به گزارش خبرنگار ایرنا، توسعه مناطق محروم و غیربرخوردار کشور مانند چهارمحال و بختیاری از مهمترین رویکردها، اهداف و برنامههای عملیاتی دولت سیزدهم بهشمار میرود.
بههمین منظور در یکسال اخیر اقدامات مطلوبی در حوزههای مختلف چهارمحال و بختیاری انجام و زمینه تسریع در روند توسعه همهجانبه این استان فراهم شده است.
در این راستا تلاش برای شتابدهی به روند توسعه شهرستان لردگان بهعنوان یکی از مناطق مستعد پیشرفت در سطح ملی و استانی مورد تأکید و توجه دولتمردان سیزدهم بوده است.
قرار گرفتن شهرستان لردگان در مسیر ارتباطی استانهای فلات مرکزی ایران با بناد جنوبغرب و جنوب کشور زمینه دستیابی به شاخصهای مختلف توسعهای در این شهرستان را فراهم کرده است.
در همین راستا خبرنگار ایرنا شهرکرد گفتوگویی با رضا بابامیر ساطحی فرماندار شهرستان لردگان انجام داده است.
ایرنا: در دولت سیزدهم برای تسریع در روند توسعه شهرستان لردگان چه تصمیمهایی گرفته شد؟
رضا بابامیر ساطحی: با روی کار آمدن دولت سیزدهم و توجه این دولت به مناطق محروم و کمترتوسعهیافته مانند شهرستان لردگان روند توسعه مناطق غیربرخوردار بهخصوص در بخشهای مختلف این شهرستان شتابان و تسریع شد.
در سفر رییسجمهور و تعدادی از اعضای هیات دولت سیزدهم به چهارمحال و بختیاری ۱۲ هزار و ۶۴۰ میلیارد ریال اعتبار برای حوزههای عمرانی، فرهنگی، اقتصادی، بهداشت و درمان، آموزش و پرورش، آب، کشاورزی، گردشگری، خدماتی و ورزشی شهرستان لردگان مصوب شد.
البته از این مبلغ تاکنون درصدی ابلاغ شده است اما مهلت جذب و هزینهکرد آن تا ۲ سال در نظر گرفته شده است.
ایرنا: در مدت فعالیت دولت سیزدهم چه طرحهای شاخصی در شهرستان لردگان اجرایی شد؟
بابامیر: احداث پُل زیرگذر و روگذر لردگان، آغاز عملیات اجرایی ساخت آزادراه لردگان به ایذه خوزستان، اجرای پُمپاژ آب آتشگاه به سردشت بهمنظور تامین آب آشامیدنی برای اهالی یک شهر و ۵۳ روستا، گازرسانی به روستاهای پُشتکوه میلاس و پُشتکوه سردشت، تکمیل فرهنگسرا و ورزشگاه کارگران لردگان، تصویب احداث ورزشگاه ۱۵ هزار نفری، مصوب شدن راهاندازی دانشکده پرستاری، تخصیص ۱۷۰ میلیارد ریال به شهرداری لردگان از محل اعتبارات در اختیار نماینده مجلس برای آسفالت خیابانها و معبرهای شهر، پایان حفر تونل چارطاق بهطول ۷۵۰ متر و تلاش برای لاینینگ و راهاندازی نهایی این طرح از مهمترین طرحهای شاخص شهرستان لردگان در مدت فعالیت دولت سیزدهم بهشمار میرود.
ایرنا: وضعیت آب آشامیدنی شهرستان لردگان در چه شرایطی قرار دارد؟
بابامیر: هماکنون آب آشامیدنی اهالی ۵۳ روستا و ۶۰ درصد جمعیت شهر سردشت در بخش رودشت شهرستان لردگان از طریق پنج تانکر بهصورت سیار تامین میشود.
براساس نمونهگیریهای روزانه مرکز بهداشت شهرستان لردگان وضعیت آب آشامیدنی این شهرستان در شرایط مطلوبی نیست و در برخی روستاها و شهرها بارمیکروبی بالایی دارد.فرسودگی شبکه توزیع، قدیمی بودن مخزنها، نبود نظارت کافی بر روند کُلُرزنی و حفر چاههای تامین آب در مجاورت رودخانهها از مهمترین علتهای مطلوب نبودن وضعیت آب آشامیدنی در شهرستان لردگان بهشمار میرود.
همچنین علاوه بر مطلوب نبودن وضعیت آب آشامیدنی در شهر لردگان، این شهر کمبود آب دارد و بهعلت اُفت فشار ناشی از کمبود آب هماکنون گرمخانههای مدرسههای شهرستان لردگان بهخصوص در مدارس شبانهروزی کار نمیکند که در شبها باعث سردی مدرسهها و شیوع سرماخوردگی بین دانشآموزان شده است.
با توجه به مهاجرپذیر بودن لردگان و سکونت شهروندانی از استانهای همجوار، تخصیص میزان کنونی آب برای تامین آب آشامیدنی مورد نیاز اهالی مرکز شهرستان لردگان کافی نیست و به حداقل ۱۰۰ لیتر بر ثانیه تخصیص جدید نیاز دارد.
آب آشامیدنی شهر لردگان از چشمه بَرم و تعدادی چاه تامین میشود که پاسخگوی نیازهای شهروندان این شهر نیست و نیازمند منابع پایدار جدید است.
ایرنا: برای رفع مشکلات آب آشامیدنی شهرستان لردگان چه اقداماتی در دستور کار قرار گرفته است؟
بابامیر: استفاده و بهرهمندی از توان قرارگاه محرومیتزدایی امام حسن مجتبی (ع) مهمترین اقدام دولت سیزدهم برای رفع مشکلات آب آشامیدنی در مناطق شهری و روستایی شهرستان لردگان است.
در این راستا ۲۳۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات محرومیتزدایی شهرستان لردگان بهمنظور آبرسانی به سه منطقه در شهرستان لردگان شامل حفر چاه در روستای "شیرمرد"، دهستان ریگ و منطقه اوره و بارز پیشبینی شد که عملیات اجرایی حفر چاه در روستای "شیرمرد" با ۴۵ میلیارد ریال اعتبار تاکنون انجام نشده است.
عملیات اجرایی حفر چاه در دهستان ریگ شهرستان لردگان با ۷۵ میلیارد ریال اعتبار تاکنون ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و روند اجرای حفر چاه در منطقه اوره و بارز با ۱۱۰ میلیارد ریال اعتبار به ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی رسیده و لولهگذاری شده اما هنوز وصل نشده است.
همچنین بهمنظور اختصاص آب به زمینهای کشاورزی روستای "انجو" شهرستان لردگان طرح حفاری چاه و پُمپاژ با ۱۱۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات محرومیتزدایی این شهرستان در اختیار قرارگاه محرومیتزدایی امام حسن مجتبی(ع) قرار گرفت تا این زمینها که بهترین شرایط برای کشت انواع مُرکبات را دارد، زیر کشت برود.
بهمنظور تامین آب آشامیدنی ۱۵۰ خانوار مربوط به روستاهای بخش مرکزی شهرستان لردگان ۴۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات محرومیتزدایی این شهرستان به قرارگاه محرومیتزدایی امام حسن مجتبی (ع) اختصاص داده شد.
ایرنا: نبود جاده دسترسی برای اهالی روستای "نساءکوه" و تردد اهالی این روستا با استفاده از "جره" یکی از مشکلاتی بود که در سطح ملی بازتاب داشت، برای رفع این مشکل چه اقداماتی در دولت سیزدهم انجام شد؟
بابامیر: برای برقراری دسترسی آسان اهالی روستای "نساءکوه" شهرستان لردگان با هفت خانوار جمعیت عملیات اجرایی جادهای بهطول چهار کیلومتر در دولت سیزدهم آغاز شد.در این راستا تاکنون عملیات اجرایی زیرسازی ساخت جاده روستای "نساءکوه" به محور ارتباطی لردگان – زیلایی به پایان رسیده و هماکنون در حال بهرهبرداری است و بهزودی آسفالت میشود.
ایرنا: برای گازرسانی به مناطق مختلف شهرستان لردگان گه اقداماتی انجام شده و یا در دستور کار است؟
بابامیر: شهرستان لردگان با ۱۸۰ هزار نفر جمعیت دارای چهار شهر و ۲۹۵ روستا است که تاکنون گازرسانی به تمامی شهرها و ۲۵۱ روستای این شهرستان انجام شده است.عملیات اجرایی گازرسانی به ۴۴ روستای دیگر شهرستان لردگان در حال انجام است و تا پایان دولت سیزدهم گاز این روستاها وصل خواهد شد.
ایرنا: دانشآموزان و مدارس شهرستان لردگان با چه مشکلاتی مواجه هستند؟
بابامیر: هماکنون ۲۴ هزار دانشآموز دختر و پسر در مقاطع مختلف تحصیلی در شهرستان لردگان مشغول به تحصیل هستند.
این در حالی است که علاوه بر خدمات فراوان به حوزه آموزش و پرورش شهرستان لردگان بهویژه در دولت سیزدهم اما هنوز ۲۴ مدرسه کانکسی در این شهرستان وجود دارد که از این تعداد ۲ مدرسه کانکسی در شهر لردگان مستقر است.
کمبود فضای فیزیکی در مدارس باعث شده است تا هماینک ۲ مدرسه هشت کلاسه شهر لردگان نتوانند تمامی دانشآموزان را در داخل کلاسها مستقر کنند، بهگونهای که نیمی از دانشآموزان در چهار کلاس مدرسه حضور دارند و نیمی دیگر در کانکس مشغول به تحصیل هستند.
کمبود شدید معلم و آموزگاران تخصصی از دیگر مشکلات جدی در حوزه آموزش و پرورش شهرستان لردگان بهشمار میرود، بهگونهای که در این شهرستان معلمان و آموزگاران، رشتههایی بهجز رشته تخصصی خود را تدریس میکنند که این مهم در کاهش کیفیت آموزش دانشآموزان نقش مستقیم دارد.
این کمبود در حوزه آموزش و پرورش عشایری شهرستان لردگان مانند بخش رودشت و دهستان بارز و شوارز هم وجود دارد.
به گزارش ایرنا، لردگان در ۱۸۰ کیلومتری مرکز چهارمحال و بختیاری واقع شده است.
نظر شما