۱ آذر ۱۴۰۱، ۹:۵۱
کد خبرنگار: 1285
کد خبر: 84947461
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

توسعه کلزاکاری در چهارمحال و بختیاری برای تحقق اصلاح الگوی کشت

شهرکرد- ایرنا- چهارمحال و بختیاری حدود یک دهه است که گرفتار خشکسالی اقلیمی است و در این مدت بارش برف کاهش یافته است و میزان بارش ها بیشتر به صورت باران است که بخشی از آن هم از استان خارج می‌شود.

به گزارش ایرنا، یکی از راهکارهای مقابله با این بحران،تغییر الگوی کشت در بخش کشاورزی است که کشاورزان به سمت کشت‌های جایگزین به جای محصولات پر آب بر می‌روند.

براساس سند الگوی کشت با اجرای آن در کشور کاهش ۶ درصدی مصرف آب معادل (سه میلیارد مترمکعب)، افزایش ۱۸ درصدی بهره‌وری آب، افزایش ۱۱ درصدی تولید، صرفه‌جویی ۲.۲ میلیارد دلاری ارزی، افزایش ۴.۵ میلیون تنی تولیدات دیمزارها، افزایش ۱۵۸ درصدی تولید دانه‌های روغنی را موجب می‌شود.

همچنین در این طرح بخشودگی ۵۰ درصدی آب‌بها به‌ازای افزایش بهره‌وری تخفیف ۵۰ درصدی به کشاورزان از مشوق‌های این طرح است البته پرداخت انواع تسهیلات در بخش کشاورزی از سال آینده مشروط به اجرای الگوی کشت بر اساس قانون بودجه ۱۴۰۱ می‌شود.

یکی از مهمترین محصولات در زمان اجرایی شدن سند الگوی کشت، توسعه کلزاکاری است که با خرید تضمیمی نیز همراه است و در چهارمحال و بختیاری سطح زیر کشت آن در حال افزایش است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: با توجه به برنامه الگوی کشت که از ۱۵ آبان به استان ابلاغ شده است، برای سال آینده باید یک‌هزار هکتار کلزا در استان برداشت شود.

سیروس بیک‌بکان افزود: در برنامه الگوی کشت برای کشت پاییزه سه محصول گندم، جو و کلزا برای استان درنظر گرفته شده است که برای تولید محصولات باکیفیت برای کشاورزان و بهره‌برداران کلاس‌های آموزشی برگزار و اطلاع‌رسانی انجام شده است.

وی ادامه داد: برنامه الگوی کشت که قرار بود از اول مهر اجرایی شود اما با توجه به اینکه این طرح یک طرح فراسازمانی به شمار می‌رود و نیازمند هماهنگی‌های بیشتر است از ۱۵ آبان به استان‌ها ابلاغ شد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری، کلزا را از مهمترین محصولات کشت پاییزه استان برشمرد و گفت: این محصول در تمامی شهرستان‌های استان به جز لردگان، خانمیرزا و سامان کشت شده است اما در این خصوص با محدودیت‌هایی روبرو هستیم.

بیک‌بکان ادامه داد: رشد گل جالیز در لردگان و خانمیرزا از مهمترین محدودیت‌های کشت کلزا در استان است که تلاش شده راهکار مناسبی برای مبارزه با این گیاه به کار گرفته شود.

وی با بیان اینکه زمان کشت کلزا دهم تا پایان شهریور است، تصریح کرد: این تاریخ کشت برای مناطق سردسیر استان محدودیت‌هایی ایجاد کرده از همین رو اگر بتوانیم ارقامی را اصلاح و یا وارد کنیم تا دیرتر کلزا در استان کشت شود، محدودیت سطح نخواهیم داشت.

بیک‌بکان به تسهیلاتی که برای کلزاکاران از سوی دولت درنظر گرفته شده است نیز اشاره کرد و گفت: در خصوص کودهای پایه حمایت‌هایی از کشاورزان می‌شود بطوریک به ازای هر هکتار ۱۰۰ کیلو فسفات، ۱۰۰ کیلوم پتاس و ۲۵۰ کیلو اوره در اختیار بهره‌برداران قرار داده می‌شود و کشاورز تنها ۳۰ درصد بهای این کود را پرداخت می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: تولید دانه‌های روغنی برای کشور از اهمیت بالایی برخوردار است از همین رو تلاش خود را به کار گرفته تا بتوان علاوه‌بر اینکه محصول باکیفیت کشت کنیم بلکه در خصوص تاریخ کشت نیز اصلاحاتی انجام گیرد تا محصول در رابطه با سرما آسیبی نبیند و عملکرد خوبی داشته باشد.

به گزارش ایرنا، با توجه به حمایت دولت سیزدهم از بخش کشاورزی، اکنون برخی از کشاورزان علاوه بر گندم به سمت کشت کلزا نیز رفته‌اند و بخشی‌هایی از مزارع کشاورزی استان به کشت این محصول اختصاص داده شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha