باشد.
آیت الرحمن صالحی افزود: هیات فوتبال این روند صعود و سقوط تیم ها را رعایت نکرده و قانون فوتبال استان برای همه تیم ها یکسال نیست زیرا سال گذشته تیم دانشگاه علوم پزشکی و یک تیم از جنوب کرمان که قعرنشین بودند، در قاعده بایستی به لیگ پایین تر سقوط می کردند و ۲ تیم دیگر جایگزین می شدند اما این تیم ها از قرعه کشی مسابقات امسال لیگ برتر حذف نشدند و مشخص نبود که جایگزین آنها باید از کجا به لیگ برتر صعود کند.
وی تصریح کرد: هیات فوتبال استان کرمان ۲ تیم قعرنشین لیگ برتر سال گذشته فوتبال استان کرمان را امسال دوباره در قرعه کشی گذاشته اما تیم های امید مس نوین کرمان و شهدای رفسنجان که بنیه مالی و امکانات خوبی داشتند و متقاضی حضور در رقابت های لیگ برتر فوتبال استان کرمان بودند، پذیرش نشدند و تحلیل هیات فوتبال این است که هر تیمی که از بیرون می آید را نمی تواند در لیگ امسال بگذارد.
این کارشناس و فعال در باشگاه های فوتبال استان کرمان ادامه داد: در مقابل تیم های معترض نیز می گویند چرا تیم هایی که سال گذشته از لیگ برتر فوتبال استان کرمان سقوط کردند باید امسال هم در این لیگ بازی کنند؟
وی با بیان اینکه برخی تیم ها به علت ورودی سنگین نمی توانند در این مسابقات شرکت کنند افزود: ماجرا این است که قانون برای همه تیم ها یکسان نیست و ساز و کاری واحد برای تیم های حاضر در لیگ برتر فوتبال استان کرمان تعریف نشده است که به نظر من دلایل هیات فوتبال نیز قانع کننده نیست.
صالحی در ادامه با اشاره به ورودی سنگین مسابقات لیگ برتر فوتبال استان کرمان نیز گفت: برخی تیم ها به علت مشکلات مالی امسال اعلام کردند که دیگر تیم داری نمی کنند.
آیین نامه ای برای سقوط تیم ها ابلاغ نشده
مدیر تیم علوم پزشکی کرمان هم که سال گذشته قعرنشین گروه یک لیگ برتر فوتبال استان کرمان شد در این زمینه گفت: بازیکنان ما امروز در تیم های مطرح استان همچون شاهین کرمان فوتبال بازی می کنند و بازیکنان خوبی تربیت کردیم.
یعقوب سلیمانی افزود: سال گذشته فقط به صورت شفاهی به ما اعلام کردند از هر گروه یک تیم سقوط می کند و آیین نامه ای به ما ندادند که بگویند چند تیم به لیگ پایین تر سقوط می کند؛ ضمن آنکه لیگ دسته یک فوتبال استان نیز برای مشخص شدن تیم های صعود کننده به علت شرایط کرونا برگزار نشد.
وی تصریح کرد: هیات فوتبال استان کرمان باید طبق آیین نامه در آغاز فصل به باشگاه ها به صورت مکتوب ابلاغ کند که از لیگ برتر استان چند تیم صعود و چند تیم سقوط می کند.
مدیر تیم علوم پزشکی کرمان بیان کرد: لیگ برتر فوتبال استان کرمان سال گذشته با حضور ۲ گروه هشت تیمی از منطقه شمال و جنوب استان کرمان برگزار شد که مسابقات بایستی در یک گروه برگزار تا تکلیف تیم های سقوط کننده روشن شود.
وی یادآور شد: ما مشکلی با افزایش تعداد تیم ها نداریم و تیمی که امکانات لازم برای لیگ برتر فوتبال استان کرمان را دارد بیاید و در این لیگ بازی کند؛ فکر نمی کنم اشکال قانونی هم در این زمینه وجود داشته باشد.
خبرنگار ایرنا همچنین با مدیر تیم امید مس نوین کرمان که متقاضی حضور در رقابت های لیگ برتر فوتبال استان کرمان بود اما پذیرش نشد، تماس گرفت اما وی از پاسخگویی خودداری کرد.
استان ظرفیت لیگ ۱۶ تیمی را ندارد
اما احد سلطانی رییس کمیته مسابقات هیات فوتبال استان کرمان در این زمینه می گوید: ظرفیت فوتبال این استان ۱۶ تیم نیست لذا با برنامه ریزی انجام شده تعداد تیم های حاضر در لیگ برتر استان طی سه سال پیش رو به تعداد هشت تیم کاهش خواهد یافت و پس از انجام ممیزی های لازم و ساختارسازی برای افزایش تیم ها در لیگ برتر تصمیم گیری خواهیم کرد.
وی اظهار داشت: برای مسابقات فصل پیش رو برنامه ریزی برای قرعه کشی مسابقات با تعداد۱۲ تیم انجام شد که پس از انصراف یکی از تیم ها تعداد تیم های حاضر در لیگ به ۱۱ تیم رسید و با این تعداد قرعه کشی مسابقات را برگزار کردیم.
سلطانی ادامه داد: در پایان فصل سه تیم از لیگ برتر به لیگ مناطق سقوط می کنند و با توجه به صعود ۲ تیم از لیگ مناطق به بازی های فصل آینده لیگ برتر، لیگ فصل ۱۴۰۲ را با ۱۰ تیم برگزار خواهیم کرد. با همین روال در پایان فصل ۱۴۰۲ تعداد چهار تیم از بازی ها به لیگ مناطق سقوط می کنند و با صعود ۲ تیم از لیگ مناطق به لیگ برتر، لیگ در سال ۱۴۰۳ با تعداد هشت تیم برگزار می شود.
وی بیان کرد: وقتی تعداد تیم ها به این تعداد رسید، ساختار و اهداف مدنظر ما هم در یک فرآیند ۲ ساله در باشگاه ها شکل می گیرد که دیگر نشانی از تنها نام یک تیم نیست و این یک کار ارزشمند است؛ قطعا این تدابیر برای برگزاری مسابقات در سطح کیفی مناسب و متفاوت از قبل انجام گرفته است.
لیگ برتر امسال فرصتی برای پشتوانه سازی
رییس کمیته مسابقات هیات فوتبال استان بیان داشت: وقتی تیم ها به سمت باشگاه داری حرکت کنند فرصت خوبی برای پشتوانه سازی و تربیت فوتبالیست هم برای این باشگاه ها به وجود می آید.
وی ادامه داد: فوتبال استان کرمان دارای باشگاه های بزرگی است؛ از لیگ برتر گرفته تا لیگ دسته اول و لیگ های دسته ۲ و غیره که همه این ها فرصت خوبی برای پشتوانه سازی در فوتبال است. باشگاه ها اگر برنامه ریزی مناسبی داشته باشند، از این فرصت بهره برداری خوبی می کنند تا با سرمایه گذاری در روی رده های سنی نونهالان، نوجوانان و جوانان گام دیگری در تحقق اهداف حرفه ای خود بردارند.
سلطانی گفت: سال گذشته لیگ برتر استان با ۱۶ تیم برگزار شده است؛ تیم هایی که با ۱۸ نفر در مسابقات شرکت کردند و برخی از تیم هایی که فقط یک نام و تیم هستند و در رده ها هیچ فعالیتی ندارند.
وی با طرح این پرسش که این نوع تیم ها چه آورده ای برای فوتبال استان در آینده خواهند داشت اظهارداشت: این نفرات از یک جا، بازنشسته می شوند؛ ما باید پشتوانه سازی کنیم، هم با این کار باشگاه تقویت می شود و هم آنکه باشگاه می تواند با فروش ستاره هایش به درآمدزایی هم برسد.
سلطانی ادامه داد: من نمی خواهم به رسانه ها و مردم فقط آمار برگزاری مسابقات فوتبال لیگ برتر استان را با تعداد مثلا ۳۰ تیم بدهم؛ ما می خواهیم پشتوانه سازی در فوتبال استان شکل بگیرد و با برنامه ریزی و ایجاد یک نگاه آینده نگرانه همه مسائل را دنبال کنیم.
خواسته برخی تیم ها مغایر با اهداف هیات است
رییس کمیته مسابقات هیات فوتبال استان ابراز داشت: برخی از تیم ها با توجه به توانمندی مالی خوب قصد حضور در مسابقات لیگ برتر را داشتند، اما این درخواست پذیرفته نشد؛ وقتی تیمی در مسابقات لیگ برتر فصل گذشته حضور نداشته است و لیگ مناطق هم برگزار نشده، چگونه به یک باره انتظار حضور در لیگ برتر استان را دارند؟
وی ادامه داد: اولین وظیفه ما ارزیابی مسابقات سال گذشته بود؛ ۱۶ تیم در ۲ گروه در مسابقات فصل گذشته حضور داشته اند که تعدادی از تیم ها انصراف داده بودند و نمی خواستند ادامه دهند و به همین دلیل تیم های پله های پایین تر جایگزین آنها شدند.
این مسئول ورزشی افزود: ما سال گذشته لیگ مناطق نداشتیم که تیم های قهرمان و نایب قهرمان آن مشخص باشند؛ از طرفی هم تیم هایی که درخواست حضور در لیگ برتر استان را به ما ارایه کرده بودند، در لیگ برتر سال گذشته حضور نداشتند. وقتی تیمی در لیگ برتر و مناطق حضور نداشته است، به لحاظ قانونی و منطقی حضورش در لیگ برتر با هیچ منطق و معیاری سازگار نیست.
سلطانی افزود: ما لیگ برتر استان کرمان را با ۱۱ تیم قرعه کشی کردیم و از روز جمعه چهارم آذرماه بازی ها آغاز شد که ۱۱ تیم شرکت کننده رقابت خود را برای این فصل از مسابقات آغاز می کنند و امیدوارم با همکاری و تعامل باشگاه ها بتوانیم لیگی در حد و اندازه فوتبال استان کرمان برگزار کنیم.
رییس کمیته مسابقات هیات فوتبال استان یادآور شد: یکی از مسائلی که هیات فوتبال در دوره جدید اصرار زیادی به اجرای آن دارد، اجرای ضوابط و مقررات است؛ باید به جای تیم داری رو به باشگاه داری بیاوریم، باشگاه هایی که در کنار تیم اصلی در رده های سنی نیز تیم داری کنند؛ باشگاه هایی که حداقل دارای یک دفتر اداری باشند، ساختار اداری و اجرایی منسجمی داشته باشند و مدیرعامل و ترکیب هیات مدیره مشخصی داشته باشند.
وی تصریح کرد: یکی از مشکلات تیم های شرکت کننده در مسابقات استان ، مشکلات مالی است، وقتی یک تیم برای حضور در رقابت های به دستگاه های مختلف دولتی مراجعه می کند و برای اعزام تیمش تقاضای حمایت و استفاده از اتوبوس را دارد، می توان شرایط سخت پیش روی تیم ها برای حضور در لیگ را درک کرد.
سلطانی افزود: این کار شیوه مناسبی برای تیم داری نیست و باید همه مساله ها را ریشه ای برطرف کرد؛ وقتی یک باشگاهی شکل گرفت و ساختار و سازوکاری برای همه مسائل آن تعریف شد، آنوقت بسیاری از این مشکلات رفع می شود زیرا سیستم به نظم و انضباط اداری رسیده است.
به گزارش ایرنا حال باید منتظر ماند و دید که در این سطح از فوتبال استان فوتبالی کرمان که دارای چندین تیم لیگ برتری در سطح کشور است، شاهد چه سرنوشتی برای لیگ برتر استان خواهیم بود.
نظر شما