تقویت ذخایر آبزیان در سواحل در دستور کار است/ وجود ۱۲ هزار صیاد غیرمجاز در کشور

تهران- ایرنا- وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به ظرفیت زیاد موجود برای تولید آبزیان به‌ویژه در مناطق ساحلی کشور، گفت: به‌منظور تقویت ذخایر در سواحل کشور باید اقدامات بیشتری انجام شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «سید جواد ساداتی‌نژاد» امروز در مراسم افتتاحیه ششمین نمایشگاه بین‌المللی شیلات، آبزیان، ماهیگیری، غذاهای دریایی و صنایع وابسته، افزود: در کشور مراکز دولتی بازسازی ذخایر گونه‌های مختلف تکثیر آبزیان وجود دارد که در دریا و رودخانه‌ها رهاسازی می‌شود.

وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: فعالیت بازسازی ذخایر آبزیان از سال‌ها پیش در سازمان شیلات ایران به منظور پایداری بهره برداری صید و حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیانی که مورد بهره برداری قرار می گیرند، انجام و سالیانه بیش از ۳۵۰ میلیون قطعه انواع آبزیان در منابع آبی کشور رهاسازی می‌شود.

وی تصریح‌کرد: با وجود اینکه آبزیان مواد مغذی ارزشمندی دارند اما در سفره مردم به‌خوبی نمود نداشته است که این امر بیانگر مشکل ما در معرفی و حتی تولید این محصولات است.

ساداتی‌نژاد اضافه‌کرد: حتی در تولید گوشت شترمرغ نیز با وجود اینکه جزو تولیدکنندگان بزرگ این محصول در جهان هستیم، اما این کالا جای مشخصی در سبد خانوار ندارد.

وی گفت: صنایع فرآوری آبزیان نیاز به سرمایه‌گذاری بیشتری دارد، اما در مجموع در بخش کشاورزی شاهد خروج سرمایه گذاران هستیم و لازم است از سایر بخش ها به این بخش سرمایه گذار وارد شود.

وزیر جهاد کشاورزی ادامه‌داد: هرچند ۹۸ درصد کشاورزی ایران مربوط به بخش خصوصی است، اما در بخش شیلات این‌طور نیست و باید واگذاری ها افزایش یابد که می تواند تولید و ثروت بیشتری برای کشور به همراه داشته باشد.

وی افزود: نیازمند افزایش ورود بیشتر دانش‌بنیان‌ها به بخش شیلات هستیم که در مقایسه با سایر بخش‌های کشاورزی عقب‌تر است.

ساداتی‌نژاد با اشاره‌ به ظرفیت صادرات در بخش خوراک آبزیان، گفت: در بخش خوراک ماهی نیز نیاز به ورود بیشتر دانش‌بنیان‌ها، صادرات و ارزآوری وجود دارد.

وی تاکید کرد: به‌جای اینکه به دنبال محدودیت صید برویم که در برخی مواقع هم موفقیت‌آمیز نبوده و نتیجه آن ۱۲ هزار صیاد غیرمجاز است، باید به سمت سرمایه گذاری و تقویت سواحل حرکت کنیم.

این عضو کابینه دولت سیزدهم اضافه‌کرد: انتظار می رود مجلس نیز در حوزه تقویت سواحل اقداماتی انجام دهد.

به گزارش ایرنا، ششمین نمایشگاه بین‌المللی شیلات، آبزیان، ماهیگیری، غذاهای دریایی و صنایع وابسته از امروز تا چهارشنبه به مدت چهار روز در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران دایر است.

 ساداتی نژاد افزود: ظرفیت و ثروت رها شده در استان‌ های ساحلی وجود دارد؛ به‌جای اینکه به دنبال محدودیت صید برویم که موفق هم نخواهیم بود، باید به دنبال این باشیم که صیادان مجوز دریافت کنند تا نشاط در مناطق ساحلی و اشتغال ایجاد شود.

۲.۶ میلیون تن برنامه تولید محصولات شیلاتی سال ۱۴۰۴

وزیر جهاد کشاورزی گفت: تولید حوزه شیلاتی در سال گذشته یک میلیون و ۲۵۹ هزار تن بوده است.

وی با اشاره به برنامه افق توسعه ۱۴۰۴، افزود: برنامه‌ ریزی شده تا در این برنامه تولیدات شیلاتی به ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تن برسد.

ساداتی نژاد به تولید ۳۷۲ میلیون قطعه تخم چشم زده ماهی اشاره کرد و اظهارداشت: بیش از ۹۰ درصد از این تولید ماده بوده و در این حوزه ۲۲۰ درصد رشد داشته‌ایم.

وی در خصوص پرورش میگو، اضافه کرد: پرورش میگو با رشد حدود ۲۰ درصدی، از ۵۷ هزار تن به حدود ۷۰ هزار تن رسیده است.

صادرات مرغ و تخم‌مرغ به کویت آزاد شد/ آنفولانزا فوق حاد پرندگان مشاهده نشده است


وزیر جهاد کشاورزی گفت: تعداد قفس ‌های پرورش ماهی در دریا از ۱۳۳ به ۲۷۴ حلقه رسیده است که در این زمینه رشد بیش از ۱۰۰ درصدی را تجربه کرده‌ایم.

وی با بیان این که صنایع فرآوری در شیلات به شدت نیاز به حمایت دارد، تصریح‌کرد: برای این موضوع استان‌ های ساحلی باید تلاش کنند و سرمایه‌گذاران را به سوی این بخش سوق دهند.

به گفته ساداتی‌نژاد، سهم بخش کشاورزی از تولید ناخالص داخلی ۱۱.۷ درصد بوده اما بالاترین سهم سرمایه‌گذاری در این بخش چهار درصد است.

وی با تاکید بر حضور سرمایه‌گذاران از سایر بخش ‌ها در حوزه کشاورزی، یادآور شد: باید سرمایه‌ ها را از خارج از بخش کشاورزی به این بخش هدایت کنیم، البته سرمایه‌گذاران علاقمند به سرمایه‌گذاری در حوزه کشاورزی به خصوص شیلات هستند.

وی در خصوص مردمی شدن حوزه شیلات گفت: در حوزه شیلات باید از ظرفیت‌ های اتحادیه ها و تشکل ‌ها استفاده کرد و برخی امور باید به تشکل‌ها واگذار شود.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه نیازمند حضور شرکت‌ های دانش‌بنیان در حوزه شیلات هستیم، یادآور شد: البته فعالیت های خوبی در این حوزه آغاز شده و در حوزه صادرات، فرآوری و فناوری باید حمایت های لازم انجام شود.

وی افزود: تلاش داریم با پرداخت تسهیلات، فناوری‌ های جدید در این بخش را حمایت کنیم تا این فناوری ‌ها در حوزه ‌های آبزی ‌پروری استفاده شوند.

به گزارش ایرنا، امروز (یکشنبه) ششمین نمایشگاه بین المللی شیلات، آبزیان، ماهیگیری، غذاهای دریایی و صنایع وابسته در فضایی به وسعت چهار هزار و ۷۰۰ مترمربع فضای نمایشگاه بین المللی تهران افتتاح شد.

این نمایشگاه در دو سالن با حضور ۱۱۲ شرکت داخلی در ۹۲ غرفه فعالیت دارد. علاقه‌مندان می‌توانند از ۲۹ آبان تا ۲ آذرماه از این نمایشگاه بازدید کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha