از ۲۵ شهریور ماه سال ۱۳۹۹ که توافق عادی سازی روابط میان دو کشور امارات و بحرین با رژیم صهیونیستی با دلالی "دونالد ترامپ" رییس جمهور سابق آمریکا امضا و علنی شد، تلاش صهیونیست ها و حامیان آمریکایی این رژیم برای توسعه این روند نیز افزایش یافت، ولی در ادامه فقط دو کشور مغرب و سودان به این روند پیوستند و قطار سازش عرب ها با رژیم صهیونیستی متوقف شد.
در دو سال گذشته ریاض و تل آویو تلاش های زیادی برای برقراری رابطه رسمی و علنی انجام داده اند، ولی مقامات سعودی به دلیل نگرانی از جهان اسلام و خراب شدن دوباره چهره پلیدشان هنوز نتوانسته اند به قطار سازش با صهیونیست ها بپیوندند، ولی زمینه این کار را با اجازه به هواپیماهای رژیم صهیونیستی در عبور از فضای این کشور فراهم کرده اند.
عربستان در ۲۴ تیرماه گذشته و همزمان با حضور "جو بایدن" رئیس جمهوری آمریکا در سرزمینهای اشغالی بود که اعلام کرد، حریم هوایی خود را به روی همه شرکت های هواپیمایی غیرنظامی رژیم صهیونیستی باز می کند، اما این موضوع طبق توافقی محرمانه میان ریاض – تل آویو در ۱۲ مرداد ماه عملی و اجرا شد و شرکت های هواپیمایی رژیم صهیونیستی موافقت عربستان برای پرواز در فضای این کشور را دریافت کردند.
البته مسقط سه سال پیش از توافق ریاض – تل آویو با پرواز هواپیماهای رژیم صهیونیستی از فضای عمان موافقت کرده بود. در سال ۲۰۱۸، "بنیامین نتانیاهو" نخست وزیر وقت رژیم صهیونیستی طی سفر به مسقط و پس از گفتگو با سلطان قابوس پادشاه سابق عمان توانسته بود موافقت وی با عبور پرواز های این رژیم از حریم هوایی عمان را کسب کند، اما پس از مرگ سلطان قابوس، سلطان هیثم بن طارق با این تصمیم مخالفت کرد، مخالفتی که برای صهیونیست ها گران تمام شد و توافق هوایی میان ریاض – تل آویو هم عملا روی هوا رفت، زیرا اگر فضای عمان برای عبور هواپیماهای رژیم صهیونیستی باز نشود، توافق سعودی - صهیونیست ارزشی نخواهد داشت.
دست و پا زدن واشنگتن – تل آویو
در ماه های اخیر مقامات رژیم صهیونیستی و آمریکا برای کسب اجازه عمان برای عبور هواپیماهای اسراییلی زیاد شده، ولی پاسخ ارزشمند پادشاه عمان، مخالفت با این اقدام بوده است.
پایگاه خبری امریکایی آکسیوس در این باره به نقل از مقامات آمریکایی و اسرائیلی گزارش داد که "جک سالیوان" مشاور امنیت ملی و "آنتونی بلینکن"، وزیر امور خارجه آمریکا هفته گذشته با "بدر بن حمد البوسعیدی"، وزیر امور خارجه عمان در واشنگتن دیدار کردند تا در مورد باز شدن احتمالی حریم هوایی این کشور به روی پروازهای اسرائیل و سایر موضوعات گفتگو کنند.
منابع خبری نیز چند روز پیش در همین زمینه گزارش دادند که، یک هیأت عالی رتبه رژیم صهیونیستی به تازگی در سفر به عمان با «بدر البوسعیدی» وزیر خارجه این کشور درباره روابط دوجانبه دیدار و گفت وگو کرده است.
تارنمای شبکه "آی ۲۴" رژیم صهیونیستی مدعی شد، «دیدار هیأت اسراییلی در حاشیه مجمع MEDRC در عمان انجام شد و معاون مدیر کل وزارت امور خارجه رژیم صهیونیستی و رئیس بخش خاورمیانه این وزاتخانه در این دیدار حضور داشتند»، ولی از قرار معلوم این هیات با دست خالی از مسقط بازگشته است.
البته این اولین اقدام انسانی مقامات عمان در حق مسلمانان نبوده بلکه این کشور در قضیه یمن نیز با نپیوستن به ائتلاف متجاوز عربی – آمریکایی و در ادامه با حمایت از مردم مظلوم یمن ثابت کرد که به ارزش های انسانی و اسلامی پایبند است و برای پایان هرچه زودتر این جنگ ضدانسانی تلاش می کند.
نظر شما