به گزارش ایرنا، مسوولان برگزاری جام جهانی ۲۰۲۲ قطر تا ساعتی دیگر شمع ۹۲ سالگی این تورنمنت بزرگ را فوت خواهند کرد. نخستین مسابقه این جام سال ۱۹۳۰ و در کشور اروگوئه برگزار شد. ۱۶ دوره این مسابقات در قرن بیستم و پنج دوره آن نیز در هزاره سوم میلادی برگزار شد. در سده پیش تیمهای برزیل و آلمان موفق به کسب چهار عنوان قهرمانی شدند و تیم ایتالیا نیز با کسب سه عنوان قهرمانی در جایگاه دوم قرار داشت.
نخستین قهرمان هزاره سوم میلادی تیم برزیل بود که جشن این عنوان را در کشور کره جنوبی برگزار کرد. این تیم در سال ۲۰۰۲ و با هدایت فلیپ اسکولاری به این مهم دست یافت تا به تنهایی عنوان پرافتخارترین تیم جهان را از آن خود کند. برزیل پیش از این توانسته بود در سال های ۱۹۵۸، ۱۹۶۲، ۱۹۷۰ و ۱۹۹۴ به عنوان قهرمانی جهان برسد.
البته آلمانها تمام افتخارات جام جهانی را در سده بیستم با نام آلمان غربی کسب کرده بودند که بعد از یکپارچهشدن سرزمین ژرمنها این کشور در سال ۲۰۰۶ میزبان و در سال ۲۰۱۴ به عنوان قهرمانی رسید. در سده جدید تیم آلمان یک رکورد منفی نیز به نام خود ثبت کرد. این تیم در سال ۲۰۱۸ در مرحله گروهی مسابقات جام جهانی روسیه حذف شد که در نوع خود بینظیر بود. البته غیبت ایتالیا دارنده چهار عنوان قهرمانی جام جهانی در جام جهانی ۲۰۱۸ و ۲۰۲۲ میتواند از اتفاقات نادر جهان فوتبال باشد.
سال ۲۰۰۲ نخستین دوره جام جهانی به میزبانی ۲ کشور آسیایی برگزار شد. البته ۲۰ سال بعد از آن اتفاق، کشور قطر طلسمشکنی کرد و نام خود را به عنوان دومین کشور آسیایی و اولین کشور میزبان جام جهانی به ثبت رساند.
تور میزبانی جام جهانی فوتبال بعد از حدود ۸۰ سال به قاره سیاه رسید. فیفا که با برگزاری این مسابقات در کشور آفریقا جنوبی موافقت کرده بود به نوعی تمام قارهها را در این میزبانی شریک کرد. تا کنون قاره اروپا ۱۱ دوره و دیگر قارهها نیز ۱۱ دوره میزبان بزرگترین جشنوراه فوتبال جهان بودند. البته کشور آفریقا جنوبی تنها میزبانی بود که تاکنون موفق به صعود از مرحله گروهی مسابقات جام جهانی نشده است.
میزبانی در هزاره سوم برای مردان دیار قهوه به مانند میزبانی در قرن بیستم هم خوشیمن نبود. تیم ملی برزیل در جام جهانی ۲۰۱۴ با باخت هفت بر یک به آلمان یکی از فاجعه های فوتبالی خود را به ثبت رساند تا در کنار تراژدی ماراکانا روزی تلخ در تقویم ورزشی این کشور ثبت شود. این تیم در نهایت به عنوان چهارم رسید. آلمان ها نیز در سال ۲۰۰۶ میزبان جام جهانی بودند اما تیم ملی ایتالیا به عنوان قهرمانی این تورنمنت رسید.
زیدان، کافو، رونالدو، بارتز، ترزگه و .... از جمله بازیکنانی هستند که هم در قرن بیستم و هم در قرن بیست و یکم در فینال مسابقات حضور داشتند.
ظهور ۲ نابغه فوتبالی جهان از مهمترین اتفاقات چشمگیر جام جهانی در هزاره سوم است. لیونل مسی و کریستیانو رونالدو از جام جهانی ۲۰۰۶ آلمان در ترکیب تیمهای ملی آرژانتین و پرتغال حضور داشته و اکنون نیز در قطر به میدان خواهند رفت. این ۲ بازیکن در جامهای جهانی ۲۰۰۶ آلمان، ۲۰۱۰ آفریقا جنوبی، ۲۰۱۴ برزیل و ۲۰۱۸ روسیه به میدان رفتند.
مسی نخستین گل خود را در جام جهانی در برابر صربستان و مونتهنگرو به ثمر رساند. اعجوبه فوتبال جهان در آن سال ۱۸ سال و ۳۵۷ روز سن داشت. وی در مجموع ۱۹ بار در مسابقات جام جهانی فوتبال به میدان رفته که حاصل آن ۶ گل زده است. رونالدو رقیب همیشگی مسی در فوتبال جهان نخستین گل خود را در جام جهانی ۲۰۰۶ در برابر ایران و از روی نقطه پنالتی وارد دروازه ابراهیم میرزاپور کرد. وی تا کنون ۱۷ بازی در ادوار مختلف جام جهانی انجام داده و ۷ گل به ثمر رسانده است.
بهترین عملکرد رونالدو در جام جهانی به سال ۲۰۱۸ روسیه برمیگردد که چهار گل را در ۲ مسابقه به ثمر رساند و صاحب کفش نقرهای جام شد.
کسب عنوان چهارمی کره جنوبی یکی از مهمترین اتفاقات مهم فوتبال در هزاره سوم است. تا کنون عناوین اول تا چهارم این تورنمنت بزرگ به کشورهای اروپایی و آمریکا لاتین رسیده بود اما تیم کره سنت شکنی کرد و به عنوان چهارم جهان در سال ۲۰۰۲ رسید. تیم ترکیه نیز در ابتدای سده جدید میلادی با هدایت سنل گونش به عنوان سوم جهان رسید که در نوع خود بینظیر است.
تیم ملی فوتبال ایران نیز در هزاره جدید عملکرد درخشانی در صعود به جام جهانی فوتبال داشت. تیم ایران تا پیش از سال ۲۰۰۰ تنها در جام های جهانی ۱۹۷۸ آرژانتین و ۱۹۹۸ فرانسه حضور داشته بود. این تیم قرن جدید موفق شد جواز حضور در جام های جهانی ۲۰۰۶ آلمان، ۲۰۱۴ برزیل، ۲۰۱۸ روسیه و ۲۰۲۲ قطر کسب کند.
نظر شما