۱۳ میلیارد تومان برای اجرای طرحهای آبرسانی به کهگیلویه در نظر گرفته شد

یاسوج - ایرنا - معاون عمرانی استانداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: برای تسریع در روند اجرایی از منابع مختلف بخصوص سازمان منابع آب ۱۳ میلیارد تومان به طرح آبرسانی به بخش های دیشموک و قلعه رئیسی در شهرستان کهگیلویه از رودخانه گندمکار در نظر گرفته شده است.

کیامرث حاجی زاده روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت:طرح آبرسانی به بخش های دیشموک و قلعه رئیسی با روند اجرایی خوب در ۲ فاز اجرایی خواهد شد.

وی بیان کرد: عملیات اجرایی فاز اول شامل احداث بند انحرافی، سازه آبگیر، حوضچه آرامش، ایستگاه پمپاژ اول و ثانویه، جاده دسترسی به پروژه که با اجرای این فاز آب شهر دیشموک تامین خواهد شد.

۱۳ میلیارد تومان برای اجرای طرحهای آبرسانی به کهگیلویه در نظر گرفته شد

حاجی زاده فاز دوم را شامل آبرسانی به شهر قلعه رئیسی و روستاهای اقماری دانست و افزود:  در فاز دوم عملیات لوله گذاری، احداث ۲ مخزن تعادل ۵ هزار و مخزن ۲ هزار متر مکعبی احداث خواهد شد.

وی اضافه کرد: با همکاری سازمان برنامه و بودجه تا پایان سال علاوه بر سه میلیارد اوراق مشارکت ۱۰ میلیارد ریال از محل منابع سازمان با جابجایی به پروژه تزریق خواهد شد.

حاجی زاده تصریح کرد: بر اساس تعهد پیمانکار با تزریق این میزان اعتبار علاوه بر تکمیل ۱۴ کیلومتر جاده دسترسی ایستگاه پمپاژ و بند انحرافی در فاز یک احداث خواهد شد.

وی این طرح را جز طرح های ملی استان دانست و گفت: در سالهای آینده با تزریق اعتبارات ملی روند اجرایی ان شتاب بیشتری خواهد گرفت.

حاجی زاده اضافه کرد: با توجه به نبود منابع آب پایدار در بخش های دیشموک و قلعه رئیسی در سفر دوم هیات دولت این طرح به عنوان پروژه اولویت دار نیز معرفی خواهد شد.

وی بیان کرد: با توجه به الحاق این طرح به پروژه آبرسانی به چهار شهر دهدشت، چرام، لنده و سوق با برنامه ریزی های انجام شده این طرح ردیف جداگانه ای خواهد گرفت.

اهداف این طرح  شامل تأمین و انتقال آب شرب به شهرهای دیشموک، قلعه رئیسی و ۲۶۴ روستای بخش دیشموک، چاروسا و مرکزی کهگیلویه به میزان بیش از چهار میلیون متر مکعب در سال است.

افق طرح سال ۱۴۲۵ است در حال حاضر فاز اول آبرسانی به شهر دیشموک در دستور کار اجرا قرار دارد.

حاجی زاده تصریح کرد: طرح آب‌رسانی به شهرهای چرام، دهدشت، سوق، لنده و روستاهای این مسیر در استان کهگیلویه و بویراحمد از سد کوثر گچساران، اردیبهشت ۹۶ با حضور وزیر نیرو، استاندار و جمعی از مسئولان استانی و شهرستانی کلنگ زنی شد.

وی بیان کرد: پروژه آبرسانی از سد کوثر به چهار شهر دهدشت، سوق، چرام و لنده و روستاهای اطراف با جمعیت ٢۴٠ هزار نفر شامل ١۵٣ هزار نفر شهری وبیش از ٨٧ هزار نفر روستایی با هدف تامین ١۶ میلیون و ٩۴٠ هزار مترمکعب آب طی یکسال اخیر روند اجرایی آن شتاب گرفت.

حاجی زاده عملیات انجام شده را تاکنون  شامل لوله گذاری به طول ۹هزار و ٨٢٠ متر، خاکبرداری و بازگشایی مسیر جاده سرویس به طول ٢٣ کیلومتر، احداث مخزن ۵٠٠٠ متر مکعبی (مخزن شماره ۴) و شروع عملیات اجرایی مخزن ۲۰ هزار متر مکعبی شهر دهدشت با پیشرفت فیزیکی ۴۵ درصد عنوان کرد.

با همکاری وزارت نیرو این پروژه در لیست پروژه های اولویت دار وزارت  قرار گرفت و در حال حاضر ۱۸۰ میلیارد از محل تهاتر نفت،۵۰ میلیارد تنش آبی و ۵۰ میلیارد تومان پیوست برای این پروژه در نظر گرفته شده است.

به گزارش ایرنا، منبع تأمین آب شهرهای کهگیلویه و بویراحمد شامل ۶۶ حلقه چاه و هفت دهنه چشمه است و بخشی نیز از طریق سد کوثر تأمین می شود. 

طول شبکه توزیع و خطوط انتقال آب شهرهای کهگیلویه و بویراحمد هم اینک به ترتیب یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر و ۳۲۰ کیلومتر است. 

۱۱ ایستگاه پمپاژ آب در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که در شبانه روز ۱۱۲ هزار و ۵۰۰ مترمکعب آب را برای استفاده مشترکان مناطق شهری این استان پمپاژ می کنند. 

کهگیلویه و بویراحمد با وجود تولید ۱۰ درصد از روان آب های کشور،۵۷ رودخانه به طول یک هزار و ۴۰۰ کیلومتر و ۱۱ هزار کیلومتر آبراه دارای ظرفیت های بی نظیری در حوزه آب است. 

کهگیلویه و بویراحمد با بارشی معادل ۱۱ میلیارد مکعب و ۸ و نیم میلیارد مکعب رواناب در رتبه سوم کشور قرار دارد.


 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha