علیرضا سپهوند جمعه شب در حاشیه آخرین شب برگزاری پانزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران در گرگان به ایرنا اظهارداشت: تا زمانی که در موسیقی به خصوص موسیقی نواحی و مقامی، روایتگر داستان هزارههای قبل خود باشیم، این موسیقی جایگاه مطلوبی نخواهد یفت.
وی بیان کرد: برای حل این مشکل، مسوولین و رسانهها باید پیشقدم شوند و بسط، توسعه و ترویج موسیقی نواحی را در دستور کار خود قرار دهند.
هنرمند موسیقی لرستان افزود: موسیقی نواحی به لحاظ معنوی و محتوایی جایگاه و وضعیت خوبی دارد اما به لحاظ مادی و معیشتی، هنرمندان این عرصه نیازمند توجه و رسیدگی بیشتر هستند.
وی افزود: موسیقی نواحی و سازهای مربوط به آن، دارای پتانسیل و ظرفیت بالایی است بطوری که استفاده از یک ساز سنتی در موسیقی کلاسیک و پاپ باعث شاخص شدن آن موسیقی و اثر میشود.
وی گفت: سازهای سنتی که در موسیقی نواحی مورد استفاده قرار میگیرد با شیوهای نو میتواند در ارکسترها به یاری موسیقی مدرن بیاید.
سرپرست گروه موسیقی یوتاب لرستان تاکید کرد: در اجراهای برون مرزی علاقه خارجیها به موسیقی نواحی و موسیقی اصیل ایرانی مشهود است و آنها برای شناخت بهتر این موسیقی کارهای ما را ضبط و بر روی آن تحقیق و پژوهش انجام میدهند اما این گونه فعالیتهای تحقیقاتی در داخل کشور کمرنگ است.
سپهوند افزود: ارزش دادن به موسیقی نواحی و مقامی با کار فرهنگی، گوش دادن به صدای هنرمندان و عمل کردن مسوولان به عدهها امکانپذیر خواهد بود.
وی به میزبانی گلستان از پانزدهمین جشنواره موسیقی نواحی اشاره کرد و گفت: استقبال مردم از هنرمندان و هنرمندان از یکدیگر و برقراری ارتباط بین آنها، یکی از ویژگیهای این جشنواره و سند محکم اتحاد اقوام ایران زمین است.
پانزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران از ۲۳ تا ۲۷ آبان ماه با حضور ۲۹ گروه موسیقی نواحی از ۲۰ استان کشور در تالار فخرالدین اسعد گرگان برگزار شد.
در این جشنواره برای نخستین بار در طول دورههای پیشین نوازندگان و گروههایی از کشورهای همسایه ( افغانستان، ازبکستان، تاجیکستان و ترکیه) حضور داشتند.
محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پنجشنبه شب به عنوان اولین وزیر در طول دورههای قبل، در آیین اختتامیه این دوره از جشنواره موسیقی نواحی ایران حضور داشت.
نظر شما