به گزارش خبرنگار ایرنا در پنجمین و آخرین شب برگزاری این جشنواره، هفت گروه موسیقی شامل پنج گروه ایرانی و ۲ گروه از ترکیه و تاجیکستان قطعات و برنامههایی را اجرا کردند.
اولین گروه که برای علاقهمندان به هنر موسیقی به ویژه موسیقی نواحی اجرای برنامه کرد، گروه آلتین پرده (پرده طلایی) ترکمنهای استان گلستان بود.
این گروه را که از بخش گلیداغ شهرستان مراوهتپه به گرگان آمده بودند، خانواده ارازنیا شامل عبدالمناف ارازنیا (پدر) و آرمین و نوید ارازنیا (فرزندان) تشکیل میدادند.
عبدالمناف به همراه آرمین نوازنده دوتار و نوید نوازنده کمانچه بود.
این خانواده هنرمند قطعات و مقامهای سالانب، گشدی، کر آتا، سلب نیاز و قرق را اجرا کردند.
دومین اجرای امشب را گروه ۲ نفره دوتار نوازان تربت جامی از خراسان رضوی انجام دادند و محسن کریمی سرپرست و خواننده این گروه به همراه علی درافشان با دوتار به اجرای برنامه پرداختند.
تک نوازی، آواز سرحدی و چهار بیتی از قطعات اجرا شده این گروه در کنار مقامهای پلنان سواره، راه جنگ عجم به روایتسرنا و مقام چوب بازی بود.
بعد از ۲ اجرای موسیقی نواحی ترکمنهای گلستان و تربتجام، صحنه اجرا به نوازنده کشور ترکیه سپرده شد و احمدجمال کیهان ترانههای عرفانی را با ساز باغلاما اجرا کرد که قطعات و مقامهای اجرا شده توسط این هنرمند مورد استقبال و تشویق حاضرین در سالن قرار گرفت.
پس از این اجرا بار دیگر هنرمندان عرصه موسیقی نواحی ایران از سه استان مرکزی، چهارمحال و بختیاری و نیز خراسان جنوبی به اجرای برنامه پرداختند.
نصرتالله برزگر از ایل شاهسون استان مرکزی به عنوان تنها هنرمند موسیقی نواحی ایران که به زبان رومانو شعر میسراید و میخواند، امشب به اجرای برنامه پرداخت.
برزگر با ساز چگور به روی صحنه حاضر شد مقامهای شهریاری، زرگری راسته و تیرسنگسری زرگری را اجرا کرد.
گروه کرنا نوازی از چهارمحال و بختیاری گروه بعدی بود که با کرنا و دهل موسیقی نواحی منطقه خود را اجرا کردند.
سبزعلی و رحمان خجسته ۲ عضو این گروه بودند که قطعات و مقامهای چپی، چوب بازی، دستمال بازی و غمنوازی را اجرا کردند.
گروه موسیقی مقامی صحرا از شهرستان بیرجند در خراسان جنوبی آخرین گروه ایرانی موسیقی نواحی بود که در پانزدهمین دوره این جشنواره برنامههای خود را اجرا کردند و به نوعی پرونده این جشنواره با این اجرا بسته شد.
اعضای این گروه را محمد (۲ نفر)، ابراهیم، علیرضا، مهدی و مصطفی سلمآبادی تشکیل میدادند که با سازهای دهل و سرنا برنامههای خود را اجرا کردند.
سلمآبادیها همچنین به اجرای قطعه چوببازی پرداختند که این قطعه شامل گل، خروس جنگی و نیز چپ و راست بود.
آخرین اجرای برنامه پنجمین و آخرین شب از پانزدهمین دوره جشنواره موسیقی نواحی ایران با توجه به حضور گروههای میهمان از کشورهای همسایه به گروهی از کشور تاجیکستان تعلق داشت.
این گروه را دولت نذریف، مختار مبارکقدم، خوشبخت نیازوف و شاهده هاشمآوا تشکیل داده بودند که مبارکقدم و نیازوف به ترتیب نوازنده سهتار و رباب بدخشان، نذریف و هاشمآوا نوازنده طبلک و دایره بودند.
چهارضرب، فولکلور خجند، نوای بدخشان عاشقم، ای پری، مطرب خوشنوا، مائدکم (برادر کوچک)، به من آرید (ترانه درواز) و یار من دیدم، نام قطعات اجرا شده توسط این گروه بود.
پانزدهمین دوره جشنواره موسیقی نواحی ایران از ۲۳ آبان ماه به مدت پنج شب با حضور ۲۹ گروه از ۲۰ استان کشور و در مجموع ۱۰۰ هنرمند در تالار فخرالدین اسعد گرگان به دبیری محمدعلی مرآتی اجرا شد.
در این جشنواره برای نخستین بار در طی ادوار گذشته، نوازندگان و گروههایی از کشورهای افغانستان، ازبکستان، ترکیه و تاجیکستان حضور داشتند.
نظر شما